Uwagi do funkcjonowania forum |
Autor |
Wiadomość |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 21:58 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Błędy były i zostały usunięte. Nikomu błędy się nie zaczęły pojawiać, a jak już to były na tyle sporadyczne, że niezauważalne w granicy błędu statycznego. Czekam teraz wymień mi użytkowników, którzy tak bardzo narzekali na forum, że jak to źle działa i nie da się korzystać bo same błędy. W końcu tyle tego było więc 5 to nie będzie żaden problem, prawda? |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 21:59 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Post Jaszczura, mój a potem Twój. Kogo wg. Ciebie pytałem o to czy korzysta z Tapatalk?
 |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
vegetagt
Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:03 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman, pisze po raz setny to samo.
pytasz sie Jaszczura o tapatalka. Ja sie wcinam, ty mi mówisz, ze nie mnie sie pytasz - to jest wg ciebie ok zachowanie
ja się pytam Gandy o cookisy. Ty sie wcinasz w naszą rozmowę. Ja ci odpowiadam twoimi słowami, które uzyles w stosunku do mnie w poprzedniej sytuacji - na co ty mi piszesz, że to zachowanie nie jest ok, bo to trolling. |
Ostatnio zmieniony przez vegetagt 19 Wrz 2015, 22:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:03 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Błędy były i nie liczyłem ich. Padł pomysł, sprzeciwu nie było. Nikt nie zgłosił, że nie ma potrzeby zmiany silnika więc dokonaliśmy tego, co było planowane. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:05 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
vegetagt napisał/a: | to jest wg ciebie ok zachowanie
ja się pytam Gandy o cookisy. | Nie pytasz Gandy, a mnie. Pytasz o to co co gdy Jaszczur korzysta z Tapatalk. |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:05 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman napisał/a: | Błędy były i nie liczyłem ich. |
Dalej pytam - kto zgłaszał te błędy? Bo na razie ja mam więcej osób które potwierdzą, że błędów nie było, niż Ty z wersją że błędy uniemożliwiały korzystanie z forum. |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:07 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
dobra, poddaje się. |
|
|
|
 |
yoyo72
Klubowicz

Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
Imię: Dziadek
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:10 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
To ja zapytam Was obu Panowie: Dlaczego nie mogę czytać postów na telefonie????
Obiecaliście i między innymi o to chodziło ,żeby można było być mobilnym z FKP na komórce a teraz co??? NIe da się? |
_________________ Jest inne , ale tez Ford
Było MK3 1994r 1.1/2.0 136KM
Było MK3 1995 r.1.6 16v 90 KM Futura swap 2.0 136KM
Było MK3 1993 r.1.3 NEWPORT z klimą (ślimak)
Było MK3 1992 r.1.8 16v 130 KM (akwarium)
PRINCE OF RADOM 2016
 |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:13 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman, czego nie rozumiesz?
1. Pytales Jaszczura czy uzywa tapatalka
2. Vegeta spytal co to ma za znaczenie
3. Ty mu odpisales ze "To się pytam jego, a nie Ciebie. Pytam bo chcę coś sprawdzić."
4. Vegeta pyta Gandy
4. Ty mu odpisujesz na pytanie zadane GANDZIE
6. Vegeta odpowiada Ci na udzielenie odpowiedzi na pytanie zadane do kogos innego Twoimi slowami "To się pytam jego, a nie Ciebie. Pytam bo chcę coś sprawdzić."
7. Czepiasz się Vegety o kij wie co
8. punkt 4 jest dwa razy
9. brak profitu |
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:16 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
vegetagt, Pytam jaszczura czy korzysta z Tapa. Ty zadajesz pytanie "a co jeśli korzysta" i nadal twierdzisz, że pytałeś Gandę, a nie mnie? Nie wiem o co Ci chodzi? O to, że wciełeś mi się w pytanie (to konkretne o tapa), czy, że ja wcześniej w coś się wciełem?
yoyo72 chciałbym Ci odpowiedzieć, ale nie umiem, bo na moim prywatnym forum nie ma takich problemów, a zarówno support PHPNBB jak i Tapatalk nie ma rozwiązania tego problemu. Nie wiem dlaczego nie widać postów wszystkich lub tylko swoich. Codziennie sprawdzam zarówno forum php jak i tapatalk. |
|
|
|
 |
Magda M.

