[MK 4] Ma ktoś założone głośniki w tylnej półce? |
Autor |
Wiadomość |
M_arcin

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 28 Paź 2008, 15:28 [MK 4] Ma ktoś założone głośniki w tylnej półce?
|
|
|
mianowicie czy półka wytrzymuje obciążenie głośników? czy nie stuka i oczywiście jak gra?
Mam myśl załadować tam 16stki ale ta półka wygląda dość niepewnie. |
|
|
|
 |
DziDzia
vel DziaDzia

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 39 Dołączyła: 27 Lip 2005 Posty: 4172 Skąd: :: DDG ::
|
|
|
|
 |
Cosworth [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 22:10
|
|
|
ja mam ( miałem) 6x9 Sony Exployd ( czy jakoś tam) i spokojnie półka wytrzymywała, nawet szalik Lecha Poznań leżał przy nich i idealnie nadawał się do przykrycia ich gdy stawałem na nie strzeżonych parkingach. Półka nie wyginała się i nie trzeszczała, pamiętaj by tak podłączyć głośniki by miały kostkę do rozłączenia ich i ewentualnego wyjęcia półki by przewieść coś większego. |
|
|
|
 |
DziDzia
vel DziaDzia

Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 39 Dołączyła: 27 Lip 2005 Posty: 4172 Skąd: :: DDG ::
|
|
|
|
 |
dida

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: L
Silnik: 1.3/58KM
Imię: dawid
Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 158 Skąd: Czechowice
|
Wysłany: 31 Paź 2008, 20:44
|
|
|
ja mam (6.9) jeden waży dokładnie 2,70 czyli dosyć dużo ...ale dalęm ją do wzmocnienia włuknem szklanym od dołu i obiłem "polarem" i jest giteś ..ale moja deska była bardzo miękka i bałem sie że obwiśnie.nic nie stuka bo teraz zamknieta klapa mi ja dociska.tylko pamietaj o dobrym przemysleniu mocowań przewodu żeby w każdym momęćie móc wyciągnąć półke..
gra to wszystko razem bardzo ładnie..basik jest <disco> |
_________________ WIDZIAŁEŚ KIEDYŚ FIESTE Z DRZEWA? NIE? TO WYJDZ NA DRZEWO I POPATRZ NA NIĄ... |
|
|
|
 |
.:brazylia:. [Usunięty]
|
Wysłany: 31 Paź 2008, 23:44
|
|
|
ja również mam, od dziś Pioneer-y TS-A6902i w półce i muszę stwierdzić ze gra zajebiscie bass dobry, zadnych stuków, dźwięk sie ładnie rozchodzi no czego chcieć więcej i powiedzcie mi po co tyle szału o te drzwi jak te głośniki które tam sie mieszczą nawet najlepsze 13 -stki tak nie zagrają ?? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 31 Paź 2008, 23:48
|
|
|
.:brazylia:. napisał/a: | i powiedzcie mi po co tyle szału o te drzwi jak te głośniki które tam sie mieszczą nawet najlepsze 13 -stki tak nie zagrają ?? |
To może warto włożyć 16?
Poza tym twierdzenie, że bas to podstawa wydaje mi się ciut... "dresiarskie"
Dobry zestaw to taki, który zagra i muzykę klubową i coś z klasyki. Chyba, że ktoś wyłącznie słucha "tłuczków"... ale wtedy zamiast kroić półkę, to by sobie kupił wzmak i tubę... |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
M_arcin

|
Wysłany: 31 Paź 2008, 23:58
|
|
|
Pufcio napisał/a: | .:brazylia:. napisał/a: | i powiedzcie mi po co tyle szału o te drzwi jak te głośniki które tam sie mieszczą nawet najlepsze 13 -stki tak nie zagrają ?? |
To może warto włożyć 16?
Poza tym twierdzenie, że bas to podstawa wydaje mi się ciut... "dresiarskie"
Dobry zestaw to taki, który zagra i muzykę klubową i coś z klasyki. Chyba, że ktoś wyłącznie słucha "tłuczków"... ale wtedy zamiast kroić półkę, to by sobie kupił wzmak i tubę... |
Ja tam uwielbiam kiedy bass muzyki jazzowej przeszywa moje wnętrzności. A na dobrą skrzynie nie mam niestety kasy, a te tańsze pasuję raczej do przysłowiowego 'umcy umcy'
Chciałem wstawić 16stki na przód ale nawet nie mam żadnych narzędzi by sam sobie wystrugać dystanse, które są praktycznie niedostępne :(
Dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
sulos

