| [MK3] centralny i elektryczne szyby- nie działają poprawnie | 

| Autor | Wiadomość | 

| kaps82   

Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 1.6i/104KM

| 

|  Wysłany: 18 Mar 2010,  23:37   [MK3] centralny i elektryczne szyby- nie działają poprawnie | 
 |  
               | 
 |  
               | witam kupiłem w niedziele  xr2i z orginalnym centralnym i coś sie z nim dzieje a mianowicie otwieram kluczykiem a on odrazu sie zamyka, a jak sie otworzy dzwi to wciąż otwiera i zamyka
  dopiero jak szybko sie wejdzie do środka i otworzy się dżwi od prawej strony to sie uspokaja i dżwi są otwarte. szukałem na forum ale nic niestety nie znalazłem w związku z tym problemem. rozbierałem wszystko i same zamki i siłowniki wyglądają oki i działają jak należy. wydaje mi sie ze jest brak komunikacji miedzy zamkami,a czytałem ze we fieście nie ma jako takiej centralki(chyba ze ktoś źle napisał) może ktoś z was miał podobny problem? bede wdzięczny za pomoc następny problem dotyczy elektrycznych szyb prawa nie działa zupełnie, a lewa jak jej sie zachce
  sprawdzałem przełączniki(w kieszonkach bocznych) i są oki połączenia między dżwiami a budą też bede wdzięczny za wszelką pomoc
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| MARIUSZ.B   

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6i16V/100KM

| 

|  Wysłany: 19 Mar 2010,  01:09 | 
 |  
               | 
 |  
               | Sprawdź połączenia kabli drzwi-karoseria tzw. słoniki. Może coś tam zaśniedziało. |  
				| _________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne

|  | 

|   |  | 

|  | 

| jackrzec   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.25Duratec/82KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 19 Mar 2010,  08:04 | 
 |  
               | 
 |  
               | Musisz posmarować cięgno (linkę) od klamki i najlepiej zamek też. A potem faktycznie sprawdź wtyczki między drzwiami a budą. |  
				| _________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
 Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| ramses123   

Model: Ford Fiesta Mk4`99
 Wersja: Trend
 Silnik: 1.8D/60KM
 Imię: Łukasz

| 

|  Wysłany: 20 Mar 2010,  17:56 | 
 |  
               | 
 |  
               | na pewno nawalił ten wielki prostokątny przekaźnik który jest schowany gdzieś w dolnym słupku przy stronie kierowcy. to magiczne urządzenie obsługuje centralny zamek i szyby. pamiętam że jak dowiadywałem się o koszt nowego to w ASO 800 zł a używka na giełdzie ok 150 zł, i jestem w 100 % przekonany że to to nawaliło. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.