Zamknięty przez: Żółwik Tuptuś 27 Cze 2008, 23:44 |
Wybór tłumika końcowego.. |
Autor |
Wiadomość |
kamilocha1
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: KamiL
Wiek: 36 Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 383 Skąd: SJ , SRC ;DD
|
Wysłany: 19 Cze 2008, 02:36 Wybór tłumika końcowego..
|
|
|
mam do Was prośbe...
oraz mam nadzieje ze to sie przyda innym przy zakupie.
bardzo bym Was prosil jakbyście mogli napisać jaki macie końcowy tłumik, jak to u Was chodzi, dali jakies foty tego a najlepiej filmik jak to wszystko słychać:)
najbardziej ciekawi mnie tłumik typu mugen, jak on wyglada w autku i czy wogole sie meiści na otwór przeznaczony w zdeżaku na wydech i o jego dzwiek.
bo są właśnie też tłumiki przelotowe i bodajże reflekcyjne (posiadają jakieś blaszki w środku lub cos w tym stylu..) i ktory lepiej zastosowac.
jesli ma to jakaś zależność co do dźwięku to mam slinik 1.1 bez kata ze strumienicą.
z góry dziekuje Wszystkim za odpowiedzi:) |
_________________ cyyyklon
 |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 19 Cze 2008, 04:06
|
|
|
eeeee poszukaj o tłumikach i watpliwosciach tjunerów było juz milion topicków ....a fotki koncówek znajdziesz w kazdym topiku prezentacyjnym ..proste nie
filmiki z dzwiekiem ..nie zartuj ..wiesz ile czynników wpływa na dzwiek tego samego tłumika w róznym samochodzie ...
a tłumik typu mugen za 140 pln to szajs potworny ...tanie, tandetne dziadostwo któro ryczy i ryczy i wyglada komicznie w skromnej fiescie ...zbieraj na cos z homologacja albo TUV wtedy nawet radia posłuchasz w aucie |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
mss

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Marcin
|
Wysłany: 21 Cze 2008, 18:05
|
|
|
wytnij przelotowy tlumik a zostaw komorowy. bedziesz mial cisze do pewnego pulapu obrotow a pozniej bedzie fajnie ryczec. |
_________________ 0-60 mph - 7.76 s
0-400m - 16.12 s