[MK7] Fiesta MK7 09' |
Autor |
Wiadomość |
AlanBe

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Alan
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 16:05 [MK7] Fiesta MK7 09'
|
|
|
Witam!
Na początku chciałbym powitać wszystkich użytkowników jest mi niezmiernie miło że użytkowników Fiest jest tylu (zwłaszcza tych zakochanych w swoim aucie)
Od kiedy pamiętam motoryzacja była dla mnie największą zajawką, marki, modele, silniki.. z opowiadań słyszałem że od małego dużo wiedziałem. Wszystko to dzięki mojemu Tacie, który zawsze wychowywał mnie przy samochodzie To dzięki niemu od 11 roku życia pojąłem jazdę autem i od niego także mam swoistego "konika"
W końcu po 18 latach ZDAŁEM NAJWAŻNIEJSZY EGZAMIN :> KAT.A i B za jednym zamachem, poszło jak z płatka (na całe szczęście).
Zaczęliśmy myśleć o aucie, Tata postanowił zrezygnować ze swojej pasji i zrobić największy i najlepszy prezent w życiu. W grę wchodziła tylko zamiana na motocykl z naszą dopłatą.
Trafił się samochód, o którym nie pomyślałem, a który zachwycił mnie od pierwszego wejrzenia.
Kolor "Frost weiss" powalił na kolana, ładna felga i 3 drzwi również jednym słowem ZAKOCHAŁEM SIĘ.
Gdy pierwszy raz do niej wsiadłem (parking McDonald's w Lesznie) od razu wiedziałem że to auto wprost szyte pode mnie. Genialna pozycja za kierownicą, prowadzenie i przyczepność jak gokart, jednym słowem super!
Trafiło sie także wejście AUX i bluetooth
Zgodnie z szablonem wypełnię to co do mnie należy:
1. NICK: AlanBe
2. IMIĘ: Alan
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: Trend
5. ROCZNIK: MK7, 09'
6. SILNIK: 1.25 duratec (mocniejszy, 82KM)
7. OPIS AUTA: W momencie zakupu Fordzik jak nowy, tak też chce go utrzymać i nawet najdrobniejszy piasek na dywanikach jest od razu eliminowany
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: Felgi aluminiowe "GTR STYLE" 16', czarny mat + polerowany rant
b. mechaniczne: seria
c. audio: seria, 6 głośników
d. inne: brak
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: Nie chce przesadzać, lubię oryginalny wygląd, jedynie przyciemnić szyby
b. mechaniczne: Filtr stożkowy (K&N lub j1 automotive)
c. audio: zostanę przy serii
d. inne: też raczej nic
Nie zdążyłem jeszcze wybrać się na profesjonalną sesje z Fiestą więc wrzucę na razie co mam
Pierwsze już na nowych (chyba ładnych) blachach |
_________________ Pozdrawiam,
Alan |
|
|
|
 |
MisiekT
Prince of Tor Kielce 2013

Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 16:14
|
|
|
nareszcie drugie MK7 we wlasciwym kolorze - gratki
fajnie dostac taka zabawke na 18ste urodziny
PS. ale z przyczepnoscia i prowadzeniem troche przegiales - to jest jednak najslabszy element w tym aucie i do gokarta to wieeeele brakuje |
_________________ MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056 |
|
|
|
 |
AlanBe

|
Wysłany: 20 Lis 2012, 16:20
|
|
|
Twoja też śliczna!
Pomimo znikomego doświadczenia za kierownicą (jak dla Was starych wyjadaczy) pare ładnych samochodów objeździłem i ten dla mnie reakcje układu ma dobrą
Fakt kolor dla mnie przynajmniej najładniejszy |
Alan |
|
|
|
 |
maciek127
Model: Ford Fiesta Mk7`12
Silnik: 1.4Duratec/96KM
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 17:07
|
|
|
Dobry wybór
mam podobną rej . 2221V
MisiekT, to zależy czym się wcześniej jeździło, dla mnie Fiesta jak gokart a wcześniej jeździłem Megane I Kombi |
|
|
 |
MisiekT
Prince of Tor Kielce 2013

Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 17:19
|
|
|
no widzisz - a ja porownuje z foka na eibach/agx/powerflex, ktorej do gokarta brakuje jeszcze bardzo, bardzo duzo...
MK7 jest niestety wysoka i waska, a uklad kierowniczy jest zalosny... oczywiscie na tle klasy jest b. dobrze - ale w porownaniu do wiekszych auta jest lekka lipka - za to nadrabia wygladem |
_________________ MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056 |
|
|
|
 |
grzesiek646

Wersja: Titanium
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 19:27
|
|
|
ostatnio jakiś wysyp MK7 na forum
ładna fiestka !
p.s na glebe ją ! Eibach fajna sprawa |
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 20:58
|
|
|
AlanBe napisał/a: | Nie zdążyłem jeszcze wybrać się na profesjonalną sesje z Fiestą więc wrzucę na razie co mam | No to pierwsze zdjęcie na pewno trafiło by do ankiety na kalendarzowe fiesty i miałoby spore szanse się dostać.
Bardzo ładnie się fiesta prezentuje. Dbaj i ciesz się z jazdy. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 21:32
|
|
|
Witamy kolejną MK7 na Forum, ciekawe masz felgi, orientujesz się jakie ET mają I mała prośba, w poście prezentacyjnym wrzucamy miniaturki... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Stunt_Man
Niereformowalny
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Domi
|
Wysłany: 20 Lis 2012, 21:55
|
|
|
fajna. troche niżej ją posadzić i bedzie git |
|
|
|
 |
AlanBe

|
Wysłany: 21 Lis 2012, 14:32
|
|
|
Freeman napisał/a: | No to pierwsze zdjęcie na pewno trafiło by do ankiety na kalendarzowe fiesty i miałoby spore szanse się dostać. |
Nie spodziewałem się że może się tak podobać, ale dzięki (zdjęcie ZENITEM 12XP)
Parzych napisał/a: | orientujesz się jakie ET mają |
Niestety nie mam bladego pojęcia, w takim stanie udało mi się ją wyrwać i nadal szykam takich felg w necie...
I sory z tymi zdjęciami |
Alan |
|
|
|
 |
|