Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: Parzych
6 Lis 2014, 03:51
[MK7] Samoczynne ryglowanie drzwi po ruszaniu - można włączy
Autor Wiadomość
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 153
Skąd: Łódź
Wysłany: 5 Lis 2014, 20:16   [MK7] Samoczynne ryglowanie drzwi po ruszaniu - można włączy

Rozpoznaje jazdą moją Fiestę i chciałbym ustawić w niej to co mam w Focusie - samoczynne ryglowanie drzwi po ruszeniu (i chyba przekroczeniu jakiejśtam niewielkiej prędkości) .
Czy jest to możliwe we Fiescie Mk7 po FL ?
Bo chyba układ bezkluczykowego uruchamiania nie jest przeszkodą - pod zaślepką znajduje się chyba normalna stacyjka ?
Dotarłem do procedury ale nie wiem czy zadziała w Fiescie a nie chcę przeprowadzając doświadczenie wprowadzić Fiesty w tryb autodestrukcji :devil:
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
coliniak 

Model: Ford Fiesta Mk7`11
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Imię: Mariusz
Dołączył: 26 Lip 2014
Posty: 13
Skąd: nowhere :)
Wysłany: 5 Lis 2014, 21:09   

daj procedure,,, ja przetestuje :)
_________________
Coliniak
failure is not an option
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 153
Skąd: Łódź
Wysłany: 5 Lis 2014, 22:54   

1. Przekręcić kluczyk do pozycji II - nie uruchamiać silnika !
2. Odblokować i zablokować drzwi x3
3. Przekręcić kluczyk do pozycji 0
4. Przekręcić kluczyk do pozycji I
5. Odblokować i zablokować drzwi x3
6. Przekręcić kluczyk do pozycji 0
7. Przekręcić kluczyk do pozycji II - powinno być słychać krótkie "beep"
8. Zablokować i odblokować drzwi x1 - znów powinno być słychać krótkie "beep"

Czasem trzeba powtórzyc bo nie bangla od razu.

I pytanie: jak to zrobić przy uruchamianiu bezkluczykowym (tzn. Z przyciskiem FordPower) ?
O ile wciśnięcie FordPower bez wciśniętego sprzęgła może odpowiadać przekręceniu kluczyka do poz. II, to co może odpowiadać poz. I ?
Obejrzałem tą zaślepkę stacyjki ale nawet jeśli pod nią rzeczywiście jest normalna stacyjka (jak twierdzi gość z ASO) to jest ona wyjątkowo dokładnie spasowana - nie ma szczelin. .. :| może jakąś przyssawką można ją wyciągnąć ale tego popróbuję moze w weekend. .. :myśli:
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
Jaszczur_2003 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Piotr
Wiek: 32
Dołączył: 24 Paź 2010
Posty: 7
Skąd: Płochocin
Wysłany: 7 Gru 2014, 17:11   

Udalo się komuś ustawić automatyczne zamykanie drzwi? Bo u mnie jakos nie chce działać.
_________________
 
 
 
FFDriver 


Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium X
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 626
Skąd: stąd
Wysłany: 9 Gru 2014, 08:24   

Kolega mayak uruchamia takie rzeczy.
_________________
--<< Moja Fiesta - kliknij tutaj >>--
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 153
Skąd: Łódź
Wysłany: 9 Gru 2014, 08:34   

FFDriver napisał/a:
Kolega mayak uruchamia takie rzeczy.

Ino on daleko ode mnie. ..
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
FFDriver 


Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium X
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 626
Skąd: stąd
Wysłany: 9 Gru 2014, 08:37   

langolier napisał/a:
Ino on daleko ode mnie. ..


Ty z Łodzi on z Wa-wy ???
_________________
--<< Moja Fiesta - kliknij tutaj >>--
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 153
Skąd: Łódź
Wysłany: 9 Gru 2014, 09:08   

FFDriver napisał/a:
langolier napisał/a:
Ino on daleko ode mnie. ..


Ty z Łodzi on z Wa-wy ???

Ale jechać tylko po to ? A nic więcej nie zrobię w autku co ma nieco ponad miesiąc... (gwarancja), zresztą co mógłbym jeszcze zmienić (na lepsze) ?
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
FFDriver 


Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium X
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 626
Skąd: stąd
Wysłany: 9 Gru 2014, 09:59   

Nie wierze :-P
Ja potrafię wsiąść w auto i przejechać np. 350km tylko po to żeby np. obejrzeć jakiś przedmiot w sklepie zanim go kupię ozor
Ty masz z Łodzi do Wa-wy autostradkę i ledwie 130km i marudzisz ?? :)
_________________
--<< Moja Fiesta - kliknij tutaj >>--
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 153
Skąd: Łódź
Wysłany: 9 Gru 2014, 12:27   

FFDriver napisał/a:
Nie wierze :-P
Ja potrafię wsiąść w auto i przejechać np. 350km tylko po to żeby np. obejrzeć jakiś przedmiot w sklepie zanim go kupię ozor
Ty masz z Łodzi do Wa-wy autostradkę i ledwie 130km i marudzisz ?? :)

