| Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006,  10:51
 | Radio z Forda PUMA do Fiesty - czy pasuje? | 

| Autor | Wiadomość | 

| medyk72 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 18 Maj 2005,  20:43   Radio z Forda PUMA do Fiesty - czy pasuje? |   
 |  
               | 
 |  
               | Jak w temacie - kupiłem radyjko 6000 z pumy (jeszcze nie doszło, a już mam cykora - czy spasuje) FORD6000
 Teoretycznie wygląda jak moje 3000, ale ogłupiałem troche jak na allegro zobaczyłem zaślepki w miejsce radia i było napisane że są do PUMY i do Fiesty - ale tylko do 96 roku
  (więc logicznie rzecz biorąc - po 96 roku fiesta miała inną dziure na radio), a moja jest troche nowsza... Jak ktoś coś wie - tzn czy jest różnica w radiach do Pum i do Fiestek - to niech napisze, a jak nie - to ja napisze jak dojdzie  Pozdr. |  | 

|   |  | 

|  | 

| ElGrey   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6TDCi/90KM
 Imię: Grześ

| 

|  Wysłany: 18 Maj 2005,  21:23 |   
 |  
               | 
 |  
               | to radio pasuje do wszystkich MK IV i V na 100%  i do chyba wszystkich nowych modeli Forda po 95 |  | 

|   |  | 

|  | 

| kaczoro   
 Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.25i/75KM
 Imię: Bartosz

| 

|  Wysłany: 19 Maj 2005,  18:33 |   
 |  
               | 
 |  
               | 100% pasuje! Fiesta mkIV i puma maja taki sam srodek  tzn deske rozdzielcza  a radio to rzeczywiscie pasuje do wszystkich fordów po 95 roku. Wiem bo mam w swojej fiescie takiego 6000CD z mondeo. Pozdrawiam!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| medyk72 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 20 Maj 2005,  21:39 |   
 |  
               | 
 |  
               | Oki - dzięki za słowa otuchy Zamieszania w mojej głowie narobiła ta zaślepka   .Zaślepka Ford
 Z opisu wynika że pasuje do Pumy od 96go i do fiesty do 94go roku... stąd moje niepokoje.
 W poniedziałek powinno dojść radyjko więc będzie znowu zabawa - z wymianą
  . Z tyłu nie mam głośników - nawet nie wiem co tam podejdzie w MK5 (jak ktoś "dodawał" to niech napisze co wsadził i jakiej marki - nie jestem żadnym audiofilem - ma to po prostu grać , a nie trzeszczeć i tyle - z przodu zostawie oryginały fordowskie - mimo kilku miernych opinii - nie narzekam na nie, a nawet kabli jak się rozglądałem też nie ma dociągniętych do tyłu więc musze pokombinować. Będzie zajęcie na przyszły tydzień. Dzięki za odpowiedzi. Pozdr |  | 

|   |  | 

|  | 

| ElGrey   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6TDCi/90KM
 Imię: Grześ

| 

|  Wysłany: 23 Maj 2005,  19:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | Do tylu  w orginalnych miejscach pasuja okragle 100 mm, tylko pytanie czy masz tam pierscienie do montazu, bo jak nie to latwiej wsadzic na tylna pulke i po krzyku   Ja mam na pulce owalne 6 x 9" bo te brzeczyki orginalne byly za slabe dla mnie :?  ja wymienilem wszystko na Pioneera i roznica jest potezna wiec polecam jednak lepsze to znaczy wieksze glosniczki
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| medyk72 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 24 Maj 2005,  13:32 |   
 |  
               | 
 |  
               | Radyjko jest...- jak nowe i pasuje wszystko oprócz koloru...  - sie okazało że Puma ma zupełnie srebrny panel , a ja mam szary wystrój deski rozdzielczej, no i troche sie rzuca w oczy że radyjko jakby z innej bajki - nie wiedziałem że aż tyle kolorowych wariantów jest (gdyby ktoś miał szare, a chciał wymienić na srebrne - to możemy się porozumieć). Jeszcze jedno pytanko - gdzieś widziałem linka do strony ze schematami kostek radia ford , ale nie moge znaleźć - gdyby ktoś miał , albo powiedział od których pinów pociągnąć kable do tylnych głośników - byłbym wdzięczny. Dzięki. Pozdr. P.S. "Szukaj" już znalazł - podaje linka może sie komuś przyda
 Schematy kostek radiowych Ford i nie tylko
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.