| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009,  14:42
 | Chyba odwieczny dylemat |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | eristoff [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 17 Maj 2007,  13:02   Chyba odwieczny dylemat |   
 |  
               | 
 |  
               | Odwieczny dylemat . Co polecacie i co według was lepiej gra i co macie.  Napiszcie czy lepiej owale na tył 6x9 czy zestaw odseparowany na przód |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Bart_Skrzyszow   

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: C
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: Bartek

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Kacper [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 17 Maj 2007,  15:50 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Bart_Skrzyszow napisał/a: |  	  | lepiej na przód - gdzie bardziej słuchasz - z tyłu czy z przodu siedzisz   Ja jak bym robił to największy nacisk na przód, ale neich sie spece wypowiedzą  8)
 | 

odseparowany na przód tak jak kolega radzi. jak to dobrze zrobisz, wytłumisz, to będzie już  nieźle. nie baw się w żadne 13cm, poszukaj dystansów na 16cm. poszukasz forum to się dowiesz jak zamontować, jak nie to może ktoś kto ma mk3 Ci doradzi. ja nie miałem mk3, ale widzialem raz z zewnątrz i da się to zrobić ładnie.
 potem jakis wzmacniacz i subwofer na tył - jezeli jednak tego nie chcesz, to dopiero wtedy 6x9 w półke,choć dużo lepszym wyjściem jest wzmacniacz i subwoofer
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | FiFa   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk3`95
 Wersja: Futura
 Silnik: 2.0/16V
 Imię: Kamil

| 

|  Wysłany: 17 Maj 2007,  16:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nigdy nie miałem przkonanaia do elips, one nie potrafia dokładnie otworzyc dzwieku, bo elipsa to nie jest to, a poztym jesli matujesz je w polce to one graja na wolnej przestrzeni a to nie jest raczej dobre dla głosnika-nie bedzie takich niskich czestotliwosci i nie zagra pelnia mocy ...  chociaz z pewnoscia graja i to niektóre całkieem dobrze. Ja polecam i to w 100% zestaw odseparowany na przód !! Ja mam własnie taki zestaw jak kolega napisał przód odseparowny głosniczki 16cm  tył sub i gra to bardzo dobrze
  i to z cała pewnoscia polecam |  
				| _________________ Tuning to choroba, szukam lekarza...
 Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają...
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Bit1   

Model: Ford Fiesta Mk3`95
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.8i16V/130KM
 Imię: Błażej

| 

|  Wysłany: 17 Maj 2007,  16:40 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Kacper napisał/a: |  	  | odseparowany na przód tak jak kolega radzi. jak to dobrze zrobisz, wytłumisz, to będzie już  nieźle. nie baw się w żadne 13cm, poszukaj dystansów na 16cm. poszukasz forum to się dowiesz jak zamontować, jak nie to może ktoś kto ma mk3 Ci doradzi. ja nie miałem mk3, ale widzialem raz z zewnątrz i da się to zrobić ładnie.
 potem jakis wzmacniacz i subwofer na tył - jezeli jednak tego nie chcesz, to dopiero wtedy 6x9 w półke,choć dużo lepszym wyjściem jest wzmacniacz i subwoofer
   | 

Według mnie to żaden dylemat, rozwiązanie jest oczywiste lepiej dobry przód mieć.
 A co do propozycji Kacpra to dobre 13 są lepsze niż jakieś słabsze 16 więc nie musisz się od razu rzucać na 16cm. Ja osobiście mam zestaw 13cm Sinuslive odseparowany i daje radę. No i napewno było mniej roboty niż robić dystanse do 16.
 |  
				| _________________ 
   Niebieska 1,3i 1992 27.08.2005-20.05.2012
 Czerwona 1,3 LPG 1990 8.01.2010-8.11.2010
 Srebrna RS1800 LPG 1995 od 21.02.2012
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | depechetom [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Maj 2007,  20:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja mam odseparowany zestaw z 13kami w drzwiach i już bez wytłumienia gra to bardzo przyjemnie !!! Mialem porządne elipsy ale je sprzedałem.... |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |