|
Przesunięty przez: sowa 16 Lut 2010, 19:24 |
[MK3] Problem z ogrzewaniem kabiny i chłodzeniem silnika |
Autor |
Wiadomość |
PBK [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sty 2010, 16:17
|
|
|
pytałem w sklepie o termostat i koleś krzyknął 50zł...
można gdzieś na internecie dostać po normalnej cenie? na allegro nie ma |
|
|
|
 |
cypis290

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 4 Sty 2010, 16:37
|
|
|
PBK napisał/a: | pytałem w sklepie o termostat i koleś krzyknął 50zł...
można gdzieś na internecie dostać po normalnej cenie? na allegro nie ma | to przecież nie jest tajemnica, spytaj się googleskiego. |
|
 |
Don4tello

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 4 Sty 2010, 16:42
|
|
|
PBK napisał/a: | pytałem w sklepie o termostat i koleś krzyknął 50zł...
można gdzieś na internecie dostać po normalnej cenie? na allegro nie ma |
Po pierwsze: nie mów mi, że czegoś nie można kupić na Allegro
http://allegro.pl/item860..._ford_fiat.html lub http://allegro.pl/item873...88d50_ford.html
Nawet jeśli czegoś nie możesz tam znaleźć, pytaj ludzi, którzy mają sklepy. Ja np. jakiś czas temu potrzebowałem 6 rzeczy z czego sprzedawca miał tylko 1, ale widzę, że ma sklep to Mu wysłałem maila co chcę i włala Ktoś powie, że to ryzyko, ale od solidnego gościa nie trzeba się obawiać, a takiego poznaje zawsze po komentarzach(kilkaset pozytywów za sprzedane towary). Druga opcja to znalezienie innego sklepu w mieście, jak ja się pytałem przez tel. ile kosztuje termostat, to mi powiedział 40zł, poszedłem i zapłaciłem 35 (a okazało się, że to i tak jeden z droższych sklepów u mnie...)
Także jak nie jesteś pewien czy będzie pasował to ślij maila do sprzedawcy z zapytaniem, często podają też przecież swoje numery GG
[ Dodano: Pon Sty 04, 2010 17:02 ]
kamil wolski napisał/a: | To jutro w dzień radzę zlać jak najszybciej ten roztwór nie wiadomo czego co masz w układzie, i zalać układ porządnym płynem czy koncentratem, zanim przyjdzie -15* |
kamil wolski, jesteś pewien, że można tak wlewać tylko sam koncentrat? Nie jest czasem tak, że czysty glikol zamarza przy temperaturze -12°C i do tego kiepsko odprowadza ciepło? Ponadto przy całkowitej wymianie płynu na nowy, warto przepłukać układ chłodzenia wodą albo wodą z dodatkiem płynu do czyszczenia chłodnic. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 4 Sty 2010, 21:44
|
|
|
Jak jest dobry koncentrat to może być 100% koncentrat - pisze na opakowaniu wtedy jest zazwyczaj ochrona do -40, -60 nawet teoretycznie do -80 |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|