| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: Żółwik Tuptuś 5 Maj 2006,  18:00
 | Stabilizator , Zawias , Zawieszenie |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Aksag [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 11 Lis 2004,  01:34   Stabilizator , Zawias , Zawieszenie |   
 |  
               | 
 |  
               | witam otóż myśle nad założeniem do mojej fiestuni stabilizatora przód i z tąd moje pytanie co wniesie mi stabilizator czy usztuwni ciut zawieszenie ?? jakie są realne szanse na założenie tego czegoś czy jest coś przygotowane czy trzeba by coś przerabiać bo z tego co wiem niektóre mk3 miały stabilizatory z przodu Pozdrawiam |  
				| Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 13 Cze 2006,  20:26, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | KacpeRS [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 11 Lis 2004,  08:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | stabilizator zapobiega nadmiernemu przechylania się auta na zakrętach, troszkę usztywini napewno, są jeszcze do tego potrzebne amorki z mcocwaniami drążków stabilizatora. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Qzyn   

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6i/104KM

| 

|  Wysłany: 11 Lis 2004,  09:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | No XRki mialy stabilizatory - ja przynajmniej chyba mam. Wiec poszukaj kogos z twojej okolicy i porownaj budowe zawiasu, tak bedzie najprosciej. Wymiane amorkow masz chyba gwarantowana |  
				| _________________ "Mission impossible" rozpoczęta
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | szynszyl   EKSTERMINATOR

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 11 Lis 2004,  09:26 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Qzyn napisał/a: |  	  | No XRki mialy stabilizatory - ja przynajmniej chyba mam. Wiec poszukaj kogos z twojej okolicy i porownaj budowe zawiasu, tak bedzie najprosciej. Wymiane amorkow masz chyba gwarantowana | 

ma gwarantowaną, a ikserki mk3 na pewno wszystkie miały z przodu stabilizatory. z tyłu jak się trafiło[/list]
 |  
				| _________________ 1% dla mojego syna
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | KacpeRS [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 11 Lis 2004,  09:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | wachaczy nie trzba wymieniać są tam miejsca do mocowania stabilizatora |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Aksag [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 11 Lis 2004,  13:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | to mówicie że amory bankowo a ma ktoś może foteczke amora z mocowaniem i bez ?? a gdzie się go mocuje do karoserii ?? czy tak ja w vw jest on w przedniej częśći zawieszenie czy w tylnej ?? oczywiście chodzi mi o stabilizator przód 
 bo widzicie jak wejde z dużą prędkością w zakręt wkużą mnie to pochylanie się auta i takie uczucie nietrzymania się drogi
 amory są sprawne byłem na szarpakach luzów w zawieszeniu brak wszystko oki a tu mi się kuźwa pochyla auto nieprzekoszone bo sprawdzałem i już niewiem czego się przyczepić zbieżność oki aaa dodam jeszcze że jak wrzuce z 80 kg w bagażnik to rzuca mnie na koleinach strasznie i wogóle ........
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Iro [Usunięty]

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | mellow [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 12 Lis 2004,  15:42 |   
 |  
               | 
 |  
               | Siema 
 Do kazdej z naszej mk3 mozna zamontowac bez zadnych wiekszych przerobek (oprocz amora o ktorym pisal Iro) , w wahaczach sa juz przygotowane mocowania (takie 2 otwory - sprawdz tylko czy sa nagwintowane lub czy maja nakretki od spodu)

Stalilizator trzyma sie tylko na tych 2 mocowaniach + poprzez stabilizatory jest przymocowany do amorkow
  ) 
 Pozdrawiam
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Aksag [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 12 Lis 2004,  17:42 |   
 |  
               | 
 |  
               | dzięki panowie za pomoc teraz musze tylko pszukać stabilizatora do fiestuni i mam nadzieje że to pomoże na moje problemy aprubuje jeszcze troche usztywnić sprężyny przez wkłady może też mi to pomoże Pozdrawiam |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Aksag [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 15 Lis 2004,  17:58 |   
 |  
               | 
 |  
               | mugłby ktoś zrobić foteczki jak wygląda zamontowany ?? bo szukam na szrotach i niewiem jak on wygląda |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Podobne Tematy |  
  | Temat | Autor | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |  
  |  | Zawieszenie , Zawias , Obniżenie 
 | Maczuga | Tuning mechaniczny | 13 | 17 Lut 2005,  19:01  Gość
 |  
  |  | Zawieszenie , zawias , geometria 
 | Qzyn | Tuning mechaniczny | 17 | 1 Maj 2005,  19:50  Qzyn
 |  
  |  | Sprężyny , Zawieszenie , Zawias , Obniżenie 
 | Gość | Tuning mechaniczny | 7 | 1 Paź 2004,  18:15  dawidc
 |  
 | wójas 22 | Tuning mechaniczny | 16 | 24 Sie 2005,  15:30  Gość
 |  
 | Armen | Tuning mechaniczny | 25 | 6 Maj 2005,  11:59  Gość
 |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |