| [MK6] centralny zamek i elektryczne szyby MK6 | 

| Autor | Wiadomość | 

| pawel182   
 Model: Ford Fiesta Mk6`05
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.25i/75KM

| 

|  Wysłany: 11 Sie 2008,  08:57   [MK6] centralny zamek i elektryczne szyby MK6 | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, posiadam Fiestke MK6 wsumie w wersji full manual
  i chciałbym założyc do niej centralny zamek i elektryczne szybki? Dałoby rade przełożyć do niej oryginalny centralny zamek  i szybki z jakiejś rozbitej Fiestki? bo w serwisie mi powiedzieli że nie bardzo bo nie bedzie tak łatwo przełożyć centralke która steruje centralnym zamkiem i elektrycznymi szybami bo ponoć wiązki elektryczne nie pasują.... i cos tam smęcili...bo ponoć ten moduł steruje cała elektryką autka....
 Jeśli ktoś spotkał się z prodobnym problemem albo zakładał centralny i szybki do MK6 to poprosiłbym o jakieś rady, wsumie sama centralka do zamka to chyba nie problem bo jest tego sporo choćby na allegro (nie oryginalne oczywiście) ale jaką centralke założyć do sterowania szybami...?
 Pozdrawiam i z  góry dziękuje za wszelkie rady.
 |  
				| _________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność
   |  
				| Ostatnio zmieniony przez szynszyl 14 Sie 2008,  21:47, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| szynszyl   EKSTERMINATOR

Model: Inne auto
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 11 Sie 2008,  12:09 | 
 |  
               | 
 |  
               | nie wiem po co chcesz sie wpinać w orginalną wiązkę i sterownik. chyba.. chyba, ze masz auto alarm i centralny ma wspólpracować. jak tak to popraw moje myślenie
 |  
				| _________________ 1% dla mojego syna
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   

| 

|  Wysłany: 12 Sie 2008,  06:48 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | szynszyl napisał/a: |  	  | nie wiem po co chcesz sie wpinać w orginalną wiązkę i sterownik. chyba.. chyba, ze masz auto alarm i centralny ma wspólpracować. jak tak to popraw moje myślenie
 | 

Poprostu myślałem że najprościej będzie założyć centralny zamek i szybki i wymienić moduł sterujący ale nie przewidziałem że wiązki mogą być inne i poprostu nie pasować. Można owsze w takim wypadku wymienić i wiązki ale to się mija z celem i chyba nie ma najmniejszego sensu...
 Jeśli mógłbyś mi doradzić to możesz mi wskazać jakiś moduł do sterowania szybami? bo owszem można je na krótko podpiąć ale to mało profesjonalne i bezpieczne rozwiązanie..

Pozdrawiam
 |  
				| _________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 12 Sie 2008,  16:06 | 
 |  
               | 
 |  
               | wytłumacz mi co masz w wyposazeniu. jakie wiązki chcesz wymieniać i dlaczego? jesli chodzi o centralny z innej rozbitej fiesty, to masz na mysli mk6?
 |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| pawel182   

| 

|  Wysłany: 13 Sie 2008,  13:27 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | szynszyl napisał/a: |  	  | wytłumacz mi co masz w wyposazeniu. jakie wiązki chcesz wymieniać i dlaczego? jesli chodzi o centralny z innej rozbitej fiesty, to masz na mysli mk6?
 | 

Tak - chciałem uzyć centralny z innej MK6
 |  
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 14 Sie 2008,  21:45 | 
 |  
               | 
 |  
               | widziałes wiązkę w samochodzie? bo ja tak... dsaj sobie spokój z przekładką. prucia kabli jest do bólu. poszukaj czegoś co będzie autonomiczne i niezalezne od twojej elektryki.
 |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.