| Podłączenie car audio | 

| Autor | Wiadomość | 

| Bidzio [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 7 Kwi 2009,  18:18 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | FiFa napisał/a: |  	  | chodzi chyba o to aby w kazdej chwili mozna było sobie wylaczyc wzmacniacz  a reszta zestawu bedzie grała, | 

Dokładnie o to mi chodzi.

Wracając jeszcze do regulacji basu, jak macie u siebie wyregulowane skrzynie, tzn. w radioodtwarzaczu jak macie ustawione tony niskie, wysokie, itp. a jak macie wyregulowany wzmacniacz. Czy w radiu macie np. bass 0 a we wzmacniaczu na maxa (przykład), wiem każdy ma swoje upodobania ale każdy przecież może się podzielić z swoimi doświadczeniem

Kilka fotek:

|  | 

|   |  | 

|  | 

| kubasan   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 7 Kwi 2009,  19:16 |   
 |  
               | 
 |  
               | wiec o tym  że gdy w radiu ustawisz bas na 0 to na wszystkich głośnikach będziesz miał na 0. Ja na radiu ( mam pioneera tak jak Ty) ustawione mam +6 a podbicie na LOW. Co rozumiesz przez ustawienie basu na wzmacniaczu? |  | 

|   |  | 

|  | 

| Bidzio [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 7 Kwi 2009,  19:33 |   
 |  
               | 
 |  
               | aha, dzięki. 

| kubasan napisał/a: |  	  | Co rozumiesz przez ustawienie basu na wzmacniaczu? | 

Na wzmacniaczu mam dwa pokrętła Bass (0 dB - 120 dB) i Low pass (50 - 250) + przełącznik na Low pass - Flat - Bass i jeszcze pokrętło Lovel  (jakiś zakres ale nie pamiętam jaki). Wiem każdy ma swój gust, ale słucham różnego rodzaju muzyki i chcę tak ustawić wszystko aby dobrze grało zarówno podczas słuchania disco-polo jak i techno, po przez rap
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| kubasan   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 7 Kwi 2009,  22:51 |   
 |  
               | 
 |  
               | Bass - myśle że chodzi o podbicie basu więc raczej tego nie ruszaj Low pass - czyli dolne pasmo i częstotliwość strojenia od 50 - 250Hz to już co kto lubi
  wg im niżej tym lepiej Level (tak miało chyba być) - tym regulujesz moc, głośność. Lepiej ustawić mniej na wzmaku,a mieć większy zakres regulacji na radiu

Ale najważniejsze musisz sam popróbować bo to tylko takie gadanie na sucho
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Gilgamesz   

Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Family
 Silnik: 1.25i/75KM
 Imię: Daniel

| 

|  Wysłany: 8 Kwi 2009,  08:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | Bidzio, I powiedz mi jak to gra ? Czy glosniki zmieniales czy fabryczne fordowskie ?
 |  
				| _________________ 
  |  | 

|   |  | 

|  | 

| Bidzio [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Kwi 2009,  19:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Włącznik/wyłącznik zamontowany   

| Gilgamesz napisał/a: |  	  | I powiedz mi jak to gra ? Czy glosniki zmieniales czy fabryczne fordowskie ? | 

Gra, spoko, znaczy muszę wszystko jeszcze dopasować, ale jak na moją fieścinkę ten sprzęt będzie ok.

Głośniki mam na razie orginalne, ale w najbliższym czasie zamierzam wymienić na nowe (bo już trochę niedomagają powoli) i po wygłuszać sobie samochód, począwszy od drzwi po bagażnik hehe.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.