| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK3] Problem z licznikiem, skacze |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | marcin.ka [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 27 Sie 2010,  10:11   [MK3] Problem z licznikiem, skacze | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam mam problem z prędkościomierzem (fiesta mk3 1,1 89r) widziałem duzo podobnych tematów ale żaden mnie nie ratuje. linka napędzająca działa, wymieniałem ślimaka dwa razy ale po jakims tygodniu problem wracał, licznik zaczął skakać a nowy ślimak tez byl zdarty. czy moze mi ktos pomoc?? gdzie musze szukac przyczyny i czy naprawianie tego wogole mi sie oplaci?? POMOCY!!!!!! bo zbliza sie termin przegladu     |  
				| Ostatnio zmieniony przez bidżej 27 Sie 2010,  10:42, w całości zmieniany 2 razy |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | rs_mlody   

Model: Inne auto
 Wersja: Sport
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 27 Sie 2010,  10:38 | 
 |  
               | 
 |  
               | Przeglądem się nie przejmuj bo kto Ci będzie to sprawdzał czy Ci wskazówka skacze. A poza tym to samochód na ścieżce diagnostycznej stoi w miejscu, a tym bardziej diagnosta nim nie jedzie więc i tak tego nie zauważy. 
 A co do skaczącej wskazówki - to chyba normalka przy linkowym napędzie licznika. U mnie jest tak samo. Mozesz ewentualnie przesmarować linkę. Skoro wymieniałeś ślimak to innych przyczyn nie widzę. No chyba że ta spreżynka w środku prędkościomierza jest uszkodzona lub rozciągnięta.
 |  
				| _________________ Dobrze Pan jeździ ?
 Nie, ale szybko !
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Pele   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny
 Imię: Michał

| 

|  Wysłany: 27 Sie 2010,  10:39 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | marcin.ka napisał/a: |  	  | POMOCY!!!!!! bo zbliza sie termin przegladu | 

Na przeglądzie nie sprawdzają licznika ...

A jeśli ślimak się zdziera to napęd ślimaka (ślimacznica?) do wymiany. Trzeba wyciągnąć i rozebrać skrzynię.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 27 Sie 2010,  11:50 | 
 |  
               | 
 |  
               | Weź odkręć linkę od skrzynki (bo VSS'a chyba nie masz) i pokręć nią w lewo i prawo czy aby czasem nie stawa jakiegoś dziwnego oporu, czy nie obraca się skokowo,,, |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | marcin.ka [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 27 Sie 2010,  15:09 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Pele napisał/a: |  	  | A jeśli ślimak się zdziera to napęd ślimaka (ślimacznica?) do wymiany. Trzeba wyciągnąć i rozebrać skrzynię. | 
 wiec mowisz ze to naped simaka?? calkiem mozliwe bo linka nie ma zadnych oporow i nie obraca sie skokowo. To napewno nie wina linki. wiesz moze gdzie tej slimacznicy szukac?? pytac w sklepach motoryzacyjnych czy raczej zrobic szrot-trip??
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |