Wysłany: 24 Gru 2010, 21:27 [MK3] Muli sie na wysokich obrotach i faluje.
Witam.
Posiadam fieste mk3 z silnikiem 2.0 16v od mondka.
Mam taki problem ze jak jezdze nia to powyżej 4tys. obrotow zaczyna powoli przyspieszac i jak na postoju dam gaz do dechy to faluja obroty. Nagralem filmik jak to wyglada
od 4 sekundy do 12 i od 22 do 26 trzymam gaz ciagle wcisniety do konca i dziwnie mi faluja obroty.
http://www.youtube.com/watch?v=d-BEUXDjcUI
Czasami jest tak ze wcisne gaz do konca i normalnie dochodzi do odciecia ale to bardzo zadko. Jak by ktos wiedzial co to moze byc to byl bym bardzo wdzieczny za odpowiedz.
Pozdrawiam.
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Łukasz
Wiek: 39 Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 1676 Skąd: Kraków/Zakopane
Wysłany: 24 Gru 2010, 21:43
Podejrzewam ze warto najpierw sczytać kody błędów wszytko znajdziesz opisane na forum.
Warto by wiedzieć skoro to 2.0 na jakiej wiązce chodzi jaki komp. w jakim stanie jest przeplywka, wtryski, sonda, i wiele więcej informacji.
_________________ Jest seFieścina
jest i modneo
KTT- "Klej, Taśma, Trytytki"
Arek200 [Usunięty]
Wysłany: 24 Gru 2010, 22:06
Tak to jest ta fiesta. Poszukam jak sie sprawdza te bledy i moze jutro bede wiedzial cos wiecej.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw Gru 30, 2010 21:28 ]
Witam.
Sprawdzilem bledy i mi pokazalo czujnik polozenia przepustnicy i sonde lambda.
Czujnik juz wymienilem ale mam pytanie co do sondy lambda. Czy moze ktos sie orientuje ilu powinna byc voltowa sonda? i grzalka ile powinna byc watowa? Interesuje mnie to ba za sonde chca okolo 250zl a wiem ze jak bedzie sie wiedzialo te parametry to mozna kupic uniwersalna.
Pozdrawiam.