Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Sync 3 vs. Sync 2.5.
Autor Wiadomość
nowy1 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 08 Sie 2018
Posty: 6
Skąd: Łódź
Wysłany: 11 Wrz 2018, 19:42   

nowy1 napisał/a:
Najgorsze jest to ,że jest duża rozbieżność między tym co mamy na stronie Ford.pl i tym co nam diler proponuje. Też zamówiłem z Sync3; zamówienie zostało wstrzymane z powodu zmian. Niestety teraz z Sync3 - to już bez koła zapasowego.

Moje zamówienie 2018.75 i będzie Sync2.5
 
 
kris_IV 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Dołączył: 10 Wrz 2018
Posty: 3
Skąd: Wlkp
Wysłany: 11 Wrz 2018, 21:24   

A co ma brak koła zapasowego do sync 3? Dziś na stronie forda cennik z sierpnia a w nim sync 3...
 
 
nowy1 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 08 Sie 2018
Posty: 6
Skąd: Łódź
Wysłany: 11 Wrz 2018, 21:55   

Bo teraz Sync3 tylko w pakiecie z B&O.
 
 
kris_IV 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Dołączył: 10 Wrz 2018
Posty: 3
Skąd: Wlkp
Wysłany: 12 Wrz 2018, 06:07   

Mnie nikt do dziś nie poinformował, że coś się zmieniło. Na zamowieniu jest sync3 i 7 głośników. Zamierzam to przeliczyć przy odbiorze. Rozumiem zmiany itd ale odrobina przyzwoitości wymaga poinformowania o nich. Do tego cennik z ford.pl do dziś wciska sync3 I 7 głośników w pakiecie, ktorego wg was nie ma.
 
 
nowy1 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 08 Sie 2018
Posty: 6
Skąd: Łódź
Wysłany: 12 Wrz 2018, 15:10   

Tak masz rację , odrobina przyzwoitości by się przydała. To spytaj dilera czy Twoje zamówienie zostało skierowane do realizacji ? Bo moje zamówienie system odrzucił.
 
 
msky 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Wiek: 32
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 12
Skąd: Otwock
Wysłany: 12 Wrz 2018, 18:39   

Jak ja się cieszę, że mam kupno już za sobą.
Z funkcji sterowania głosem korzystam codziennie. W szczególności sterowanie klimatyzacją jest fajne, kiedy nie trzeba sięgać ręką do pokrętła.

Ford czyni czukiereczek w imię oszczędności...
_________________
kolor chrome blue
 
 
Mars 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Vignale
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Marcin
Wiek: 44
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 143
Skąd: Spod Bydgoszczy
Wysłany: 13 Wrz 2018, 04:14   

msky napisał/a:
...Z funkcji sterowania głosem korzystam codziennie. W szczególności sterowanie klimatyzacją jest fajne, kiedy nie trzeba sięgać ręką do pokrętła...


Coś mi umknęło? Proszę opisz punkt po punkcie, jak głosowo sterujesz klimatyzacją.
_________________
ZHDK A Rh"-".
 
 
kris_IV 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Dołączył: 10 Wrz 2018
Posty: 3
Skąd: Wlkp
Wysłany: 13 Wrz 2018, 08:32   

msky napisał/a:
Jak ja się cieszę, że mam kupno już za sobą.
Z funkcji sterowania głosem korzystam codziennie. W szczególności sterowanie klimatyzacją jest fajne, kiedy nie trzeba sięgać ręką do pokrętła.

Ford czyni czukiereczek w imię oszczędności...


Do tej pory wszyscy pisali, że sterowanie głosowe klimatyzacją nie działa, coś się zmieniło?
 
 
msky 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Wiek: 32
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 12
Skąd: Otwock
Wysłany: 13 Wrz 2018, 11:47   

Normlanie naciskam guzik na kierownicy i mówię: "ustaw klimatyzacje na 20 stopni"
Nie macie?
_________________
kolor chrome blue
 
 
Mars 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Vignale
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Marcin
Wiek: 44
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 143
Skąd: Spod Bydgoszczy
Wysłany: 13 Wrz 2018, 13:34   

Nie próbowałem, bo podobno nie działa. Lilith, u Ciebie działa?
_________________
ZHDK A Rh"-".
 
 
mskgs 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Dołączył: 18 Wrz 2014
Posty: 65
Skąd: Kraków
Wysłany: 13 Wrz 2018, 17:11   

msky napisał/a:
Normlanie naciskam guzik na kierownicy i mówię: "ustaw klimatyzacje na 20 stopni"
Nie macie?


U mnie nie działa, nie rozpoznaje komendy.
 
 
msky 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Wiek: 32
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 12
Skąd: Otwock
Wysłany: 14 Wrz 2018, 10:14   

Będę mieć chwilę to nakręcę film.

Czy ktoś ma może asystenta / ekonomizera jazdy ?
_________________
kolor chrome blue
 
 
glotti 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Dołączył: 10 Lip 2018
Posty: 2
Skąd: Dąbrowa
Wysłany: 14 Wrz 2018, 15:32   

seee8a napisał/a:
OOooo to to to dokładnie mi powiedziano :) wg mnie nie ma co płakać, 8" jest w std już, więc oszczędzamy 350zl, szkoda tylko tego 7 głośnika, ale grać będzie bardzo podobnie zapewne.



W Niemczech nazwali to lepiej: Sync 3 Light - natomiast Sync 3 jest z B&O
 
 
nowy1 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 08 Sie 2018
Posty: 6
Skąd: Łódź
Wysłany: 14 Wrz 2018, 15:56   

Odpowiedź jaka otrzymałem z Ford.pl
"Szanowny Panie,
Bardzo przepraszamy. Faktycznie na naszej stronie internetowej nie ma jeszcze informacji na temat Sync 2.5. Nie mamy jeszcze informacji, kiedy się pojawią. Sync 2.5 różni się od Sync 3 jedynie tym, że nie ma obsługi głosowej nawigacji i systemu audio."
 
 
Tared 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Wiek: 25
Dołączył: 14 Sty 2018
Posty: 29
Skąd: nie wazne
Wysłany: 14 Wrz 2018, 17:22   

kris_IV napisał/a:
msky napisał/a:
Jak ja się cieszę, że mam kupno już za sobą.
Z funkcji sterowania głosem korzystam codziennie. W szczególności sterowanie klimatyzacją jest fajne, kiedy nie trzeba sięgać ręką do pokrętła.

Ford czyni czukiereczek w imię oszczędności...


Do tej pory wszyscy pisali, że sterowanie głosowe klimatyzacją nie działa, coś się zmieniło?


Ta opcja chyba działa gdy ma się w sync zakładkę z klimatyzacją :fox: Czyli generalnie przez komputer u każdego da się to włączyć.Nie wiem tylko,czy w aso to potrafią zrobić miałem dziś o to zapytać jak o wyłączenie opcji z drzwiami pasażera która wyłącza radio ale wyleciało mi to z głowy ehh ;-|
 
 
Wojtek Wawa 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Imię: Wojtek
Wiek: 37
Dołączył: 03 Sie 2017
Posty: 56
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14 Wrz 2018, 21:40   

Tared, przede wszystkim WOW. Pierwszy post o mk8 na tym forum był mój i zapewne dotyczył niezgodności instrukcji z samochodem. Nie działało sterowanie głosowe klimatyzacją. Jak to zmieniłeś? Czy ASO mi to wgra?
_________________
Fiesta mk8 100KM Race Red
 
 
msky 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Wiek: 32
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 12
Skąd: Otwock
Wysłany: 15 Wrz 2018, 10:15   

O właśnie mam taką ikonkę od klimatyzacji i normalnie dotykowy panel (nie kręcę pokrętłem)
Nie wiem czy ASO gmerało tak już było od 5 km :)
_________________
kolor chrome blue
 
 
Wojtek Wawa 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Imię: Wojtek
Wiek: 37
Dołączył: 03 Sie 2017
Posty: 56
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Wrz 2018, 11:09   

Ale ja kupiłem rok przed Tobą. Widać weszła aktualizacja. Stąd pytałem Tareda, bo on kupił też bez klimatyzacji na panelu.
_________________
Fiesta mk8 100KM Race Red
 
 
Tared 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Wiek: 25
Dołączył: 14 Sty 2018
Posty: 29
Skąd: nie wazne
Wysłany: 15 Wrz 2018, 13:30   

To zdjęcie jest tylko "poglądowe" z google.U mnie nie ma też tego,ale żeby sterowanie głosowe działało musi tak to wyglądać na ekranie.Więc jak ktoś podjedzie do ASO i powie,że w instrukcji pisze o sterowaniu głosowym i że ta funkcja nie działa to pewnie będą wam wkręcać różne wymówki...Powiedzcie im wtedy żeby włączyli ustawianie klimatyzacji na ekranie i wtedy na 100% będzie to sterowanie działać.Mi osobiście na tym nie zależy bo szybciej pokrętłem ustawie temp niż głosowo,ale jak ktoś chce taką funkcję to bez włączenia tej opcji w sync się nie obejdzie :)

Nie jestem tylko pewny co do tego czy oni tam to potrafią zrobić :-P ale wtedy osoby które mają interfejs będą wstanie to włączyć :)
Tutaj nawet instrukcja na to
 
 
anikja 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Inna
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Wiek: 41
Dołączyła: 11 Cze 2018
Posty: 0
Skąd: Łuków
Wysłany: 29 Paź 2018, 15:31   

Czy ktoś instalował już Android Auto na tym Sync 2,5? Dealer zapewnia, że jest Applink,
Apple CarPlay i Android Auto. Aplikację zainstalowałam na telefonie, przy działającym AA telefon łączy się z fiestą, Tryb Android Auto powinien automatycznie się nie uruchamia. Opcja szukaj aplikacji moblinych na podłącznym telefonie też bez rezultatu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów AKTUALIZACJA FORD SYNC
David1n Elektryka ogólna 7 7 Sty 2018, 19:08
iwo128
Brak nowych postów Aktualizacja Sync 3.0 (18025)
Tared Elektryka ogólna 1 3 Kwi 2018, 11:20
Wojtek Wawa
Brak nowych postów SYNC 1 Fiesta 2016
geroute Elektryka ogólna 0 10 Gru 2017, 15:18
geroute
Brak nowych postów Problem z aktualizacją Sync audio
Wojtki Elektryka ogólna 2 17 Lut 2018, 15:36
lehu8
Brak nowych postów Fiesta mk8 1.1 85 KM Sync Edition
Wojtek Wawa Hyde-Park 42 28 Sie 2018, 21:09
Wojtek Wawa


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.