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Magda
Wiek: 41 Dołączyła: 20 Lut 2010 Posty: 1353 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:16 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Kolejny błąd - jeśli w trakcie pisania posta zostanie dodany choć JEDEN post, nie można dodać tworzonego posta, "bo może chcesz coś zmienić"
Reasumując - główne powody zmiany:
1. Miało działać na urządzeniach mobilnych
- przemo działało na smartfonie idealnie (logowanie, czytanie, dodawanie postów), nowa wersja nie działa, mimo, że do tego celu powstała
2. Miało być łatwiej
- z powyższego tematu jasno widać, że tak nie jest, problemów więcej, niż włosów na głowie, i nie są to "choroby wieku dziecięcego", a problemy wynikające z konstrukcji silnika, który miał być ponoć lepszy niż przemo
3. Przemo sypał błędami, nowy silnik nie będzie
- jak widać z powyższego tematu - jest dokładnie na odwrót i demagogią jest zaprzeczanie temu. Mi przemo NIGDY nie sprawił problemu, totaj je zauważam i są uciążliwe i upierdliwe - inni użytkownicy mają ich o wiele więcej, zresztą starczy podzielić ilość postów powstałych na starym silniku przez czas jego użytkowania i analogicznie na nowym - odpowiedź nasunie się sama
4. Udajemy, że nie umiemy czytać ze zrozumieniem, że nie widzimy różnicy pomiędzy zacytowaniem postu, a zacytowaniem wypowiedzi, słów, parafrazą... Nie odpowiadamy na zadawane wielokrotnie WAŻNE pytania osobom, które mogłyby swoją wiedzą wnieść coś do tematu, krytykę konstruktywną uznajemy za trolling i mamy ją użytkownikowi za złe... Sławek, nie poznaję Cię... |
_________________ Bo Żółw to Wanna, a Wanna to Żółw.
K.I.T.T. [']
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=49816
My car, my choice, my pride - Siekierap! |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:19 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
chciałbym jeszcze dodać do punktu 3, że błędy wynikały z jakości serwera, a nie z błędów autora skryptu forum. |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:33 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
DemptD, Ok teraz zrozumiałem. Nie wiedziałem o którego posta chodzi Vegecie
Magda M. napisał/a: |
1. Miało działać na urządzeniach mobilnych
- przemo działało na smartfonie idealnie (logowanie, czytanie, dodawanie postów), nowa wersja nie działa, mimo, że do tego celu powstała | Nie działało idealnie. Nie było responsywności. Rozjeżdżało się.
Magda M. napisał/a: | 2. Miało być łatwiej
- z powyższego tematu jasno widać, że tak nie jest, problemów więcej, niż włosów na głowie, i nie są to "choroby wieku dziecięcego", a problemy wynikające z konstrukcji silnika, który miał być ponoć lepszy niż przemo | Występują błędy, które nie pojawiają się na innych forach opartych o ten skrypt. Choćby moje forum o stacjach paliw. Tam forum na komórce działało idealnie, data w tapatalk również bez zastrzeżeń. Nie było żadnych problemów.
Magda M. napisał/a: | 4. Udajemy, że nie umiemy czytać ze zrozumieniem, że nie widzimy różnicy pomiędzy zacytowaniem postu, a zacytowaniem wypowiedzi, słów, parafrazą... Nie odpowiadamy na zadawane wielokrotnie WAŻNE pytania osobom, które mogłyby swoją wiedzą wnieść coś do tematu, krytykę konstruktywną uznajemy za trolling i mamy ją użytkownikowi za złe... Sławek, nie poznaję Cię... | Nie udaję. Jeśli nie rozumiem to piszę, że nie rozumiem. Jeśli ktoś miał możliwość wypowiedzenia się przed zmianą i nie zrobił tego, a po zmianie zarzuca mi, że zrobiłem to pod siebie, to nie rozumiem stwierdzenia, że zdecydowałem ja sam. Byłaś w Stowarzyszeniu i wiesz jak to działa. A co do konstruktywnej krytyki. Nie ma czegoś takiego tutaj. "Ma być tak jak ja napisałem, bo mnie o zmianę nie zapytano." Ktoś napisał mniej więcej taki post. |
|
|
|
 |
yoyo72
Klubowicz

Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
Imię: Dziadek
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:37 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Post #5 autor: Freeman ? 03 mar 2015, 22:03
Ja bym tylko proponował, aby zmienić skrypt forum do PHPBB3. Jest optymalniejszy i dodatkowo działałoby Tapatalk. Nakłady nie były by wielkie. Skrypt darmowy, jedynie koszt zrobienia tego.
