| [MK4]Problem z otwieraniem klapy bagażnika. | 

| Autor | Wiadomość | 

| dzozef [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 9 Wrz 2008,  18:40   [MK4]Problem z otwieraniem klapy bagażnika. | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, mam problemy z otwieraniem bagażnik przy pomocy włącznika przy skrzyni biegów. Nieraz za drugim razem otworzy klapę a nieraz kilkanaście razy muszę wciskać. Czy mieliście podobny problem? Nie wiem czy to wina włącznika czy może elektromagnesu, w zamku bo wydaje mi się ze na takiej zasadzie działa ten zamek? 
 z góry dzięki za informacje.

pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| diodalodz   

Model: Ford Fiesta Mk1`82
 Wersja: C
 Silnik: 1.0/45KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 9 Wrz 2008,  18:45 | 
 |  
               | 
 |  
               | masa klapy . Popryskaj czymś w podobie WD 40 na zawiasy i bedzie chodzić - jakiś czas   |  | 

|   |  | 

|  | 

| rafal__lodz   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 9 Wrz 2008,  19:23 | 
 |  
               | 
 |  
               | Miałem tak u siebie. Dawniej chodził że za pierwszym wciśnięciem otwierał później przestał niemal w ogóle. Jeśli słyszysz że zamek pracuje ale nie otwiera klapy to psiknij WD-40 albo białym smarem i pomoże. Winą może być też to źle wyregulowany zamek a konkretnie ten bolec który wchodzi w zamek... ciężko to wytłumaczyć ale spróbuj docisnąć klapę do uszczelki i niech 2 osoba wtedy wciśnie przycisk otwierania albo na odwrót odciągnij lekko klapę od uszczelki. Zabrzmi to dziwnie ale to tak jakby zamek nie miał dość siły żeby wypchnąć ten bolec i stąd może nie otwierać. |  
				| _________________ Black TDCI
 moja MK4 <---
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.