| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK4] Sterownik centralnego zamka-jak podłączyć-kolory kabel |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | kbk [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Lip 2010,  17:25   [MK4] Sterownik centralnego zamka-jak podłączyć-kolory kabel | 
 |  
               | 
 |  
               | Jako że jest to mój debiut, witam wszystkich użytkowników forum!!! 
 Potrzebuję pomocy przy montażu sterownika do seryjnego centralnego zamka. Szukałem w archiwum, ale nic konkretnego nie znalazłem, na temat kolorów kabelków, do których należy wpiąć się sterownikiem. Konkretnie chodzi mi o to, jaki kolor przewodu jest odpowiedzialny za:
 12v+
 Masę
 impuls do otwarcia
 impuls do zamknięcia

z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Freeman   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: C
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: Sławek

| 

|  Wysłany: 8 Lip 2010,  20:48 | 
 |  
               | 
 |  
               | to są żółty i biały (może w odwrotnie) 	  | kbk napisał/a: |  	  | impuls do otwarcia impuls do zamknięcia
 | 
 |  
				| _________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
 Fiesta Klub Polska na YouTube
 Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
 Pochwal się swoim autem
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | kbk [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 9 Lip 2010,  15:24 | 
 |  
               | 
 |  
               | No właśnie problem w tym, że w drzwiach, od zamka idą 4 kabelki (żółty z czrnym paskiem, pomarańczowy z czarnym paskiem, biały z fioletowym paskiem i czarny), natomiast w wiązce, która wchodzi do środka kabiny są np. dwa kabelki zółte z czarnym paskiem. Jeżeli kolory kabli byłyby takie same przy zamku i w kabinie to nie byłoby problemu. Niestety tak nie jest, dlatego  nie mam pojęcia do którego się wpiąć, ponadto, kabelek czarny, ten który jest już w kabinie, też mi jakoś nie pasuje, ponieważ jest dużo grubszy niż ten, który idzie od zamka w drzwiach. Dodam, że w instalacji nie było nic grzebane.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Freeman   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: C
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: Sławek

| 

|  Wysłany: 9 Lip 2010,  19:16 | 
 |  
               | 
 |  
               | ale na te nie patrz. Ważne są te które idą do zamka w drzwiach. 	  | kbk napisał/a: |  	  | natomiast w wiązce, która wchodzi do środka kabiny są np. dwa kabelki zółte z czarnym paskiem. | 
 |  
				| _________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
 Fiesta Klub Polska na YouTube
 Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
 Pochwal się swoim autem
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |