| 
| 

| 

|  
 |  

| Wygaszony przez: szynszyl 22 Gru 2011,  22:47
 | [MK3] Nie trzyma obrotów na luzie, gaśnie, przygasają światł |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | kecaj999   
 Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: CL
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 22 Gru 2011,  20:21   [MK3] Nie trzyma obrotów na luzie, gaśnie, przygasają światł | 
 |  
               | 
 |  
               | Problem jak w temacie. Auto potrafi zgasnąć na luzie, lub przy wciśniętym sprzęgle (najczęściej po odpaleniu na zimnym silniku, ale również w korkach przy rozgrzanym silniku). W korkach zauważyłem też, że na luzie przygasają światła (po dodaniu gazu świecą normalnie), restartuje się radio. Reakcja na gaz jest opóźniona - po wciśnięciu maleją obroty i po chwili wzrastają. Miał ktoś podobne problemy? |  
				| _________________ Był GRANAT
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 22 Gru 2011,  22:54, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Mariox003   
 Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 2.0/16V
 Imię: Marek

| 

|  Wysłany: 22 Gru 2011,  22:41 | 
 |  
               | 
 |  
               | ja miałem podobnie, ale u mnie akumulator pękł i się po trochu rozlewał, a przy tym miałem za stare i popękane przewody doprowadzające prąd do świec, wymieniłem aku i przewody na nowe i wszystko ok jest, tyle, że na zimnym potrafi zgasnąć, ale bodajże kiepskie paliwo, bo kumpel w golfie miał to samo,gdy tankował tam gdzie ja, ale teraz tankuje on tankuje na bp i jest ok |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | szynszyl   EKSTERMINATOR

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 22 Gru 2011,  22:47 | 
 |  
               | 
 |  
               | kecaj999, zrób coś z regulatorem napięcia, bo mi ręce opadają.. ile mozna czytać o przygadających światłąch... no tak - święta, choinka, lampki mrugają... |  
				| _________________ 1% dla mojego syna
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |