Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Fiesta 1,3 obroty
Autor Wiadomość
donkicha 

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: L
Silnik: 1.3/58KM
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 12
Skąd: Tarnów
Wysłany: 12 Lut 2018, 09:25   Fiesta 1,3 obroty

Witam mam problem z odpaleniem rano nie chce wejść na obroty ,przy odpaleniu trzeba trzymać na gazie chwile potem juz jest ok .Dodam jeszcze że czesto stając na światłach obroty są ok1400 a powinny być poniżej 1000 . Czy jakbym odkręcił przepustnice i wyczyścił razem z krokowcem czy to coś da? I czy po założeniu trzeba jechać na kompa . A może moje myślenie jest błędne ? Jestem otwarty na sugestie i z góry dziękuję za rade
 
 
damianisko5 

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25i/75KM
Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 251
Skąd: Kraków
Wysłany: 12 Lut 2018, 11:06   

Czyszczenie nie zaszkodzi. Tylko, że nie zawsze pomaga. Te wysokie obroty na luzie to wina krokowca. Nie wiem, czy w tym silniku jest CPP /czujnik poł. przep./ Do sprawdzenia.
 
 
donkicha 

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: L
Silnik: 1.3/58KM
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 12
Skąd: Tarnów
Wysłany: 12 Lut 2018, 11:57   

Ten cpp to czujnik przepływu powietrza ja tam tego nie widzę. W nnych silnikach jest na rurze a tu nic takiego nie ma
 
 
damianisko5 

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25i/75KM
Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 251
Skąd: Kraków
Wysłany: 12 Lut 2018, 12:19   

Nie, CPP /czujnik położenia przepustnicy/ jest przy przepustnicy, nie w dolocie powietrza.
 
 
donkicha 

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: L
Silnik: 1.3/58KM
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 12
Skąd: Tarnów
Wysłany: 12 Lut 2018, 12:31   

Aaa no tak tego nie wiem w weekend odkręce przepustnice i wyczyszcze krokowiec. A jak sprawdzić ten czujnik? Jakbym go wziął do pracy to może elektryczne na warsztacie by go sprawdzili.
 
 
damianisko5 

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25i/75KM
Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 251
Skąd: Kraków
Wysłany: 12 Lut 2018, 12:37   

Wycierają się ścieżki rezystencji. Jeśli jest OK, wskazania amperomierza powinny płynnie się zmieniać. Nie pamiętam, jakie to mają być wartości.
 
 
donkicha 

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: L
Silnik: 1.3/58KM
Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 12
Skąd: Tarnów
Wysłany: 12 Lut 2018, 12:57   

A czy ten czujnik tam jest? To stara konstrukcja może ktoś już się z tym borykał
 
 
damianisko5 

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25i/75KM
Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 251
Skąd: Kraków
Wysłany: 12 Lut 2018, 13:13   

Niestety nie wiem. Nie znam bliżej tego silnika.
 
 
frankez 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 74
Skąd: Legnica
Wysłany: 10 Kwi 2018, 20:26   

Dziś wyszedłem od mechanika lista rzeczy które mi zrobił, a miałem te same problemy jak większość czyli obroty :
Naprawa Wiązki komputera silnika , przewód kolektora ssącego i póki co działa , ale grzebał długo , auto trzeba centymetr po centymetrze zobaczyć
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Regulamin Forum Fiesta Klub Polska
Ważne-przeczytaj koniecznie!
Rasta Niezbędne informacje o Klubie i Forum 0 22 Lut 2006, 23:34
Rasta
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Polityka cookies na stronie i forum Fiesta Klub Polska
trzeci Niezbędne informacje o Klubie i Forum 0 24 Mar 2013, 16:04
trzeci
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Ogłoszenie: Statut Stowarzyszenia Fiesta Klub Polska
trzeci Niezbędne informacje o Klubie i Forum 0 15 Sty 2009, 12:44
trzeci
Brak nowych postów Przyklejony: Fiesta MK3 - 3D Project
Longer_007 Hyde-Park 205 2 Wrz 2015, 14:13
szagrad
Brak nowych postów Przyklejony: Ford Fiesta MK3 rebuild
czyli działamy w 1.1 i 1.3
Ad@mus Tuning stylistyczny 3 1 Sie 2009, 17:27
LOY


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.