Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Wersja systemu SYNC
Autor Wiadomość
Frauka 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Sync Edition
Silnik: 1.1L Duratec TI-VCT/85KM
Imię: Monika
Dołączyła: 07 Lis 2018
Posty: 41
Skąd: Kętrzyn
Wysłany: 21 Sie 2019, 15:32   

Reinstalując AA czyściłeś dane przed deinstalacją poprzedniej wersji? Może cos siedzi w pamięci i się zblokowało.
_________________
Fiesta 2018 -1.1L Duratec TI-VCT PFI 85PS, Moondust Silver (metalik)
 
 
BRUNNER 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Brunner
Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Sie 2019, 08:58   

Oczywiście - wielokrotnie...
Na innym forum ktoś napisał, że nowa wersja znikła mu po dwóch tygodniach użytkowania... może Google coś poprawia?
Ja jeszcze spróbuję aktualizować SYNC do najnowszej wersji. Bo na dzień dzisiejszy cały AA chodzi jak krew z nosa. Jak już słucham muzyki, albo mam nawigację to wykrzacza się wszystko np. na próbie połączenia telefonicznego...
Tylko muszę znaleźć czas, bo aktualizacja SYNC trochę trwa jak słyszałem. Trzeba mieć przez czas aktualizacji włączony silnik?
 
 
Tared 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Wiek: 25
Dołączył: 14 Sty 2018
Posty: 78
Skąd: nie wazne
Wysłany: 23 Sie 2019, 09:14   

Nie,wystarczy na zapłonie zostawić,żeby sync się nie wyłączył po paru minutach :)

Co do nowego AA to też miałem taką sytuacje,że znikła opcja wyboru nowego interfejsu,ale wyczyściłem dane przejechałem się na starym widoku i po paru dniach znowu się pojawiło (s7)
 
 
Frauka 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Sync Edition
Silnik: 1.1L Duratec TI-VCT/85KM
Imię: Monika
Dołączyła: 07 Lis 2018
Posty: 41
Skąd: Kętrzyn
Wysłany: 23 Sie 2019, 09:30   

Jeśli AA chodzi jak krew z nosa i się rozłącza to może być kabel. Na samym początku miałam tak, że odpalalam mapy i po załączeniu dodatkowo Spotify wywalało wszystko dosłownie po kilku sekundach. Z 4 kable przerobiłam a teraz jadę na oryginalnym od Xiaomi i AA działa. Szukam właśnie krótkiego na podmianę.
_________________
Fiesta 2018 -1.1L Duratec TI-VCT PFI 85PS, Moondust Silver (metalik)
 
 
BRUNNER 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Brunner
Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Sie 2019, 09:37   

Mój pierwszy kabelek niedobrze chodził. Kupiłem drugi i do tej pory śmigał jak trzeba :)
 
 
Frauka 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Sync Edition
Silnik: 1.1L Duratec TI-VCT/85KM
Imię: Monika
Dołączyła: 07 Lis 2018
Posty: 41
Skąd: Kętrzyn
Wysłany: 23 Sie 2019, 09:48   

Spróbuj podpiąć do auta inny telefon. Może okaże się że problem tkwi w twoim a nie w syncu. Na samą myśl o przywracaniu ustawień fabrycznych już mi słabo ale jeszcze tego można by spróbować. Albo po deinstalacji AA potraktować fon jakimś sprzątaczem śmieci.

Tak z ciekawości jaki masz smartfon?
_________________
Fiesta 2018 -1.1L Duratec TI-VCT PFI 85PS, Moondust Silver (metalik)
 
 
BRUNNER 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Brunner
Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Sie 2019, 09:53   

Frauka napisał/a:

Tak z ciekawości jaki masz smartfon?


Huawei Nova.
Wszystko było jak trzeba właśnie do momentu tego zawirowania z nową / starą wersją... Teraz działa stara wersja, ale niektóre funkcje (np. obsługa Tidal`a) się zmieniły...
 
 
Zygfrydek 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Dołączył: 06 Kwi 2019
Posty: 6
Skąd: Mysłowice
Wysłany: 23 Sie 2019, 10:30   

A macie tak że jak jest podłączone AA ale słuchajcie radia FM z sync i chcecie zmienić stację radiową w tył na kierownicy to za trzecim przyciśnięciem włącza się muzyka ze Spotify?
:bezradny:
 
 
Tared 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Wiek: 25
Dołączył: 14 Sty 2018
Posty: 78
Skąd: nie wazne
Wysłany: 3 Wrz 2019, 22:41   

Ciężko powiedzieć,bo nie korzystam z radia FM.Wolę np odpalić "replaio" i mieć odbiór dobrej jakości niż to po FM...Ewentualnie możesz sprawdzić nową apke AA 4.6.5933
 
 
BRUNNER 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Brunner
Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Wrz 2019, 09:14   

jest już wersja 5933? Sprawdzę - dzieki...

Od jakiegoś czasu cały ten kombajn mnie wkurza. Zazwyczaj, na co dzień, jeżdżę tylko łącząc smartfon z autem przez BT. Zawsze łączył się "automatycznie", zupełnie bez problemów.
Od jakiegoś czasu masakra. Za każdym razem muszę wymuszać podłączenie BT, A i wówczas np. jeszcze muszę dawać specjalne zezwolenia na dostęp do multimediów... Oczywiście już wielokrotnie robiłem próby "zapominania" telefonu i parowania ponownie...
 