Po 1: To zależy jaki przedmiot.
Po 2: aż tak bardzo mi nie zalezy zeby jechac 260km
Po 3: to prawie 100zl za paliwo + coś dla mayaka (pewnie z 50zl)
Po 4: nadal mam nadzieję, ze mozna to zrobic bez podłaczania się komputerem, jak w focusie
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
mayak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 56
Skąd: W-wa
Wysłany: 11 Mar 2015, 15:32   

langolier napisał/a:

Po 4: nadal mam nadzieję, ze mozna to zrobic bez podłaczania się komputerem, jak w focusie

w którym focusie da się bez komputera?? w mk2 i mk3 trzeba komputer, może w mk1 jest inaczej

a co do fiesty mk7, to w przedliftach automatyczne ryglowanie po ruszeniu nie da się aktywować, a w polifcie nie próbowałem jeszcze
 
 
artusb 

Wersja: Inna
Silnik: 1.4DuratorqTDCi/70KM
Imię: Artur
Wiek: 19
Dołączył: 12 Lis 2015
Posty: 4
Skąd: Krk
Wysłany: 13 Lis 2015, 17:37   [MK7] Samoczynne ryglowanie drzwi po ruszaniu - można włączy

Czyli w w MK7 przed liftem nie da się uruchomić automatycznego ryglowania ? :(
 
 
litany 

Model: Ford Fiesta Mk7`14
Wersja: Titanium ECOnetic
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 2
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 25 Sty 2019, 08:44   

Witam,
Jestem nowym użytkownikiem,
Autko kupione przedwczoraj i mam juz pierwszy problem,
Domykanie szyb zaprogramowane, ale za cholerę nie mogę ustawić samoczynnego ryglowania,
instrukcja z mondeo, czy focusa nie działa

Da to się jakoś ustawić w tej wersji(po FL)

Pozdro!
 
 
lukaszooo 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 13 Sie 2018
Posty: 59
Skąd: Cegłów
Wysłany: 18 Lut 2019, 03:43   

Da sie ale tylko komputerem.
_________________
Tel. 511246350
 
 
swampshark 

Wersja: Inna
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Dołączył: 15 Lis 2016
Posty: 25
Wysłany: 18 Lut 2019, 07:36   

Funkcja musi być włączona w BCM żeby zadziałał szamański rytuał aktywacji guziczkami w kabinie
 
 
Creep 


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Imię: Tomasz
Dołączył: 23 Gru 2017
Posty: 47
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 5 Mar 2019, 01:38   

artusb, Da się i nie! W niektórych modelach działa w niektórych nie, a czasem po aktywacji kompem wypluwa błąd w DTC nie wiem czym to idzie i jak idzie :P
 
 
lukaszooo 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 13 Sie 2018
Posty: 59
Skąd: Cegłów
Wysłany: 18 Mar 2019, 23:52   

Testowałem na ok 10 fiestach na rocznikach 2009,2011,2014,2015 i zawsze działalo.
_________________
Tel. 511246350
 
 
Fanzlohtv 

Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0/80KM
Imię: Arkadiusz
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 23
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 19 Mar 2019, 19:33   

Nie znam się zupełnie na tych ukrytych menu itp ale czy można coś zepsuć takimi sposobami? Czy popristu to nie zadziała i nic się nie stanie ?
 
 
lukaszooo 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 13 Sie 2018
Posty: 59
Skąd: Cegłów
Wysłany: 20 Mar 2019, 00:04   

Takimi czyli jakimi ? Klikać w przycisk ryglowania mozesz do bulu aż cie palec rozboli. Jeśli w konfiguracji nie jest to aktywowane a fabrycznie w żadnej mk7 z EU nie jest to klikanie nic ci nie da.
Sama zmiana konfiguracji jeśli robi ją osoba nie mająca podstawowej wiedzy jest bardzo niebezpieczna i moze skączyć sie laweta. Dla osób ktore mają minimalną wiedze o kodowaniu modułów ryzyko spada prawie do 0.
_________________
Tel. 511246350
 
 
mayak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 56
Skąd: W-wa
Wysłany: 20 Mar 2019, 08:46   

oryginalny opis :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: Link do strony na której można sprawdzić VIN
Freeman Przed zakupem 0 1 Sie 2014, 20:04
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Wygłuszenie drzwi - fotorelacja
Gość Car Audio i CB 15 22 Sie 2016, 15:24
slawomirro
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK7] Fiesta MK7
Fordy Fiesta VII generacji (2009-....)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:28
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK7] Wersje wyposażenia - mini FAQ
Mini FAQ o tym jak rozpoznać wersję wyposażenia MK7
FFDriver Przed zakupem 5 3 Maj 2019, 12:53
jarek_m
Brak nowych postów Przyklejony: [MK7] FAQ - Przycisk otwierania klapy - NAPRAWA
Instrukcja demontażu tapicerki klapy oraz naprawy mikrowłącznika - przycisku otwierania klapy w mk7
Kam1l Elektryka ogólna 21 30 Sty 2019, 11:45
jonson22


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.