Wersja: Flair
Imię: Krzysiek
Wiek: 27 Dołączył: 07 Wrz 2007 Posty: 547 Skąd: Statek miłości
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:00
|
|
|
buauahahahahaha. teraz tekst roku. jezeli chcesz miec jakos dzwieku w samochodzie to nie wydasz 500zl, 10k, 2k ani nawet 5k pln. tam juz zaczynaja sie kwoty z 4 zerami na koncu. tez stwierdzenie, ze skrzynia nadaje sie tylko do umcy, umcy... jest po prostu chore. |
_________________ http://www.sulkov.pl
sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
Belmondo barów mlecznych i stołówek przyzakładowych
Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe
W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
Chąda syfik 4gen :> |
|
|
|
 |
M_arcin

|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:03
|
|
|
Trolom również dziękuje. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:04
|
|
|
Pufcio napisał/a: | Poza tym twierdzenie, że bas to podstawa wydaje mi się ciut... "dresiarskie"
|
no bass to częstotliwości dolnego progu słyszalności wiec nie wiem co tu dresiarskiego ?? ;] nie jestem dresem bez przesady |
Ostatnio zmieniony przez .:brazylia:. 31 Maj 2009, 19:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sulos

|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:05
|
|
|
M_arcin, to pokaz mi glosniki. JAKIEKOLWIEK glosniki midbassowe, ktore osiagna jakosc i glebie tonow niskich taka, jak odpowednia skrzynia z odpowiednim glosnikiem. |
sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe
W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
|
|
|
 |
M_arcin

|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:08
|
|
|
Sulos, nie chciałem urazić tylko po co tyle agresji?
Gdybym wiedział, to bym się nie pytał
Ale słuchałem Jazzu w demo carach za XXXXX złotówek i albo były źle zestrojone pod muzykę albo po prostu tragedia była ze skrzynią. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:09
|
|
|
kochani ale my jeździmy fiestami to autko na audiofilskie instalacje sie nie nadaje... |
|
|
|
 |
M_arcin

|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:12
|
|
|
Na rozgrzanie atmosfery dodam, że miałem kiedyś 4 x 16' Magnata (niestety nie pamiętam modelu) w małym samochodzie i efekt przy muzyce jazz/rock był o wiele lepszy. |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:15
|
|
|
M_arcin napisał/a: | Chciałem wstawić 16stki na przód ale nawet nie mam żadnych narzędzi by sam sobie wystrugać dystanse, które są praktycznie niedostępne :( |
Na allegro są za parę złotych, w sklepach możesz kupić MDF za parę złotych, niektóre oferują specjalne dystanse do Fiestolotów - wystarczy się rozejrzeć, a nie marudzić, że nie ma...
sulos napisał/a: | (...) tam juz zaczynaja sie kwoty z 4 zerami na koncu. |
Jeśli do wszystkiego stosujesz takie kryterium, to (jeśli nie jesteś milionerem - w co śmiem wątpić) musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem...
Zawsze możesz kupić Fiestę za 5k i wsadzić do niej audio za 50k - nikt Ci nie broni. Pytanie tylko jaką funkcjonalność to auto będzie oferowało, skoro sprzęt to będzie 50% masy auta i będzie zajmowało większość dostępnej przestrzeni (głównie bagażowej)
.:brazylia:. napisał/a: | no bass to częstotliwości dolnego progu słyszalności wiec nie wiem co tu dresiarskiego ?? ;] |
Dziękuję za wykład z akustyki, ale nie o to mi chodziło.
Jeśli wsadzasz jajka na półkę, to chyba nie oczekujesz, że będą ładnie na nich ćwierkać tony średnie i wysokie?
Zamiast wsadzić coś większego na przód, to kombinujesz... Chytry traci dwa razy - znasz to? |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:16
|
|
|
M_arcin napisał/a: | 4 x 16' |
to felgi ? ;]
do Pufcio... Ale mi to naprawdę teraz ładnie ćwierka wszystko nie wydaje mi sie bym coś stracił. Poza tym jestem normalny co za tym idzie mój słuch też jest normalny i nic mi wiecej nie potrzeba I tak to gra lepiej niż wiekszość fabrycznych. Elo |
Ostatnio zmieniony przez .:brazylia:. 1 Lis 2008, 00:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
M_arcin

|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:18
|
|
|
Pufcio napisał/a: | M_arcin napisał/a: | Chciałem wstawić 16stki na przód ale nawet nie mam żadnych narzędzi by sam sobie wystrugać dystanse, które są praktycznie niedostępne :( |
Na allegro są za parę złotych, w sklepach możesz kupić MDF za parę złotych, niektóre oferują specjalne dystanse do Fiestolotów - wystarczy się rozejrzeć, a nie marudzić, że nie ma...
|
Objechałem dziś 4 sklepy, w tym jedną hurtownie CA w Katowicach i dupa zbita. Jak mieli to jakieś plastikowe na zamówienie, nie wiedząc nawet czy to to.
[ Dodano: Pią Paź 31, 2008 23:20 ]
.:brazylia:. napisał/a: | M_arcin napisał/a: | 4 x 16' |
to felgi ? ;] |
Felgi były 12 i nie był to maluch |
|
|
|
 |
sulos

|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:21
|
|
|
Pufcio, bingo. dlatego dla mnei nie ma wiekszego sensu robienie z samochodu pokoju odsluchowego... fizyki nie oszukasz i nigdy nie bedzie takiej jakosci dzwieku jak nawet na zestawie dobrych sluchawek. |
Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe
W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
|
|
|
 |
M_arcin

|
Wysłany: 1 Lis 2008, 00:22
|
|
|
sulos napisał/a: | Pufcio, bingo. dlatego dla mnei nie ma wiekszego sensu robienie z samochodu pokoju odsluchowego... fizyki nie oszukasz i nigdy nie bedzie takiej jakosci dzwieku jak nawet na zestawie dobrych sluchawek. |
o właśnie. Chodzi o kompromis |
|
|
|
 |
|