Uwagi do funkcjonowania forum |
Autor |
Wiadomość |
Ganda
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CLX
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 19:26 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
DemptD napisał/a: | błędy mam nadzieję kiedyś znikną |
Problem jest w tym, że powinniśmy ograniczyć się do jednego stylu, bądź dwóch, bazujących na jednym stylu wspólnym.
Naprawianie i dopasowywanie każdego stylu z osobna jest uciążliwe, a niekiedy nawet niewykonalne. |
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 19:56 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ganda napisał/a: | Problem jest w tym, że powinniśmy ograniczyć się do jednego stylu, bądź dwóch |
nie no, wybór zostawiacie po kiju, u Przema były 3 i działały wszystkie
to ja proponuję wywalić forumbooka i prosilver, wtedy zostanie Wasz ukochany se square i allanstyle |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 20:57 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Prosilver jest podstawowym stylem i nie widzę sensu go wywalać. SE Square, mi faktycznie pasuje. Tylko co z tego i po co uszczypliwość z "ukochane"? Co poradzę, że allanie są głupio zaprojektowane podpisy? Widocznie tak sobie to wymyślił twórca stylu. Forumbook może i wywalę, a może nie. Allan też zostanie.
A co do zostawania wyboru to inny powie wywalić allana i zostawić forumbooka. I co wtedy? Jaką będziesz robił aferę? |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 21:03 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Czy ja robię jakąś aferę? Napisałem co nie działa. Nazwa tematu to "Uwagi do funkcjonowania forum" to zgłosiłem swoje uwagi.
Uszczypliwości z ukochane nie było, tylko za każdym razem jak mówię, że coś nie działa to mi mówisz, żebym zmienił styl. To jakby ktoś napisał na forum, że mu auto nie odpala to mu damy radę, żeby kupił nowe.
Odnośnie forumbooka to napisałem to dlatego, że instalujecie kolejne style mimo tego, że poprzednie nie działają tak jak powinny. |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 21:07 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
No wiesz, ale na przemie świąteczne banery też były tylko na podstawowym stylu. Dopiero pod koniec Artur edytował inne style. Nie było też wtyczek społecznościowych. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 21:12 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Wtyczki społecznościowe i tak i tak blokuje z automatu na wszystkich stronach, także czy były czy nie to nawet nie wiem. A baner? Poważnie to było, aż takie straszne, że nie było tematycznego banera? |
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 21:20 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Jak dla mnie nie, ale idąc Waszym rozumowaniem to tak. Bo powinno być tak samo, a tu coś "nie działało", "czegoś brakowało" |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 21:25 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
na przemie akurat mi wszystko działało i niczego nie brakowało, a tu nie działa i IMO jest aż nadto dodatków poinstalowanych |
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Ganda
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 22:29 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
DemptD napisał/a: | na przemie akurat mi wszystko działało i niczego nie brakowało, a tu nie działa i IMO jest aż nadto dodatków poinstalowanych |
Allan, SE Square, Prosilver. Trzy nazwy, różne kolorki, jeden styl. Co prawda Allan ma swoje chore rozwiązania, z którymi ciężko się walczy.
Forumbook to jakaś pomyłka moim zdaniem
DemptD napisał/a: | nie no, wybór zostawiacie po kiju, u Przema były 3 i działały wszystkie |
Czego brakuje z przema, czego nie ma tutaj? Przemo to zasadniczo zbiór pluginów, więc praktycznie wszystko da się dograć/dopisać.
Nie jestem w stanie uszczęśliwić wszystkich, niestety. Ja osobiście nie lubię całego phpBB, od dawna korzystałem z prostego MyBB, sporadycznie z vBulletin i było najs.
