[MK3] Dość długie kręcenie rozrusznikiem zanim odpali |
Autor |
Wiadomość |
bobolek1990 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Kwi 2010, 23:19 [MK3] Dość długie kręcenie rozrusznikiem zanim odpali
|
|
|
Witam nie wiem czy to jest normalne ale wole się zapytać silnik 1.1 gaźnik czasami jest tak że trzeba dość długo kręcić rozrusznikiem zanim odpali czego to jest wina ? cofającego się paliwa ? pompa paliwa jest mechaniczna. Z góry dzięki za pomoc .
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
|
Ostatnio zmieniony przez trzeci 4 Kwi 2010, 00:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12080 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 3 Kwi 2010, 23:41
|
|
|
Prawdopodobnie to przez "błąd obsługi" - napisz jak odpalasz auto dokładnie krok po kroku. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
bobolek1990 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Kwi 2010, 00:18
|
|
|
wsadzam kluczyk do stacyjki przekręcam i odpalam można jakoś inaczej uruchamiać silnik ? |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 4 Kwi 2010, 08:43
|
|
|
Ano można,,, można przed włączeniem zapłonu włączyć ssanie (nie wspominasz o tym więc pewnie nie masz cięgna ssania czyli automat), można przed uruchomieniem rozrusznika nacisnąć pedał gazu, raz lub dwa, można wolno lub szybko,, można rozrusznik uruchamiać z pedałem odciążonym lub naciśniętym do poło9wy itp...
Masz cięgno od ssanie czy nie? |
|
|
|
 |
bobolek1990 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Kwi 2010, 09:38
|
|
|
no tak ssanie mam ręczne ale mi chodzi o to jak silnik jest zagrzany pedał sprzęgła zawsze wciskam i w trakcie odpalania dodaje troche gazu |
|
|
|
 |
matrix-1990

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Maciek
|
Wysłany: 4 Kwi 2010, 10:15
|
|
|
JoeMix napisał/a: | przed uruchomieniem rozrusznika nacisnąć pedał gazu, raz lub dwa |
w gaźnikach koniecznie trzeba na zapłonie nacisnąć 2-3x pedał gazu. Samo sprzęgło bobolek jak naciskasz nie wystarczy, bo nie dostaje paliwa |
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 4 Kwi 2010, 10:35
|
|
|
matrix-1990 napisał/a: | w gaźnikach koniecznie trzeba na zapłonie nacisnąć 2-3x pedał gazu | no nie koniecznie, zrób tak u mnie i zalejesz silnik i za chiny nie zapalisz,,,
bobolek1990, Każdy silnik jest trochę inny, spróbuj: zimny silnik: Wyciągnij do końca ssanie i przekręć kluczyk,,, jak silnik ciepły to tylko starter - jak tak swoje pale i nie ma problemu. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.