Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: elektryczne szyby, mk3, mk4

[MK3] /[MK4] Podnosnik szyb el.
Autor Wiadomość
Rarros 

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 32
Skąd: Zakopane
Wysłany: 15 Maj 2012, 11:18   [MK3] /[MK4] Podnosnik szyb el.

Witam.Mam pytanie czy podnosniki el.szyb MK3 przód bedą pasowały do MK4 97rok?
Ostatnio zmieniony przez bidżej 16 Maj 2012, 14:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mlodyfiesta 


Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Limousine
Silnik: 1.1/53KM
Imię: Mariusz
Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 80
Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 15 Maj 2012, 17:52   

raczej powinny ale wydaje mi sie że trzeba będzie trochę rzeźbić w mocowaniach
_________________
Moja Landara :)
 
 
Puff 
Forumowy Maruda


Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 31
Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 5546
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 15 Maj 2012, 18:33   

Kopiuj-wklej jeśli są z tej samej wersji nadwoziowej (3D/5D). Wersję 3D przypasujesz do 5D (choć nie ma sensu, bo są droższe), na opak się nie da, bo linki są za krótkie.
_________________
"Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."


Wierny osiołek pochłania jedynie ;-))
:devil:
 
 
 
Rarros 

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 32
Skąd: Zakopane
Wysłany: 11 Cze 2012, 18:14   

Acha rozumiem super bede na dniach to robił bo silniczki mam z 3D ale zastanawiam się czy trzeba wymienić całe boczki z wersji z el.szybami czy wystarczy kupić ten plastik pod przyciski??
 
 
Puff 
Forumowy Maruda


Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 31
Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 5546
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 11 Cze 2012, 21:09   

Czekaj czekaj... Ty chcesz od zera elektryczne szyby montować? Bo tak to właśnie wygląda...
_________________
"Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."


Wierny osiołek pochłania jedynie ;-))
:devil:
 
 
 
Rarros 

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 32
Skąd: Zakopane
Wysłany: 11 Cze 2012, 22:40   

Tzn.mam silniczki z mojej MK3 3D a teraz mam MK4 3D bez el.szyb niestety :(
 
 
Puff 
Forumowy Maruda


Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 31
Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 5546
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 11 Cze 2012, 22:51   

No to to nie jest takie hop-siup, że włożysz silnik, guziki i tyle. Trzeba wiązki mieć, połączyć ze sobą strony a całość do zasilania podpiąć. Ten temat już chyba był na forum poruszany i to całkiem niedawno - poszukaj.
_________________
"Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."


Wierny osiołek pochłania jedynie ;-))
:devil:
 
 
 
Rarros 

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 32
Skąd: Zakopane
Wysłany: 12 Cze 2012, 11:29   

To ja wiem,ja mam wiązki wszystkie orginalne rzy silniczkach..W MK3 tez nie miałem ani szyb el.ani instalacji pod nie i udało mi sie załozyc.
 
 
Puff 
Forumowy Maruda


Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 31
Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 5546
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 12 Cze 2012, 12:04   

Łeee, no to ok :)

Co do poprzedniego pytania - chyba da się podmienić same kieszonki na wersję z "dziurami" (ale radziłbym to sprawdzić), z drugiej strony zostanie dziura po korbce, którą trzeba jakoś zaślepić... łatwiej chyba dorwać całe boczki i po prostu podmienić...
_________________
"Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."


Wierny osiołek pochłania jedynie ;-))
:devil:
 
 
 
Rarros 

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Dołączył: 24 Sty 2012
Posty: 32
Skąd: Zakopane
Wysłany: 5 Lip 2012, 00:42   

A jeszcze jedno pytanie gdzie sie podpiąc ewentualnie z szybkami.Do MK3 jest na forum opis gdzie dokładnie się wpiąć we wtyczkę specjalną pod szybki el...A do MK4 w to samo miejsce?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK4] Fiesta MK4
Fordy Fiesta IV generacji (1996-1999)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:34
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK4] FAQ - Wymiana maglownicy
peugeot40619tdi Mechanika ogólna 0 8 Lut 2014, 21:05
peugeot40619tdi
Brak nowych postów Przyklejony: [MK4] FAQ - lampy MORETTE / WOLF - regeneracja
LOY Tuning stylistyczny 1 6 Cze 2011, 23:16
hubi_2006
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK3] Fiesta MK3
Fordy Fiesta III generacji (1989-1996)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:36
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK3] FAQ - Shortshifter
Szybsza zmiana biegów
TomeX500 Tuning mechaniczny 39 25 Cze 2013, 22:37
rybek121


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.