[MK3] Dziwny problem ze świecami |
Autor |
Wiadomość |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2 Lis 2008, 22:42
|
|
|
macsuper napisał/a: | Już tak zrobiłem ale auto lepiej chodzi na starych |
macsuper napisał/a: | Na starych motorcraftach auto zaczynało przerywać więc wymianka na nowe ngk v-line 7. Niby wszystko ok. ale po paru dniach wykręciłem i powiększyłem przerwę do książkowego 1 mm (wcześniej zapomniałem) Po tym zabiegu silnik zaczął szarpać i przerywać |
Człowieku Ty sie gubisz w tym co mówisz. Najpierw piszesz ze na motorcraft przerywało, pózniej piszesz ze wymieniłeś na NGK V-line7 i było ok.
Więc o co tutaj chodzi ? bo ja nie widze potrzeby ciągnięcia dalej tego tematu.
Kup nowe swiece zamontuj a jak ci szkoda kasy odstaw samochód na parking. Jesli chcesz znow zrobić lepiej kup zmien szczeline i znow napisz ze ci nie chodzi.
heh ja sie juz |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
macsuper
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 3 Lis 2008, 00:06
|
|
|
Przeczytaj cały temat a nie fragmenty to wreszcie zrozumiesz Napisałem że na starych po czyszczeniu i regulacji chodzi lepiej niż na NGK na oryginalnej przerwie. Jak by dobrze chodził na nowych to po cholerę bym dłubał ?????Jak się spaprały NGK wróciłem do starych , po drodze wymieniając jeszcze przewody. Więc po cholere mam kupować jeszcze raz nowe NGK z przerwą 0,65 mm jak na takich moje auto słabo jażdzi (powtarzam MOJE , nie wiem jak inne). Nie wiem co jest tego przyczyną ( myślałem że może przerwa ) ale dziwnym trafem po powrocie do starych świec auto zaczęło jeżdzić tak jak wcześniej. JAŚNIEJ NIE UMIEM |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 14:22
|
|
|
macsuper, zanim pociągne temat do kosza...
podaj mi dokładnie nr tych świec i podaj mi dokładnie nr kabli WN
reszta głupich wypowiedzi z Kazim na czele, została skasowana |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.