Warning: include(/home/fkp/public_html/forum/cache/board_config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259

Warning: include(): Failed opening './cache/board_config.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259
:: View topic - [MK3] Tarcze zegarów od protectora
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
Fiesta Klub Polska

Previous topic «» Next topic

[MK3] Tarcze zegarow od protectora
Author Message
Altaro

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Kamil
Posted: 3 Oct 2012, 09:24   [MK3] Tarcze zegarów od protectora [ !!! ]

Witam. Zamierzam kupić te oto tarcze zegarów : http://www.tuning1.com/info,6101 każda z tarcz ma osobne kable zasilania (prawdopodobnie 12 V ) czy mogę je wszystkie z powodzeniem połączyć i podłączyć pod pin 11 i 13 zegarów ? będą świeciły, czy napięcie będzie za słabe/mocne ?

JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Posted: 3 Oct 2012, 10:17    [ !!! ]

Jeśli są przewidziane do zasilania z instalacji auta to możesz tak podłączyć. Ale myślę ze tarcze trzeba do jakiejś puszki podpiąć a puszkę dopiero do auta, chyba ze każda ma swoją osobną elektronikę.

Altaro

Posted: 3 Oct 2012, 10:37    [ !!! ]

NO każda z tych tarcz ma osobną elektronikę i wchodzą z każdej 2 kabel (czarny czerwony ) więc uznaję że to kable na napięcie 12V tylko czy połączone razem i podpięte pod 11 i 13 pin będą świeciły pełnym światłem ?

JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Posted: 3 Oct 2012, 10:42    [ !!! ]

Jak 11 i 13 pin to zasilanie zegarów po stacyjce to powinny - zawsze można sprawdzić lub zapytać kogoś kto takie ma (jak podłączył)

Altaro

Posted: 3 Oct 2012, 11:41    [ !!! ]

Tak przynajmniej podłączał ktoś z tego forum ( zgubiłem temat ) diody do mk3 z licznikiem z plexi

jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Posted: 6 Oct 2012, 21:44    [ !!! ]

Diody i tarcze to kompletnie dwie różne sprawy. Do tych tarcz jest potrzebny inwerter który zwiększa napięcie do jakiś 100V i dopiero do inwertera można doprowadzić 12V obojętnie skąd (najlepiej z licznika). Czemu chcesz płacić pośrednikom? Kup u producenta: http://www.moman.pl/index.php?a=opis&k=18&id=227 + to samo a taniej o dobre 50 zl.

BuMeL

Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Łukasz
Posted: 7 Oct 2012, 08:53    [ !!! ]

Firmę MOMAN polecam, robili dla mnie grawerowaną pleksę niegdyś, bardzo sympatyczne i dogadane chłopaki.

Stunt_Man
Niereformowalny

Imię: Domi
Posted: 7 Oct 2012, 09:55    [ !!! ]

[quote="jackrzec"]to samo a taniej o dobre 50 zl.[/quote]
30zł

Altaro

Posted: 10 Oct 2012, 07:15    [ !!! ]

[quote="jackrzec"]Diody i tarcze to kompletnie dwie różne sprawy. Do tych tarcz jest potrzebny inwerter który zwiększa napięcie do jakiś 100V i dopiero do inwertera można doprowadzić 12V obojętnie skąd (najlepiej z licznika). Czemu chcesz płacić pośrednikom? Kup u producenta: http://www.moman.pl/index.php?a=opis&k=18&id=227 + to samo a taniej o dobre 50 zl.[/quote]

Oczywiście o inwerterze wiem i stronkę producenta znalazłem, chciałem tylko wiedzieć czy 12V
mogę pobrać z pina licznika, a jak tak to z którego?

BuMeL

Imię: Łukasz
Posted: 10 Oct 2012, 08:15    [ !!! ]

Z którejkolwiek żarówki na przykład ?

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum