|
[MK3] Ręczny zamarzł? |
Autor |
Wiadomość |
fazi
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Artur
|
Wysłany: 22 Gru 2010, 21:44
|
|
|
Racja mój błąd zle się wyraziłem bo pisząc posta gadałem jeszcze z teściem o tym i tak wpisałem ale chodzilo mi o całość czyli bębny (piasty) z łożyskami. Bo jak całość to całość. Ale co właściwie będzie na mnie jutro w sklepie czekało to nie wiem, mam nadzieję że zbyt wiele rodzai takich części do mk3 nie ma i wszystko będzie pasowało. Zresztą porobie zdięcia jutro u mechanika bo sam jestem ciekawy co w tych bębnach u mnie siedziało? nie zaglądałem tam od 2006 roku aż wstyd się przyznać |
|
|
|
 |
Stunt_Man
Niereformowalny
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Domi
|
Wysłany: 23 Gru 2010, 21:45
|
|
|
że zaglądałeś tam w 2006 toku to żaden wstyd bo skoro działało to... po co? bębny raczej są na tyle proste że nie ma potrzeby tam zaglądać
i wydaje mi sie że niepotrzebnie zamówiłeś to wszystko bo pewnie do wymiany będzie linka albo szczęki
ewentualnie cylinderek |
|
|
|
 |
fazi
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Artur
|
Wysłany: 24 Gru 2010, 14:15
|
|
|
No i zrobione wkońcu, w sumie zostalo wymienione wszystko tak jak chciałem. Pewnie niepotrzebnie ale uważam że jak coś robić to robić jak najwięcej bo autko się za to odpłaci niezawodnością, zawsze staram się wymieniać wszystko na nowe i nie uznaje półśrodków. Uszkodzenia które były to... szczęki się rozleciały tzn. poodpadały okładziny w obydwuch kolach, cylinderki jeszcze były ok ale wolałem wymienić ponieważ były stare i gdyby szczeliła gumka zalało by nowe szczęki i bębny. Łożyska były na wykończeniu więc zostały równierz zmienione, a bębny jeszcze były dobre ale równierz wymieniłem bo jak coś jest nowe to niech będzie nowe. Linka też została zmieniona gdyż stara była już skorodowana. No i to tyle jeżeli chodzi o remonty na ten tydzień. W przyszłym zmieniam kable świece filtr powietrza i na regulacje gazu. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|