Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: van
21 Cze 2014, 20:17
BAK MK!
Autor Wiadomość
Pustek13 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotrek
Wiek: 30
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 30
Skąd: Ustroń
Wysłany: 18 Lut 2010, 22:53   BAK MK!

witam mam zapytanie w mojej fiescinie nie pokazuje mi wskaznik od paliwa jaka moze byc tego przyczyna i jak ta usterke najszybciej naprawic za wszelka pomoc i rady dziekuje odrazu pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedz:)::) Chodzi dokladnie oto ze jak naleje do zbiornika benzynki to wskaznik nie pokazuje nic zero=(
_________________
Pustek
 
 
 
DziDzia 
vel DziaDzia





Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 32
Dołączyła: 27 Lip 2005
Posty: 4167
Skąd: :: DDG ::
Wysłany: 18 Lut 2010, 23:04   

Pustek13 napisał/a:
jaka moze byc tego przyczyna

Jeżeli wskazówka w ogóle się nie rusza, to stawiałbym albo kabel, albo wskaźnik, albo pływak :)



pozdro :!:
_________________

Model:MK1 '77 Silnik: 1,1S/35KM
Model:MK5 '00 Silnik: 1,3i/60KM
Romety PONY
Profil Facebook
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 18 Lut 2010, 23:38   

Pod tylną kanapą (miejsce za kierowcą) idzie przewód,,, najbrutalniejsze i najszybsze to go przeciąć, wskaźnik na włączonym zapłonie powinien spaść na 0, po dotknięciu kawałkiem idącym w stronę przodu do karoserii (masy) powinien polecieć na MAX, jak tak się dzieje to problemem jest pływak w zbiorniku lub kawałek przewodu wchodzący w podłoga pod kanapą,,, po wszystkim kabel trzeba połączyć i zaizolować.
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Pustek13 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotrek
Wiek: 30
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 30
Skąd: Ustroń
Wysłany: 19 Lut 2010, 09:17   

a jak pływak bedzie zepsuty to da sie go wymienic wtedy czy nie??? i gdzie mozna taki kupic np.

[ Dodano: Pią Lut 19, 2010 09:19 ]
tyle ze nawet jak wleje sie do pelna to wskaznik i tak czy siak lezy na zero i nic w gore neichce isc:)
_________________
Pustek
 
 
 
DziDzia 
vel DziaDzia





Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 32
Dołączyła: 27 Lip 2005
Posty: 4167
Skąd: :: DDG ::
Wysłany: 19 Lut 2010, 09:38   

Pływak da da się wymienić. Ale sprawdź najpierw wskaźnik, tak jak JOE napisał.



pozdro :!:
_________________

Model:MK1 '77 Silnik: 1,1S/35KM
Model:MK5 '00 Silnik: 1,3i/60KM
Romety PONY
Profil Facebook
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 19 Lut 2010, 09:47   

Tak jeszcze mi wpadło do głowy że jak wskaźnik leży non stop na "0" a nie stoi gdzieś w połowie skali to nie trzeba ciąć przewodu, wystarczy przebić go szpilką i dotknąć ta szpilką do masy - powinien polecieć na MAX - wskaźnik sprawny.
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Pustek13 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotrek
Wiek: 30
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 30
Skąd: Ustroń
Wysłany: 19 Lut 2010, 14:35   

no a jak nie poleci to co wtedy robic gdzie szukac takiego plywaka albo co :)
_________________
Pustek
 
 
 
DziDzia 
vel DziaDzia





Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 32
Dołączyła: 27 Lip 2005
Posty: 4167
Skąd: :: DDG ::
Wysłany: 19 Lut 2010, 14:54   

Jak wskaźnik nie poleci do góry, tak JOE pisał, to wskaźnik jest walnięty. Sprawdź to, a później się pomyśli co dalej. Pamiętaj, żeby sprawdzać na włączonym zapłonie.



pozdro :!:
_________________

Model:MK1 '77 Silnik: 1,1S/35KM
Model:MK5 '00 Silnik: 1,3i/60KM
Romety PONY
Ostatnio zmieniony przez DziDzia 19 Lut 2010, 14:57, w całości zmieniany 1 raz  
Profil Facebook
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 19 Lut 2010, 14:55   

Jak nie poleci na MAX to padnięty wskaźnik,,, czy zegar czy pływak to używka ze szrotu chyba,,, nie wiem czy nowe dostaniesz,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
DziDzia 
vel DziaDzia





Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 32
Dołączyła: 27 Lip 2005
Posty: 4167
Skąd: :: DDG ::
Wysłany: 19 Lut 2010, 15:00   

...



pozdro :!:
_________________

Model:MK1 '77 Silnik: 1,1S/35KM
Model:MK5 '00 Silnik: 1,3i/60KM
Romety PONY
Profil Facebook
 
 
 
Pustek13 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotrek
Wiek: 30
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 30
Skąd: Ustroń
Wysłany: 20 Lut 2010, 11:07   

sprawdzalem przebilem kabel szpilka i nic nie polecialo nadal w tej samej pozycji był czyli na zero.
_________________
Pustek
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 20 Lut 2010, 11:32   

Ale dotknąwszy gdzieś do masy,,, takiej sprawdzonej że popłyną prąd, nie takiej lakierowanej :P

Jak się nie ruszył no to uwalony wskaźnik,,, temperatura Ci pokazuje?
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Pustek13 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotrek
Wiek: 30
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 30
Skąd: Ustroń
Wysłany: 20 Lut 2010, 11:35   

nom wskaznik od temperatury ostatnio wymienilem bo był zepsuty i pokazuje normalnie:)
_________________
Pustek
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 20 Lut 2010, 12:54   

One sa połączone, więc jak zmasowanie nie ruszyło poziomu paliwa to znaczy że wskaźnik padł,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Pustek13 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotrek
Wiek: 30
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 30
Skąd: Ustroń
Wysłany: 20 Lut 2010, 16:39   

hmmm ale to jakies dziwne zajezdzam dzisiaj na stacje nalewam benzynki i wskaznik sie nagle zaczoł podnosic wiec neiwiem oco kaman wtakim razie?????
_________________
Pustek
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 20 Lut 2010, 17:37   

Może pływać się zawiesił,,, i teraz się odwiesił,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Pustek13 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotrek
Wiek: 30
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 30
Skąd: Ustroń
Wysłany: 21 Lut 2010, 09:49   

nom oby hehe tylko raz mailem tak ze nalalem benzynki cos tam pojezdzilem i jechalem w trase wskaznik pokazywał ze jest polowa a tu nagle auto mi staje i benzyna sie skonczyla wiec cos musi byc nie tak albo z pływakiem albo ten wskaznik:)
_________________
Pustek
 
 
 
chathouk 

Model: Ford Fiesta Mk2`83
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Adrian
Wiek: 28
Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 25
Skąd: Łódź
Wysłany: 22 Wrz 2011, 21:26   

a ja mam pytanie dotyczace kontrolki rezezwy kiedy powinna sie zapalic? jak juz wchodzi na czerwone pole wskaznik czy jeszcze pozniej, jak juz prawie nic w zbiorniku nie ma ? bo teraz wskaznik mi pokazuje na czerwonym polu mniej wiecej w gornej polowie tego czerwonego pola, ale kontrolka nie mryga ani nie swieci. czyba ze zarowka poleciala, ale nie bede rozbieral dopoki sie nie dowiem kiedy powinno sie zapalac. <8>
 
 
vegetagt 
Administrator / Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 3662
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 22 Wrz 2011, 21:39   

nie ma zadnej kontrolki rezerwy.
Górna połowa czerwonego pola to przewaznie mniej niż zero już. Mi sie raz skonczylo paliwo jak wskazowka byla nad czerwonym polem. Wniosek: wskaźnikom nie ufamy, tankujemy z zapasem. Wtedy tez kilometry liczylem ale coś 1.1 wpieprzyło ponad 10/100 ;P
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 22 Wrz 2011, 22:29   

chathouk napisał/a:
mam pytanie dotyczace kontrolki rezezwy kiedy powinna sie zapalic?
Wcale, to pole tylko wygląda jak kontrolka, ale nigdy się nie zapali bo nie ma żarówki, maskuje jedynie mechanizm wskaźnika.
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów [MK6] Bak
skyline84 Silniki diesla 0 13 Paź 2010, 08:46
skyline84
Brak nowych postów bak mk3 a mk4 i 5
MarcinekWE Mechanika ogólna 2 4 Sty 2015, 22:58
MarcinekWE
Brak nowych postów [MK4] zbiornik paliwa, bak benzyna
tomi16v Kupię 1 16 Lut 2018, 10:07
modell1
Brak nowych postów [MK3] Bak - wersja dla monowtrysku i gaźnikowej
Czy da się go przerobić?
Przemek755 Mechanika 10 15 Wrz 2011, 10:09
diodalodz
Brak nowych postów [MK3] kupię bak, zbiornik paliwa do mk3
MarcinekWE Kupię 2 26 Cze 2017, 19:09
MarcinekWE


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.