| Przesunięty przez: szynszyl 22 Mar 2014,  19:24
 | [MK6] Awaryjne otwieranie bagażnika od środka. | 

| Autor | Wiadomość | 

| Kamillom   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2014,  10:50   [MK6] Awaryjne otwieranie bagażnika od środka. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam! 
 Mam problem.... Jedyną możliwością otwarcia tylnej klapy w moje Fieście MK6 (2007) jest kluczyk.... Niestety ta metoda nagle przestała działać i pewnie czeka mnie wymiana zamka :(

Czy jest jakiś sposób aby otworzyć zamek awaryjnie od środka po opuszczeniu tylnych foteli?
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Parzych 26 Sty 2014,  12:39, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| Tobol   

Model: Ford Fiesta Mk6`04
 Wersja: Basic
 Silnik: 1.3i/70KM
 Imię: Tomek

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2014,  11:03 |   
 |  
               | 
 |  
               | Tak musisz cały ten plastik klapy zdjąć 3 śruby go trzymają później ciągniesz ku sobie bardzo mocno teoretycznie nic nie połamiesz. On naprawdę mocno siedzi  później przy zamku będziesz widział "dzyndzel" przesuwasz w lewo lub prawo aż Ci się zamek otworzy  I po robocie |  | 

|   |  | 

|  | 

| tyrko   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: Family
 Silnik: 1.6i16V/100KM

| 

|  Wysłany: 20 Lut 2014,  10:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | Teoretycznie, u mnie popękały spinki, ale koszt groszowy, więc i problem niewielki : P |  
				| _________________ Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Freeman
 Zapoznaj się z regulaminem.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| TSRules   

Model: Ford Fiesta Mk4`98
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 20 Lut 2014,  17:57 |   
 |  
               | 
 |  
               | jak już wymienisz zamek to polecam wyczyszczenie wszystkich WD40, a potem zakonserwowanie\nasmarowanie olejem wazelinowym do maszyn do szycia, wtedy mięciutko pracują bez zacinki (co zamki forda potrafią grymasić) lepiej zapobiegać niz leczyć, pozdrawiam   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| stico80   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: SX
 Silnik: 1.3i/70KM
 Imię: Piotr

| 

|  Wysłany: 9 Lis 2018,  22:32 |   
 |  
               | 
 |  
               | Hej trochę odgrzeje. U mnie w Fieście od razu po zakupie nie otwiera się bagażnik. A jedyna możliwość to otworzenie z kluczyka. Poprzedni właściciel coś tam uszkodził i twierdził że otwiera śrubokrętem. Ja jednak tym śrubokrętem nie potrafię. I teraz nie wiem co robić. Wymienić wkładkę ? A może da się to jakoś przerobić żeby można było otwierać od środka. Wiem, że w niektórych wersjach był przycisk do otwieranie ze środka. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.