I jak się ma to do tego co piszecie panowie???
To ja zapytam Was obu Panowie: Dlaczego nie mogę czytać postów na telefonie????
Obiecaliście i między innymi o to chodziło ,żeby można było być mobilnym z FKP na komórce a teraz co??? NIe da się?
yoyo72 chciałbym Ci odpowiedzieć, ale nie umiem, bo na moim prywatnym forum nie ma takich problemów, a zarówno support PHPNBB jak i Tapatalk nie ma rozwiązania tego problemu.
Albo jestem już tak stary ,albo coś tutaj nie gra i jedno zaprzecza drugiemu? |
_________________ Jest inne , ale tez Ford
Było MK3 1994r 1.1/2.0 136KM
Było MK3 1995 r.1.6 16v 90 KM Futura swap 2.0 136KM
Było MK3 1993 r.1.3 NEWPORT z klimą (ślimak)
Było MK3 1992 r.1.8 16v 130 KM (akwarium)
PRINCE OF RADOM 2016
 |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:41 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman napisał/a: | Nie działało idealnie. Nie było responsywności. Rozjeżdżało się. |
ale wiesz, że można powiększać i zmniejszać i urządzenia mają już rozdzielczość wyższą niż 320x240?
Freeman napisał/a: | Występują błędy, które nie pojawiają się na innych forach opartych o ten skrypt. Choćby moje forum o stacjach paliw. Tam forum na komórce działało idealnie, data w tapatalk również bez zastrzeżeń. Nie było żadnych problemów. |
Z przemem też nie było problemów. Wiele większych for od naszego stoi na przemie i nie ma problemu. Dalej nikt nie podał na jakim hostingu to stoi.
Freeman napisał/a: | A co do konstruktywnej krytyki. Nie ma czegoś takiego tutaj. "Ma być tak jak ja napisałem, bo mnie o zmianę nie zapytano." Ktoś napisał mniej więcej taki post. |
aż mnie ciekawi, gdzie ten post jest? Niczego takiego nie kojarzę |
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 22:44 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
yoyo72, zrozum, że nie spodziewałem się tego. Na moim forum to funkcjonowało. Okazuje się, że tylko po przejściu FKP na PHPBB3 pojawiają się problemy. Gdybym miał problemy na swoim forum to bym nie aktualizował i zostawił przema. |
|
|
|
 |
Magda M.

Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Magda
Wiek: 41 Dołączyła: 20 Lut 2010 Posty: 1353 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 23:04 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman napisał/a: | Nie działało idealnie. Nie było responsywności. Rozjeżdżało się. |
Mi nie. Korzystałam na 3 różnych telefonach i tablecie (HTC Wildfire, HTC One V i HTC E8 oraz HP Slate 7 - wwszystkie na adroidach i przeglądarce systemowej). Jedyny problem był taki, że po zalogowaniu trzeba się było ponownie na komputerze logować, ale to była ogólna bolączka przema i zapamiętanie haseł w przeglądarce rozwiązywało sprawę. |
_________________ Bo Żółw to Wanna, a Wanna to Żółw.
K.I.T.T. [']
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=49816
My car, my choice, my pride - Siekierap! |
|
|
|
 |
Ganda
Wersja: CLX
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 19 Wrz 2015, 23:51 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Żeście wycieczkę zrobili..
Odnośnie cookiesów do /forum - było tak i faktycznie, wylogowywało jeszcze częściej.
Odnośnie wersji mobilnej - cały czas nad tym pracuje.
Nie jestem robotem, mam szkołę, prace, dziewczynę i fieste. |
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 20 Wrz 2015, 00:03 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ganda, a ciasteczko od miniczata ma klasyczne wartości - domena bez kropki na początku i ścieżka /forum
PHPBB3 jakoś argumentuje nowy styl ustawień? |
|
|
|
 |
Ganda
Wersja: CLX
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 20 Wrz 2015, 00:15 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Cóż. Przestawić nie zaszkodzi, mamy 3.1.6 od dzisiaj, może to coś da.
Uwaga. Prawdopodobnie naprawiłem problem wyświetlania forum na telefonach komórkowych i innych deskach do krojenia chleba. Posty powinny się już wyświetlać normalnie. Wszelkie inne błędy z wersją mobilną zgłaszajcie pod tym postem.
Nie zgłaszajcie że zostaliście wylogowani po tym poście. Zmieniłem ustawienia ciasteczek. |
|
 |
|