|
[MK3] Zwarcie / Rozrusznik nie dostaje prądu |
Autor |
Wiadomość |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 2 Wrz 2012, 21:50
|
|
|
vegetagt napisał/a: | Mój maxis z autolandu stał rozładowany przez cały okres od sierpnia do czerwca kolejnego roku. | A ja dobiłem akumulator nie ładując go przez dosłownie tydzień,,, radio będzie grac na nim cały dzień, a auta nie odpalisz,,,
Działajcie sobie co chcecie,,, auto stało więc zaczyna się od naładowania akumulatora,,, z racji że stało wyładowane to podejrzewam trupa, dlatego proszę o sprawdzenie auta innym akumulatorem lub akumulatora innym autem - jak to jest za trudne i zbyt skomplikowane to możecie sobie dyskutować dalej - może dojdziecie do czegoś sensownego.
philips90, nikt się nie skupia na rozładowaniu akumulatora bo masz problem ze zwarciem i brakiem prądu na rozruszniku - przynajmniej taki dałeś temat do rozmowy,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
vegetagt
Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 2 Wrz 2012, 21:59
|
|
|
philips90 napisał/a: | Kiedyś ktoś mi powiedział, że można jakoś zewrzeć dwie śruby, żeby ruszył rozrusznik |
cytat z tego tematu: http://www.fiestaklubpols...p=668682#668682
JoeMix napisał/a: | pod autem - mostkujesz duże śruby - powinien się załączyć rozrusznik i wyć jak oszalały, mostkujesz duża śrubę z mała, powinien wysunąć ziębnik i zakręcić silnikiem (odpalić, oczywiście o lewarku w pozycji LUZ i ręcznym nie muszę przypominać),,,
|
A tutaj jeszcze opis + fotka:
http://www.fiestaklubpols...p=508319#508319
JoeMix, jeszcze lepszy aku miałem - orginał motorcrafta. Stał z autem w garażu od wiosny/lata 2002 do 2009 roku. Ładowany do przeglądu i od święta, gdy potrzebne było więcej aut. Po czym wytargałem fieste z garażu, naładowałem go i nawet zimniejszą część jesieni przejezdzil. W zimie sie poddał |
|
|
|
 |
philips90
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Filip
|
Wysłany: 2 Wrz 2012, 21:59
|
|
|
tylko skąd to zwarcie, gdzie i dlaczego? jestem zielony w tych sprawach, dlatego pytam Was jako znających się na rzeczy. może lepiej najpierw usunąć przyczynę wyładowania (bo tej nie udało mi się zlokalizować) a potem myslec o ladowaniu? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 2 Wrz 2012, 22:05
|
|
|
vegetagt, akumulator naładowany czy trochę rozładowany może stać i latami i może nic mu nie będzie, ale w aucie, kiedy coś ciągnie prąd, rozładuje się na zero, zasiarczy czy co tam się z nim zrobi i trup - nawet nowy, może być tak że już nie naładujesz a prąd będzie w niech wchodził w każdej ilości.
philips90, żeby szukać zwarcia i rozładowania najpierw musisz mieć prąd w aucie i auto na chodzie. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
mick1973

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 2 Wrz 2012, 22:06
|
|
|
Jakie zwarcie bezpieczniki całe każde auto nawet jak stoi coś prądu bierze. Odpowiedż się nie zmienia
Jak auto stało 4 miesiące to przy nowym niedokońca naładowanym aku to mógł się rozładować właśnie przez zegarek,pamięć radia,jakiś alarm i co tam jeszcze masz pomontowane.
Zalecenia co zrobić już padły
|
|
|
|
 |
vegetagt
Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Inna
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 2 Wrz 2012, 22:10
|
|
|
JoeMix, zegarek kwarcowy wtedy był sprawny i tykał, póki prąd miał |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|