|
[MK3] Problem z Fiestka :( |
Autor |
Wiadomość |
Hasenu [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Paź 2009, 18:10 [MK3] Problem z Fiestka :(
|
|
|
Witajcie
Mam Duzy Problem z Fiestka , stała okolo 2,5 miesiaca bez ruchu ,
Gdy probowalem ja odpalic to strasznie strzelalo z tlumika jakby iskry i czarny dym ,,
Ktos Mi powiedzial ze to swiece , Wymienilem swiece na nowiutkie , po pewnym czasie odpalila ,Lecz Strasznie zamulona nie wchodzi na obroty strasznie slaba , kolega powiedzial ze to moze cos z powietrzem , odlaczylem wezyk od powietrza i faktycznie nagle wielka moc lecz chodzi jak disel i strasznie glosno a z tlumika czarny dym , chcialem sie przejechac , zalalem fiestke za 50zl benzyny zrobilem 40km ( na trasie jadac 90 ) i koniec benzyny nie wiem dlaczego a palila 5-6 na 100 ? , zostawilem ja i na 2 odpalilem na 2min otworzylem maske i zobaczylem ze silnik zalany olejem i strasznie smierdzialo benzyna ? czy to juz koniec z fiestka czy da sie to jeszcze naprawic ? , gdyby ktos mi powiedzial co mam zrobic to bym byl bardzo wdzieczny niestety az tak to nie znam sie na samochodach ale kazda odpowiedz mile widziana , pozdrawiam;) |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 8 Paź 2009, 18:54
|
|
|
Wypadało by zacząć od dokładnego wyczyszczenia wszystkiego, wymiany pewnych elementów eksploatacyjnych, na pewno filtra powietrza,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Hasenu [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Paź 2009, 19:15
|
|
|
ale dlaczego az tak duzo pali? |
|
|
|
 |
marian

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: mariusz
Wiek: 43 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 183 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 8 Paź 2009, 19:27
|
|
|
może jak grzebałeś to ruszyłeś jakis przewód od paliwa i się leje,bo tyle to by raczej nie palił.jest jeszcze opcja (jak masz gaźnik)to ci sie pływak zawiesił/utopił |
_________________ nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|