| [MK4] prosba o porade problemy z ukladem kierowniczym | 

| Autor | Wiadomość | 

| melodia   
 Model: Ford Fiesta Mk4`98
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 21 Mar 2012,  22:46   [MK4] prosba o porade problemy z ukladem kierowniczym | 
 |  
               | 
 |  
               | witam mam kilka pytan odnosnie fiesty mk4
 posiadam ja od tygodnia powoli sie jej przygladam i dziwi oraz zaskakuje mnie kilka rzeczy
 prosilabym o jakas porade poniewaz korzystacie z tego modelu i na pewno znacie go lepiej ode mnie
 napiszcie czy jest sie czym martwic
 czy tylko stalam sie nadwrazliwa
   od razu powiem ze samochod byl w 3 warsztatach na przegladach i stwierdzono ze ogolny jego stan jest b.dobry
 ale martwi mnie na przyklad
 deska rozdzielcza ktora raz jest podswietlona dwoma diodami a czasmi tylko jedna
 jaka to moze byc przyczyna ? co trzeba wymienic

poprzedni wlasciciel wymienial maglownice
 dwa dni po kupnie zaczal wydobywac sie dziwny dzwiek z kieownicy przy skrecie
 w warsztacie okazalo sie ze plyn hamulcowy wycieka wymieniono koncowki przewodu wspomagania przy maglownicy i plyn  za 500 zl

niby wszystko dobrze ale nadal odnosze wrazenie ze z ukladem keirowniczym cos jest nietak
 ewidentnie trzesie sie kierownica powyzej 90 km na godzine
 a kierunkowskazy nie wracaja na swoje miejsce po wyprostowaniu jej czy to normalne w fiescie??
 kolejny nurtujacy mnie problem to
 fakt iz na przegladzie wykazano iz zarowno hamulec raczny jak i nozny a takze amortyzator jest o wiele slabdzy tylko w jednym
 kole lewy tyl ?
 caly uklad wporzadku ale akurat lewe kolo takie pechowe ??
 kolejny problem to wydaje mi sie ze fiesta 1.3 i ma bardzo mala moc
 calkiem dobrze jezdzi sie nia do 80 na h ale juz aby rozpedzic sie szybciej to ciezko a na dokladke sie boje
 co mi sie wczesniej w innyh samochodach nie zdarzalo bo lubie szybka jazde

mieszkam w warszawie i szukam miejsca gdzie znajde kogos fachowego kto zna sie na fordach i je lubi
 gdziekolwiek podjade fiesta
 to najpierw musze wysluchac jak bardzo awaryjne to samochody i dlaczego taki wlasnei kupilam
 moze ktos zna takie miejsce do ktroego mozna podjechac i ktos zyczliwie zajmie sie samochodem i doradzi
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 22 Mar 2012,  00:18 | 
 |  
               | 
 |  
               | Jak czasem świecą wszystkie (2) a czasem jedna tylko to pewnie ta co gaśnie źle siedzi w swoim gnieździe, trzeba by się do niej dobrać i poprawić mocowanie gdyż zwyczajnie nie łączy prawdopodobnie,,, 	  | melodia napisał/a: |  	  | deska rozdzielcza ktora raz jest podswietlona dwoma diodami a czasmi tylko jedna jaka to moze byc przyczyna ? co trzeba wymienic | 
 Powinny odbijać... 	  | melodia napisał/a: |  	  | a kierunkowskazy nie wracaja na swoje miejsce po wyprostowaniu jej czy to normalne w fiescie?? | 
 Może amorek popuścił i hamulec zalany olejem? 	  | Cytat: |  	  | fakt iz na przegladzie wykazano iz zarowno hamulec raczny jak i nozny a takze amortyzator jest o wiele slabdzy tylko w jednym kole lewy tyl ?
 caly uklad wporzadku ale akurat lewe kolo takie pechowe ??
 | 
 Nie, nie wydaje Ci się, tej mocy tylko tyle tam jest,,, 	  | melodia napisał/a: |  	  | kolejny problem to wydaje mi sie ze fiesta 1.3 i ma bardzo mala moc | 
 |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 22 Mar 2012,  03:21 | 
 |  
               | 
 |  
               | To może być również objaw niewyważonych kół lub zgiętej felgi... 	  | melodia napisał/a: |  	  | odnosze wrazenie ze z ukladem keirowniczym cos jest nietak ewidentnie trzesie sie kierownica powyzej 90 km na godzine
 | 
 |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Grax   
 Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Courier
 Silnik: 2.0 16V
 Imię: Mariusz

|  | 

|   |  | 

|  | 

| melodia   

| 

|  Wysłany: 22 Mar 2012,  19:56 | 
 |  
               | 
 |  
               | dziękuje za porady wszystko cenne:) 
 mam jeszcze inna kwestie po wyłączeniu silnika
 wiatrak pracuje jeszcze przez minute dwie
 czy to normalne ?
 płyn chłodniczy jest ok sprawdzałam
 znacie ten problem ?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 22 Mar 2012,  21:37 | 
 |  
               | 
 |  
               | Normalne... 	  | melodia napisał/a: |  	  | po wyłączeniu silnika wiatrak pracuje jeszcze przez minute dwie
 czy to normalne ?
 | 
   |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| TSRules   

Wersja: Flair

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2012,  21:42 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | melodia napisał/a: |  	  | niby wszystko dobrze ale nadal odnosze wrazenie ze z ukladem keirowniczym cos jest nietak ewidentnie trzesie sie kierownica powyzej 90 km na godzine
 | 

krzywa felga może ? panie lubią czasami jeździć po krawężnikach

| Cytat: |  	  | a kierunkowskazy nie wracaja na swoje miejsce po wyprostowaniu jej czy to normalne w fiescie?? | 

niech ci sprawdzą, przerywacz, czy jak to sie tam nazywa taka kostka pod kierunkowskazami, u mnie źle osadzona i też nie odbijało i źle cykało

| Cytat: |  	  | fakt iz na przegladzie wykazano iz zarowno hamulec raczny jak i nozny a takze amortyzator jest o wiele slabdzy tylko w jednym | 

to daj do sprawdzenia to z daleka nie naprawimy

| melodia napisał/a: |  	  | kolejny problem to wydaje mi sie ze fiesta 1.3 i ma bardzo mala moc | 

no małą ma, ale ja bym przepływkę przeczyścił profilaktycznie, oczywiście o filtrach nie wspomne nawet bo oczywiste
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Stunt_Man   Niereformowalny

Model: Inne auto
 Silnik: Inny
 Imię: Domi

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2012,  22:02 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | TSRules napisał/a: |  	  | niech ci sprawdzą, przerywacz, czy jak to sie tam nazywa taka kostka pod kierunkowskazami, u mnie źle osadzona i też nie odbijało i źle cykało | 
 odbijanie nie ma nic wspólnego z przerywaczem...
 kierownica ma taki plastk który przesuwa cycek wychodzący z zespolonego
 albo zespolony uszkodzony albo ktoś majstrował i np. złamał plastik w kierownicy
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| melodia   

| 

|  Wysłany: 28 Mar 2012,  22:55 | 
 |  
               | 
 |  
               | dziękuje Wam za porady wszystko sprawdziłam i już działa. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |