[MK3] Problem z kablami |
Autor |
Wiadomość |
Namikadze
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 21 Kwi 2011, 16:25 [MK3] Problem z kablami
|
|
|
Witam. Mam problem z podłączeniem radia, tzn radio podłączyłem i działa tylko nie wiem jak podłączyć memory. Nie chce żeby radio za każdym razem się resetowało.
To są kable wychodzące z radia. Dodam tylko że nie znam się na tym i robiłem to na jana
[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
Tu kabel zasilający idzie do kostki.
Tu kable wychodzą z kostki. Wiem że w oryginalnej kostce forda cienki czerwony kabem odpowiada za pamięć. Tylko nie wiem jak to połączyć.
Kable podpinałem pod oryginalną kostkę. Masa i zasilanie jest a pamięci nie ma.
Trochę namotałem ale może ktoś pomoże |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12080 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 21 Kwi 2011, 17:02
|
|
|
Na pierwszym zdjęciu widać że ACC (czerwony - zasilanie radia) masz złączone razem z MEMORY (zółty - podtrzymanie pamięci) - jak chcesz by radio grało zawsze to odłącz od czerwonego (jak masz teraz zapewne) i podłącz pod zółty przewód z instalacji auta,,, jak chcesz by radio gasło razem z kluczykiem, to rozłącz te kable i podłącz odpowiednio pod kolory. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
skola
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Marcin
Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 111 Skąd: Siemianowice
|
Wysłany: 16 Maj 2011, 19:43
|
|
|
żółty i czerwony razem tzn radio gaśnie jedynie po wyłączeniu z guzika każdy kabel do każdej wtyczki to działą jak stacyjka włączona a wyłącza się gdy dasz w stacyjce na 0 bo wtedy nie ma prądu |
|
 |
Cobrak
Model: Inne auto
Wersja: Ambiente
Silnik: Inny
|
Wysłany: 16 Maj 2011, 21:34
|
|
|
Podepnę się pod temat.
Próbowałem już na wszystkie sposoby.
Czerwony z żółtym i po kolorach i nadal mam radio po "kluczyku".Nie mogę zrobić żeby radio było włączone na stałe.
Dla wielu nie jest to problemem ale czasami jak się siedzi ze znajomymi to niektórzy sięgają po "napoje" i nigdy nie wiadomo co takiemu strzeli do łba jak zobaczy kluczyki w stacyjce. |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 16 Maj 2011, 21:40
|
|
|
Czerwony z zółtym to łączysz przy radiu,,, z instalacji auta podłączasz się pod jeden, teraz masz pewnie pod czerwony zamiast pod zółty (albo odwrotnie) |
|
|
|
 |
Cobrak
Model: Inne auto
Wersja: Ambiente
Silnik: Inny
|
Wysłany: 16 Maj 2011, 21:54
|
|
|
Mam podpięte czerwony z żółtym między iso a kostką radia.W weekend wyjme radio i spojrze z miernikiem na przewody między iso a fabryczną kostką forda. |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 16 Maj 2011, 22:47
|
|
|
Żeby było jasne - to nie ma być czerwony z czerwony, a zółty z zółtym i to złączone razem, to ma być (stawiam że pamięć to zółty, a zasilanie to czerwony) z instalacja wzięty zółty 9czerwony zaizolowany nigdzie nie podpięty, podłączony z zółtym z radia i dodatkowo z czerwonym z radia,,,
tak jak na tym zdjęciu tylko że tu zółty i czerwony z radia są podpięte pod czerwony przewód z instalacji a mają być pod zółty,,, |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.