[MK6] Parę problemów z autem |
Autor |
Wiadomość |
laura1985
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/70KM
|
Wysłany: 8 Sie 2011, 20:58 [MK6] Parę problemów z autem
|
|
|
Witam
Jestem nową użytkowniczką forda fiesty mk6 i mam pytania:
1. pytanie
z jaką siłą należy ciągnąć za przycisk otwierający klapę silnika, mój przycisk jest z delikatnego plastiku i boję się że urwę zanim otworzę. Pomimo usilnych starań nie udało mi się otworzyć w czym jest rzecz?
2. pytanie
jak wkładam kluczyk do stacyjki to włącza mi się automatycznie radio jak go wyłączyć?
3 pytanie
Wyświetla mi się na panelu elektronicznym obok liczników czerwony komunikat pod postacią otwartej kłódki a przy niej kluczyk co to oznacza. nawet jak zamknę drzwi to dalej mi się to świeci o co chodzi.
Przepraszam za głupie pytania ale wcześniej miałam tylko malucha....
pomocy |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 8 Sie 2011, 22:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mieszko
Naczelny spamer F.K.P.

Model: Inne auto
Silnik: 1.0/80KM
Imię: Mieszko
|
Wysłany: 8 Sie 2011, 21:04
|
|
|
1. jeśli chodzi o ten wewnątrz auta to należy ciągnąć aż nie trzaśnie (nie uchwyt ale po jego pociągnięciu odskoczy maska i wyda taki dźwięk)
2. radio tak się włącza, przy zakładaniu radia do innego auta serwisant pytał czy ma się tak włączać czy nie więc pewnie kwestia pogrzebania w kablach po wyjęciu radia (nie, nie ma przycisku który to zmieni)
3. nie widziałem, sprawdzę i napiszę |
_________________  |
|
|
|
 |
laura1985
|
Wysłany: 8 Sie 2011, 21:09
|
|
|
ciągnę za ten plastik i nic, boję się że urwę... czy to możliwe że to tak ciężko działa??
do pytania 3 zdjęcie
http://imageshack.us/phot...0/migakdka.jpg/ |
Ostatnio zmieniony przez laura1985 8 Sie 2011, 21:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mieszko
Naczelny spamer F.K.P.

|
Wysłany: 8 Sie 2011, 21:17
|
|
|
u mnie też na początku było podobnie ale przywykłem... |
_________________  |
|
|
|
 |
mikolaj
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: FX Silver
Silnik: 1.3/69KM
|
Wysłany: 8 Sie 2011, 21:19
|
|
|
1. U mnie też jest trochę oporu, ale nie mam wrażenia że pęknie. Dla jednych ciężko, dla innych normalnie. Pociągnij za dźwignię do oporu, powinnaś usłyszeć dźwięk odskakującej maski. Albo niech ktoś to zrobi za ciebie jeśli masz obawy że urwiesz. Jeśli ciągniesz do oporu i nic się nie dzieje to proponuję odwiedzić mechanika jakiegoś lub poczytać ten temacik: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=58151
2. Jeśli masz fabryczne radio, takie dzielone na 3 elementy, to musisz nacisnąć na pokrętło regulacji głośności żeby je wyłączyć. Potem po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu radio dalej będzie wyłączone. Ale jak je włączysz z powrotem to będzie dalej się włączać razem z zapłonem. Jedyna rada - zanim zgasisz silnik, wyłącz sam radio wciskając pokrętło regulacji głośności. Jeśli nie masz fabrycznego radia - to nie umiem pomóc.
3. Nie jest to czasem informacja o działającym immobilizerze? Tak mi się zawsze wydawało. Gaśnie po uruchomieniu silnika. |
|
|
|
 |
mieszko
Naczelny spamer F.K.P.

|
Wysłany: 8 Sie 2011, 21:29
|
|
|
3. chyba immo, sprawdziłem w instrucji (wersja po fl) ale nie ma takowej... |
_________________  |
|
|
|
 |
laura1985
|
Wysłany: 8 Sie 2011, 22:24
|
|
|
ok dzięki wielkie za odpowiedzi:) |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 8 Sie 2011, 23:58
|
|
|
laura1985, musisz poprosić drugą osobę, żeby lekko dociskała maskę (po środku między lampami, tylko nie za sam brzeg bo zegnie) podczas gdy Ty będziesz otwierać uchwytem, pod maską nad lampami są 2 gumowate odboje z gwintem i sześciokątnymi łbami i być może są za dużo wykręcone, przez co za mocno odpychają maskę do góry i zamek nie da się otworzyć linką z wnętrza...
Odnośnie radia - mikolaj już napisał... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
TSRules

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 9 Sie 2011, 23:04
|
|
|
Cytat: | 3 pytanie
Wyświetla mi się na panelu elektronicznym obok liczników czerwony komunikat pod postacią otwartej kłódki a przy niej kluczyk co to oznacza. nawet jak zamknę drzwi to dalej mi się to świeci o co chodzi. |
chyba po zamknięciu drzwi powinna mrygać (pikać wizualnie czyli ), a nie świecić ciągłym |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.