Warning: include(/home/fkp/public_html/forum/cache/board_config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259

Warning: include(): Failed opening './cache/board_config.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259
:: View topic - termostat mk4
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
Fiesta Klub Polska

Previous topic «» Next topic

termostat mk4
Author Message
joker@
[Deleted]

Posted: 18 Apr 2008, 18:29   termostat mk4 [ !!! ]

witam
czy ktos pomoze moze mi zlokalizowac termostat w mk4 chyba slabo szukam bo niemoge go zlokalizowac musze go sprawdzic bo cos z dwojga jest padniete wskaznik nie rusza sie nawet o milimetr wiec albo wskaznik albo termostat choc stawiam na pierwsze ale niewykluczam obu a przy okazji jak najprosciej sprawdzic dzialanie termostatu i czujnika

grzes87

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Grzes
Posted: 18 Apr 2008, 19:27    [ !!! ]

ale nie dziala Ci wskaznik temperatury na zegarach ten obok wskaznika paliwa ? jesli tak to sprawdz po prostu czy kable ze starosci sie nie poprzecieraly.. ja tak mialem wystarczylo polutowac i znow dziala ;)

Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Posted: 18 Apr 2008, 20:27    [ !!! ]

Raczej tarmostat to nie będzie bo po jakimś czasie pracy auto uzyskało by jakąś tam temperature i wskaźnik delikatnie podniósłby się. Więc albo to co kolega [b]grzes87[/b], pisze albo czujnik temperatury. A jak z ogrzewaniem, leci ciepłe powietrze po jakimś czasie?

mamuten

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Bartłomiej
Posted: 18 Apr 2008, 20:50    [ !!! ]

witam chciałbym sie podpiąć pod ten temat bo szkoda zakładać nowego u mnie jest tak że grzeje dobrze tylko wskazówka jest ciągle na jak jest NORM to jest na literce M i dalej nie pójdzie i jak sie zmienia ten czujnik wykręca sam czy na wcisk

Freeman
Moderator

Posted: 18 Apr 2008, 20:57    [ !!! ]

Czujnik jest wkręcany ( u mnie w mk3 1,1i w obudowę termostatu),a wciska się tylko wtyczkę na niego. Jest sposób na to by sprawdzić czy termostat jest na stałe otwarty, mianowicie trzeba odpalić i patrzeć czy po chwili jest już ciepły gruby wąż wychodzący z chłodnicy (ten do góry jeśli się nie mylę). Poszukajcie jeszcze dla pewności na forum. Za komplet termostat + czujnik ( ja kupowałem zielony) zapłacicie ok. 40 zł

joker@
[Deleted]

Posted: 19 Apr 2008, 07:04    [ !!! ]

[quote="freeman3"]Raczej tarmostat to nie będzie bo po jakimś czasie pracy auto uzyskało by jakąś tam temperature i wskaźnik delikatnie podniósłby się. Więc albo to co kolega [b]grzes87[/b], pisze albo czujnik temperatury. A jak z ogrzewaniem, leci ciepłe powietrze po jakimś czasie?[/quote]tak leci cieple jak sie rozgrzeje to nawet gorace ale zmienie bywa czasem nie jest bardzo gorace tylko cieple

[quote="freeman3"]Czujnik jest wkręcany ( u mnie w mk3 1,1i w obudowę termostatu),a wciska się tylko wtyczkę na niego. Jest sposób na to by sprawdzić czy termostat jest na stałe otwarty, mianowicie trzeba odpalić i patrzeć czy po chwili jest już ciepły gruby wąż wychodzący z chłodnicy (ten do góry jeśli się nie mylę). Poszukajcie jeszcze dla pewności na forum. Za komplet termostat + czujnik ( ja kupowałem zielony) zapłacicie ok. 40 zł[/quote]no w mk3 wyglada troche inaczej w nk4 jest schowany tylko niewiem gdzie

Freeman
Moderator

Posted: 19 Apr 2008, 18:28    [ !!! ]

A napisz jeszcze kiedy robi się gruby wąż robi się ciepły.(ten do chłodnicy)

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: