Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: van
22 Cze 2014, 13:56
modul z poloneza
Autor Wiadomość
pawel5282868 

Model: Ford Fiesta Mk2`88
Wersja: Classic
Silnik: 1.1/50KM
Imię: pawel
Wiek: 36
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 9
Skąd: Brzeg
Wysłany: 23 Sty 2010, 10:03   modul z poloneza

prosze o szczegulowe info jak podlaczyc modul z poloneza do fiesty 88r 1,1
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 37
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 23 Sty 2010, 10:28   

Po co piszesz nowy temat :głowąwmur: W poprzednim masz wyjaśnione że moduł z poloneza można sobie na przerywacz założyć, Ty masz już aparat na hallu i elektronice i potrzebujesz modułu takiego jak masz w aparacie, bo z poloneza nie będzie działał,,, - TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
pawel5282868 

Model: Ford Fiesta Mk2`88
Wersja: Classic
Silnik: 1.1/50KM
Imię: pawel
Wiek: 36
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 9
Skąd: Brzeg
Wysłany: 23 Sty 2010, 11:02   

zaraz zaraz przeciez polonezy tam po ktoryms roku nie mialy przerywacza!!!!
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 37
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 23 Sty 2010, 11:22   

No to zamontuj aparat zapłonowy i rozdzielacz z poloneza,,, będziesz pierwszy,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
pawel5282868 

Model: Ford Fiesta Mk2`88
Wersja: Classic
Silnik: 1.1/50KM
Imię: pawel
Wiek: 36
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 9
Skąd: Brzeg
Wysłany: 23 Sty 2010, 11:27   

dobra dzieki za pomoc....... chyba po to jest forum zeby cos sie dowiedziec a nie wymadrzac sie ale dzieki :)
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 37
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 23 Sty 2010, 11:50   

Z takim podejściem daleko nie zajedziesz,,, zadałeś pytanie - dostałeś odpowiedz, jak chcesz kombinować to kombinuj, skoro nikt Ci nic nietypowego nie podpowiedział to znaczy ze nikt nic takiego jeszcze nie robił,,,

Moduł w mk2 zakładasz na aparat zapłonowy, jak chcesz dopasować inny to po pierwsze trzeba przerobić aparat by miał wyjście na moduł na zewnątrz,,, po drugie dostosować instalacje elektryczną do nowego modułu bo na pewno będzie inna wtyczka, kolejna sprawa to moduł musi być o chociażby zbliżonych parametrach by zapłon się mocno nie zmienił,,,

Więc albo kupujesz w sklepie odpowiednią cześć i wymieniasz p'n'p, albo kombinujesz i przerabiasz elektrykę na stary model aparatu bez elektroniki, wtedy kupujesz aparat, montujesz jak chcesz ten moduł z poloneza którego ja nie mam i nie mam problemów z zapłonem ani wypalaniem styków,,, albo kombinujesz sobie z innym modułem do posiadanego aparatu,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
pawel5282868 

Model: Ford Fiesta Mk2`88
Wersja: Classic
Silnik: 1.1/50KM
Imię: pawel
Wiek: 36
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 9
Skąd: Brzeg
Wysłany: 23 Sty 2010, 11:55   

wychodzi na to ze musze kupic nowy modul taki jaki mialem lepiej nie kombinowac!! dzieki JOE za odpowiedzi :)
 
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 37
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11108
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 23 Sty 2010, 12:01   

To jest drogawe rozwiązanie ale najprostsze, zwłaszcza że pogoda nie sprzyja dłubaniu przy aucie,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
diodalodz 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: L
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Krzysztof
Wiek: 33
Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 5512
Skąd: Łódź
Wysłany: 23 Sty 2010, 13:22   

hm da się wsadzić moduł z poloneza do fiesty 88 . Ale to wkopywanie otwartych drzwi . Oba aparaty działały na tej samej zasadzie więc pod W i G wpinasz ceweczkę z aparatu pod B zasilanie z akku i pod C minusowy biegun cewki . Proste . Choć moduł z fiesty jest lepszy , jeśdziłem na polonezowskim module przez rok i wróciłem do org. hybryd i unitra maja taki problem że używają słabego tranzystora przełączającego który w mrozy słabo trafia w odopwiedni moment :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi [Inny] Poloneza czas zacząć
...czyli o moim czajniku słów kilka :)
Małgorza Nasze auta 26 20 Cze 2009, 00:53
arecki
Brak nowych postów jak podlaczyc modul i cewke
Gość Elektryka 14 3 Maj 2009, 19:24
MIKSU
Brak nowych postów modul bluetooth a rozładowany akumulator
peleton Elektryka ogólna 0 13 Cze 2018, 11:16
peleton


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.