| [MK3] wkładka korka paliwa | 

| Autor | Wiadomość | 

| tarantino   
 Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.1/55KM

| 

|  Wysłany: 18 Lis 2008,  17:48   [MK3] wkładka korka paliwa | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Nie ma to jak mieć szczęście, i kolejny problem. Otóż wypadł mi dzisiaj korek wlewu paliwa na ziemie i sie roztrzaskał cały plastik wokół wkładki. Czy ktoś się orientuje czy jest możliwość przełożenia wkładki z mojego korka paliwa, do innego korka który kupię na szrocie? Czy taka operacja jest nie wykonalna? Dzięki za jakieś podpowiedzi. |  
				| _________________ Chodziłeś po "Tatrach" ??
 - zależy po ilu
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| frenetico [Usunięty]

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 18 Lis 2008,  19:17 | 
 |  
               | 
 |  
               | frenetico, ale w ten sposób będzie miał dodatkowy kluczyk   |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| tarantino   

| 

|  Wysłany: 18 Lis 2008,  19:29 | 
 |  
               | 
 |  
               | No właśnie przedewszystkim chodzi mi o to, aby nie mieć 2 kluczyków  kupić nie oryginalny korek to nie problem, ale też jest on niezbyt ładny w porównaniu z oryginałem. Na allegro widziałem wkładki do korków wlewu paliwa, tylko teraz pytanie czy ktoś już wymieniał samą wkładkę?   |  
 - zależy po ilu
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Freeman   Moderator

Wersja: C
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: Sławek

| 

|  Wysłany: 18 Lis 2008,  22:10 | 
 |  
               | 
 |  
               | Da się, z tej strony co wchodzi do wlewu jest taka zawleczka, jak ją zdejmiesz to Ci cała wkładka wyjdzie i możesz przełożyć. |  
				| _________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
 Fiesta Klub Polska na YouTube
 Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
 Pochwal się swoim autem
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| tarantino   

| 

|  Wysłany: 18 Lis 2008,  22:40 | 
 |  
               | 
 |  
               | Wielkie dzięki za podpowiedź freeman. Czyli jutro będzie jeżdżenie po szrotach w poszukiwaniu korka na kluczyk.  Jak mnie dobijają takie pierdoły, ale nie ma to jak mieć szczęście hehehe 
 [ Dodano: Nie Lis 23, 2008 12:06 ]
 No i z tym korkiem to nie tak hop siup
  najeździłem się po szrotachwe wrocku jak i za wrockiem i dostałem jeden korek za free. Przełożyć wkładkę to rzeczywiście 2min roboty, ale ... Dopiero na drugi dzień przyjrzałem się swojemu staremu korkowi i temu co dostałem, wyglądają dosłownie tak samo na pierwszy rzut oka. Ale różniły się uszczelkami, w tym co dostałem jest o 2mm węższa jeśli chodzi o średnicę, i puszcza odrobinkę wody. Teraz pozostaje mi tylko zamówić orginalny korek bez wkładki, w sklepie forda we Wrocku za 70zł  więcej kasy straci się na jeżdżenie niż by to było warte. |  
 - zależy po ilu
   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.