 
Nunes1 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Dołączył: 18 Lut 2019
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29 Wrz 2019, 18:03   

jakaś aktualizacja jest dla sync 3.0 SYNC3_2807656866_
 
 
Tared 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Wiek: 25
Dołączył: 14 Sty 2018
Posty: 78
Skąd: nie wazne
Wysłany: 30 Wrz 2019, 23:28   

BRUNNER napisał/a:
Od jakiegoś czasu masakra. Za każdym razem muszę wymuszać podłączenie BT, A i wówczas np. jeszcze muszę dawać specjalne zezwolenia na dostęp do multimediów... Oczywiście już wielokrotnie robiłem próby "zapominania" telefonu i parowania ponownie...

O ile mnie pamięć nie myli to na wersji v3.0.19149 też zdarzyło mi się ,że telefon nie chciał się łączyć z sync,ale na wersji v3.0.19205 nie miałem jak na razie takiego problemu :)
 
 
BRUNNER 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Brunner
Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Wysłany: 1 Paź 2019, 08:59   

Zaktualizowałem SYNC. Co prawda proces nie przebiega wg instrukcji Forda, ale jakos sie udało... chyba...
Po aktualizacji nagle zaktualizował się również interface Android Auto. No proszę!
Nadal jednak przy próbie odpaleniajakiekolwiek aplikacji typu Tidal, otrzymywałem wiadomość, że apka w tej chwili nie działa...
Prawdopodobnie, ale to jeszcze sprawdzę na innych, rozwiązaniem jest deinstalacja i ponowana instalacja każdej aplikacji w smartfonie...
 
 
Frauka 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Sync Edition
Silnik: 1.1L Duratec TI-VCT/85KM
Imię: Monika
Dołączyła: 07 Lis 2018
Posty: 41
Skąd: Kętrzyn
Wysłany: 1 Paź 2019, 11:44   

U mnie jest też ten problem, mam info że apka nie działa. Żeby zadziałałą w aucie muszę ją najpierw odpalić w telefonie. Np mam zapauzowany Smart Audiobook Player i włączony Spotify, wtedy wsiadam do auta, podpinam i gra muzyka :) Też wolałabym poprzez AA w aucie uruchamiać co chcę i w każdej chwili. Może jeszcze nad tym popracują.

Po Vinie sprawdziłam, że dla mnie aktualizacji niet.
_________________
Fiesta 2018 -1.1L Duratec TI-VCT PFI 85PS, Moondust Silver (metalik)
 
 
BRUNNER 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Brunner
Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 47
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Paź 2019, 08:24   

Frauka: Zdeinstaluj i zainstaluj ponownie apkę w telefonie. U mnie działa :)
 
 
Frauka 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Sync Edition
Silnik: 1.1L Duratec TI-VCT/85KM
Imię: Monika
Dołączyła: 07 Lis 2018
Posty: 41
Skąd: Kętrzyn
Wysłany: 2 Paź 2019, 11:44   

Ja już w ciągu roku robiłąm to kilka razy jak tylko nowa wersja wychodziła. Zrobię to ponownie przy kolejnej aktualizacji. Na razie i tak głównie jeżdżę po mieście które znam i nawet nie odpalam AA.
_________________
Fiesta 2018 -1.1L Duratec TI-VCT PFI 85PS, Moondust Silver (metalik)
 
 
xMaraSSx 


Model: Ford Fiesta Mk8`19
Wersja: Inna
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Imię: Marek
Dołączył: 19 Lut 2019
Posty: 20
Skąd: Osielsko
Wysłany: 11 Paź 2019, 12:36   

Pozwolę sobie zacytować odpowiedź Ford Polska na moje pytanie o termin udostępnienia aktualizacji map F8 dla SYNC 3.3 otrzymaną po 2 miesiącach (sic!) od wysłania zapytania:

Cytat:
Szanowny Panie,

Uprzejmie dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Kontaktu z Klientami Ford Polska Sp. z o.o. Bardzo przepraszamy za wydłużone oczekiwanie na odpowiedź. W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informujemy, że nie mamy informacji na temat dostępności aktualizacji. Prosimy zaglądać na naszą stronę internetową: https://www.ford.pl/serwi.../aktualizacja#/


Z poważaniem,
Anna Bruj​
Centrum Kontaktu z Klientami
Ford Polska
_________________
-= Fiesta Active Race Red automat =-
 
 
Frauka 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Sync Edition
Silnik: 1.1L Duratec TI-VCT/85KM
Imię: Monika
Dołączyła: 07 Lis 2018
Posty: 41
Skąd: Kętrzyn
Wysłany: Wczoraj 19:50   

BRUNNER napisał/a:
Frauka: Zdeinstaluj i zainstaluj ponownie apkę w telefonie. U mnie działa :)


Zadziałało dwa razy, Dziwne, że z poziomu ekranu w aucie nie mogę włączać aplikacji. Tzn mogę, ale wcześniej zanim odpalę auto muszę je włączyć w telefonie.
_________________
Fiesta 2018 -1.1L Duratec TI-VCT PFI 85PS, Moondust Silver (metalik)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Sync 3 vs. Sync 2.5.
nowy1 Hyde-Park 46 30 Paź 2018, 08:00
kris_IV
Brak nowych postów [MK7] Wyłączenie systemu ESP
marcingoo Elektryka ogólna 9 19 Wrz 2013, 19:44
michal77
Brak nowych postów [MK4] Modernizacja systemu audio
majew Car Audio i CB 2 2 Mar 2014, 20:59
zabka35i
Brak nowych postów Wyłączanie systemu start-stop
adams502 Elektryka ogólna 4 24 Cze 2019, 14:30
langolier
Brak nowych postów Agencja ochroniarska do systemu alarmowego
pewniaczek Hyde-Park 4 29 Lip 2015, 17:11
yoyo72


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.