| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK6] Problem z elektryką |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | lyskkat [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 17 Sie 2010,  20:52   [MK6] Problem z elektryką | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, mam taki proble, dziś podczas jazdy nagle zaczeły mi się świecić wszyskie kontrolki po kolei: abs, ręczny, silnik, wspomaganie. Po zgaszeniu auta ponownie nie udało sie go zapalić. Podładowałem akumulator o zapalił, niestety po przejchaniu kilkuset metrów znów to samo. Nie świeci się lampka akumulatora. Na mierniku pokazuje ok 12,7V. Czy można to w jakiś łatwy sposób zdiagnozować?? |  
				| Ostatnio zmieniony przez bidżej 27 Sie 2010,  10:17, w całości zmieniany 2 razy |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | stafcio   

Model: Inne auto
 Wersja: RST
 Silnik: 1.6i8V/130KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 18 Sie 2010,  20:15 | 
 |  
               | 
 |  
               | sprawdz jakie masz ładowanie jak włączony jest silnik. moze masz uszkodzony alternator i rozładowuje akumulator.
 |  
				| _________________ stafciogarage@gmail.com
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 18 Sie 2010,  21:10 | 
 |  
               | 
 |  
               | 12,7 to naładowany akumulator i na takim auto powinno przejechać kilkadziesiąt kilometrów a nie metrów, brak kontrolki akumulatora po włączeniu zapłonu wskazuje awarie układu ładowania (alternatora) i skoro tak szybko pada naładowany akus to może alter się posypał ostro i żre prąd,,, chyba że ładowałeś akumulator przez 20 minut,,, |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |