Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Tempomat
Autor Wiadomość
Mariow 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: Inny
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 9
Skąd: Olkusz
Wysłany: 5 Gru 2017, 00:16   Tempomat

Panowie czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa dołożenia tempomatu ? Sterowanie na kierownicy niby jest czy to kwestia zakodowania tylko.
 
 
Jacoo 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał
Dołączył: 30 Paź 2017
Posty: 18
Skąd: ldz
Wysłany: 5 Gru 2017, 11:15   

Seryjnie montowany jest limiter (nakazany przez UE) i sterowanie jest od niego. Do tempomatu brakuje chyba kamery/czujników
_________________
Każde miejsce, poza pierwszym, jest słabe.
 
 
smyr 


Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Imię: Michał
Wiek: 35
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 112
Skąd: Rumia
Wysłany: 20 Lip 2018, 10:38   

Do aktywnego tempomatu potrzebne są prawdopodobnie czujniki z przodu. Do zwykłego tempomatu oprócz zmiany oprogramowania potrzebna będzie wymiana przycisków z lewej strony kierownicy, gdyż dochodzi przycisk dedykowany do tempomatu (przycisk LIM zostaje podzielony na dwa, z ktorych górny ma znaczek tempomatu, a dolny pozostaje LIM).
_________________
...naprawde nie dzieje sie nic...

 
 
Gandzior28 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Imię: Dawid
Wiek: 27
Dołączył: 09 Kwi 2018
Posty: 9
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 24 Lip 2018, 22:25   

Gdzieś kiedyś na innym forum jakiś gościu zakodowal w przyciskach limitu w mk8. Wiec na pewno jest możliwość, do tego dało rade zrobić ryglowanie zamków po ruszeniu i chyba czujnik zmęczenia z kamery. Nie wiem jaki jest tego koszt, jak wygląda sytuacja, myślę że to już kwestia dogadania się i podjechania autem.
 
 
Tared 

Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
Wiek: 24
Dołączył: 14 Sty 2018
Posty: 28
Skąd: nie wazne
Wysłany: 24 Lip 2018, 22:38   

tu jest temat o tym
Kod:
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=277144
 
 
gzymzak 

Wersja: Basic
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 18
Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 24
Wysłany: 30 Sie 2018, 19:03   

Gandzior28 napisał/a:
Gdzieś kiedyś na innym forum jakiś gościu zakodowal w przyciskach limitu w mk8. Wiec na pewno jest możliwość, do tego dało rade zrobić ryglowanie zamków po ruszeniu i chyba czujnik zmęczenia z kamery. Nie wiem jaki jest tego koszt, jak wygląda sytuacja, myślę że to już kwestia dogadania się i podjechania autem.


No daje się aktywować :) i uruchomić kilka rzeczy ;)
_________________
konfiguracja Fordów , aktywacja ukrytych funkcji , zwiększanie mocy silników do fabrycznych mocniejszych . :ford:
 
 
lukaszooo 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 13 Sie 2018
Posty: 15
Skąd: Cegłów
Wysłany: 5 Wrz 2018, 08:27   

Potwierdzam, da sie ale na chwile obecna tylko ucds w najnowszej wersji to ogarnia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Tempomat
zoharek Elektryka 2 1 Sie 2007, 10:59
zoharek
Brak nowych postów [MK7] Tempomat
michal77 Elektryka 14 8 Lut 2012, 15:57
artax
Brak nowych postów Tempomat+ ESP
DarekW1170 Mechanika ogólna 6 4 Sty 2018, 18:31
AnonimowyAlkoho
Brak nowych postów Tempomat w MK6
Jondi Tuning mechaniczny 2 23 Lut 2016, 17:43
Jondi
Brak nowych postów [MK6] Tempomat i kontrola trakcji.
Piotrmaster87 Elektryka 1 4 Sie 2012, 22:55
ElGrey


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.