| [MK6] otwieranie maski / pokrywy silnika | 

| Autor | Wiadomość | 

| michalew   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.4TDCi/68KM

| 

|  Wysłany: 4 Sty 2009,  23:50   [MK6] otwieranie maski / pokrywy silnika | 
 |  
               | 
 |  
               | Hello, mam problem z otwarciem maski w moim super fistaszku MK6 2002 1.4TDCi.
 Dźwignia pod kierownicą, obok drzwi nie działa. Ciągnę i ciągnę a maska nic. Dźwignia  działa tak samo ciężko jak poprzednio, więc myślę że linka nie spadła, ale pewnie się mylę. Myślałem że coś zamarzło, ale jechałem dzisiaj z Warszawy do Katowic (płyn do spryskiwacza mi się psia kostka skończył), i dalej to samo.
 Ma ktoś pomysł jak to można łatwo otworzyć??
 Please help.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Skfarek   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: ST
 Silnik: ST 150
 Imię: Michał

| 

|  Wysłany: 5 Sty 2009,  14:07 | 
 |  
               | 
 |  
               | Standardowy problemik - robi się to następująco ale do wykonania potrzebujesz jeszcze jednej osoby: 1. Ciągniesz za dźwignię otwierania maski
 2. W tym czasie druga osoba delikatnie dociska maskę (z wyczuciem aby nie wgiąć)  w miejscu gdzie jest zamek.
 3. Jak nie pomaga trzeba pociągnąć za dźwignię trochę mocniej i mocniej przycisnąć maskę (z wyczuciem nie na hama).
 4.  Jeżeli dalej nie pomaga no to jedziesz do mechanika który wyrypie ci grill i rozbierze zamek.
 Aha i nie biorę odpowiedzialności za pogiętą maskę albo urwaną dźwignię - napisałem że z wyczuciem to robić
   |  
				| _________________ Była MK6 Ghia 1.6 16v "Zetec-S" (z awatara)
   Był leichtwagen do upalania:
 http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=34463
 Był czeski dziadkowóz TDI na co dzień
   Jest ST 150 i sushi czyli Civic FK2
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| bartikrasnik   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.4TDCi/68KM

| 

|  Wysłany: 10 Kwi 2009,  08:43 | 
 |  
               | 
 |  
               | to samo miałem po otwarciu juz maski przeciołem mała nakrętkę nałożyłem na linkę i nie trzeba był już jej naciągać  i po problenie |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.