Największym minusem przema, co mocno wpłynęło na decyzję o zmianie silnika są powszechnie znane dziury w bazie, a jako stowarzyszenie nie chcielibyśmy sobie pozwolić na SQL Injecta |
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 22:32 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ganda, pacz mój post na poprzedniej stronie
i do szewskiej pasji mnie doprowadza to, że klikając na nazwę użytkownika trzeba jeszcze wybierać Wspomnij użytkownika, wcześniej się klikało i było, osobny guzik do profilu był spoko, a to jest tak irytujące, że się nie da opisać - nie, nie tylko mnie to wkurza
przez 11 lat nikt nie zrobił SQL Injecta i raczej się na to nie zapowiadało, bo wbrew pozorom takie łatwe to to nie było do wywołania |
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 22:52 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Akurat wybór pomiędzy Wspomnij, a idź do profilu jest bardzo wygodny. Mi brakowało tego w przemie. |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 22:54 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Można machnąć ankietę i spytać ludu kto jest za a kto przeciw, bo każdy z kim gadałem to narzekał na to |
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Ganda
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 23:35 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
DemptD napisał/a: | Można machnąć ankietę i spytać ludu kto jest za a kto przeciw, bo każdy z kim gadałem to narzekał na to |
Albo stworzyć styl, w którym każdy będzie mógł sobie poustawiać wszystko pod siebie.
Niestety, każdemu nie dogodzimy.
Można tak zrobić. |
|
 |
vegetagt
Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 23:41 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ganda napisał/a: | Największym minusem przema, co mocno wpłynęło na decyzję o zmianie silnika są powszechnie znane dziury w bazie, a jako stowarzyszenie nie chcielibyśmy sobie pozwolić na SQL Injecta |
jakie znowu powszechnie znane dziury? Jak wiesz więcej niż support przema to daj znać, bo bym u siebie to połatał... |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 23:43 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Freeman napisał/a: | Akurat wybór pomiędzy Wspomnij, a idź do profilu jest bardzo wygodny. Mi brakowało tego w przemie. | Czego Ci brakowało ??> Był wybór, albo kliknąć RAZ na nick i się pojawiał w odpowiedzi, albo kliknąć RAZ w przycisk "profil" i wyświetlało profil... I były "Statystyki" pokazujące nowe tematy, a nie klikanie w "więcej" i wybór co najwyżej "Nowe posty", ja nie chcę "Nowych postów" tylko nowe TEMATY |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Ganda
|
Wysłany: 16 Sie 2015, 23:55 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
vegetagt napisał/a: | jakie znowu powszechnie znane dziury? Jak wiesz więcej niż support przema to daj znać, bo bym u siebie to połatał... |
Najczęściej w szukajce są dziury. Poszperaj, poszukaj. Zazwyczaj fora do których zawartości masz dostęp dopiero po zalogowaniu, więc w google tak łatwo nie znajdziesz. Nie będę podawał takich linków publicznie. |
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 16 Sie 2015, 23:56 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
no ta, i na pewno nikt z "ichnich koderów" nie przegląda co jakiś czas tamtych stron... |
|
|
|
 |
Ganda
|
Wysłany: 17 Sie 2015, 00:05 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
vegetagt napisał/a: | no ta, i na pewno nikt z "ichnich koderów" nie przegląda co jakiś czas tamtych stron... |
Masz dziwne podejście. Najpierw naskakujesz na mnie że mam większą wiedzę niż support, za chwilę wypowiadasz się o jego pracy.
Przemo umarł i nie żyje.
Sam zobacz, kiedy była puszczona ostatnia łatka do skryptu. |
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 17 Sie 2015, 00:07 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ganda, ale co dziwne? Prezentujesz podejście typu "wiem, ale nie powiem"...
Akurat błędy to oni łatali dość nieźle. A skoro jest to(ten bład) puszczone publicznie w net, to prędzej czy później by zareagowali... I też nie chce mi sie wierzyć, że głupie pare inputów w wyszukiwarce może być spieprzone przez tyle lat. |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

|
Wysłany: 17 Sie 2015, 00:10 Re: Uwagi do funkcjonowania forum
|
|
|
Ganda napisał/a: | Przemo umarł i nie żyje. |
|
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
|