moje uszanowanie.odswieze temat.mam fieste 1.1i mono ale motor niestety juz sie konczy dlatego 3 miesiace temu kupiłem fieste 1.3 94rok za dosłownie 200zł 2 jaśki ma,welurek jak nowy.silnik 1.3 tez mono przejechane ma od nowosci 100tys poł roku w kraju jest dopiero.ale jest poobijana dookoła nie opłaca sie robic ale technicznie jest super.zawieszenie jak w mietku 124 nic nie słychac a we wrocławiu są drogi gorsze niz na dalekiej syberii.całe wnetrze boczki i czarna deske z poduszkami przełozyłem.to teraz fiestki zamieniły sie wnetrzami.na dniach czeka mnie przekładka motoru i przekładni ze wspomaganiem bo w 1.1 jest go brak.czytałem kilka nocy i wynika ze nie bede miał zadnego problemu ani z silnikiem ani z przekładnia kierowniczą. a jesli chodzi czy wiazka bedzie pasowac to zdanie jest podzielone 50 na 50.ponoc bedzie działac na wiazkach z 1.1 ale jesli ma grac wszystko to lepiej całosc chyba przełozyc.zreszta moja 1.1 widac ze miała grzebane w instalacji jakies mostki ogólnie bałagan natomiast w 1.3 wiazki sa jak nowe dosłownie.wiem ze najlepiej było by oba zaiwesz na złom ale fiesta jest tak pocziwym autkiem nigdy mnie nie zawiodła moze duzo nie zrobiłem przez 2 lata 30tys.i nigdy bym nie zamienił jej na golfa 2 np prosiłbym bym jak ktos wczesniej robił takiego swapa to moze dałby jakies wskazówki.pozatym dzieki forum zrobiłem tyyyyle zeby i zaoszczedziłem tyyyylr stówek...pozdr