Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

1.4 Brak mocy i przyspieszenia
Autor Wiadomość
Warczyburg 

Wersja: C
Silnik: 1.4i/71KM
Dołączył: 24 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 24 Paź 2016, 19:01   1.4 Brak mocy i przyspieszenia

Witam wszystkich forumowiczów :)

Mam problem z moją fiestą, mianowicie autko ma bardzo mało mocy (nawet jak na te ponad 70 koni) i bardzo ciężko wkręca się na obroty, szczególnie tak powyżej 3-3,5 tys. obrotów. Na wyższe obroty da się wkręcić po długim czasie jeśli powoli stopniowo wciskam gaz, jeśli da się mu gaz w podłogę to następuje to jeszcze dłużej. Poprzedni właściciel twierdził, że to filtr paliwa, jednak po jego wymianie nic się nie zmieniło.
Proszę o pomoc ;-(
Pozdrawiam
 
 
Peedro 
Klubowicz


Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Paweł
Wiek: 30
Dołączył: 14 Wrz 2007
Posty: 2958
Skąd: Mystków
Wysłany: 24 Paź 2016, 19:30   1.4 Brak mocy i przyspieszenia

Więcej info - monowtrysk czy gaźnik?
_________________
"Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."

Żaba - RIP
Profil Facebook
 
 
 
Warczyburg 

Wersja: C
Silnik: 1.4i/71KM
Dołączył: 24 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 24 Paź 2016, 19:46   1.4 Brak mocy i przyspieszenia

Monowtrysk
Edit:
Naprawdę nikt nie ma pomysłu co to może być? :/
 
 
Krzychu 


Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Krzychu
Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 87
Skąd: Polska
Wysłany: 28 Paź 2016, 18:45   1.4 Brak mocy i przyspieszenia

Sprawdzałeś kody błędów ?
U mnie był podobny objaw przy padającej sondzie.
_________________
Kancelaria Radcy Prawnego:
http://kancelariamaslowska.pl/
Dla klubowiczów zniżka :)
 
 
Warczyburg 

Wersja: C
Silnik: 1.4i/71KM
Dołączył: 24 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 1 Lis 2016, 10:12   1.4 Brak mocy i przyspieszenia

Sprawdzałem, ale nie wiem czy dobrze zinterpretowałem. Wyszedł mi "nieregularny sygnał zapłonu". Sprawdzę jeszcze raz i napiszę, ewentualnie wrzucę filmik jak to wygląda. Teraz jeszcze zauważyłem, że jak się naciśnie mocniej gaz to przez jakąś niecałą sekundę tak jakby miała normalnie przyśpieszyć ale zaraz tak jakby się dławi, zmula i znowu przyśpiesza w tempie wiekowego żółwia :9:
 
 
Warczyburg 

Wersja: C
Silnik: 1.4i/71KM
Dołączył: 24 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 22 Gru 2016, 16:28   

Problem rozwiązany, przyczyną był układ wydechowy, a raczej wnętrze tłumika które się rozsypało i zapchało resztę wydechu. Teraz mam jeszcze problem z ogromnym spalaniem fiesty, nawet 11-12/100km :9: ;-(
 
 
katedroloz 

Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Karol
Dołączył: 06 Lis 2016
Posty: 40
Skąd: Szczytna
Wysłany: 22 Gru 2016, 18:54   

Sprawdź sondę, CPP.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Błąd EAC FAIL, ABS, Brak przebiegu
Czyli problemy z układem ABS itp.
TOMASSS Silniki diesla 1 27 Maj 2012, 10:38
TOMASSS
Brak nowych postów [MK4] brak przyspieszenia kąta wytrysku
Binke Silniki diesla 5 5 Lut 2013, 20:00
skola
Brak nowych postów Brak przyspieszenia pow.4000 obrotów Zetec 1,25
Gość Mechanika 10 20 Lut 2008, 01:00
kaczoro
Brak nowych postów [MK3] BRAK PRZYSPIESZENIA FIESTA 95 ROK 1.3 ZAGAZOWANA KATAL
Gość Mechanika 11 4 Lip 2009, 09:08
przemko216
Brak nowych postów [MK6] 1.4 TDCi - brak mocy - brak pomysłu
adamwwa Silniki diesla 2 11 Gru 2011, 13:02
adamwwa


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.