| 
| 

| 

|  
 |  

| Fiesta 1.0c problem z odpalaniem |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Tyczol [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 24 Paź 2007,  19:12   Fiesta 1.0c problem z odpalaniem | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, Jestem od niedawna posiadaczem fiesty z '89, 1.0l na gazniku i lancuchu + LPG. Ostatnio, od kad zaczely sie mrozy zaczol mi sie maly problem z odpalaniem. Otoz... po nocy proboje odpalic i.... piluje piluje piluje akumulator przez jakas minute i jesli energicznie dodaje gazu to po chwili powoli zacznie odpalac. Za dnia odpala jak zegarek, jak jest zimno i na gazie... poprostu wsiadasz jedziesz. Niewiem czy to rozrusznik... akumulator? niemam pojecia o samochodach. Dodam ze akumulator moze i jest troche przyslaby ale nawet jak ladowalem po nocy to tez charkal. Pozdrawiam. Ktos ma pomysl co moze sie dziac?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | diodalodz   

Model: Ford Fiesta Mk1`82
 Wersja: C
 Silnik: 1.0/45KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 25 Paź 2007,  00:29 | 
 |  
               | 
 |  
               | wywal przed odpaleniem centralkę na zero zacznij kręcić z delikatnie wcisniętym gazem i włacz lpg i odpali odrazu . |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Tyczol [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 25 Paź 2007,  07:18 | 
 |  
               | 
 |  
               | ale cala sytuacja to cos normalnego w fiestach czy to tylko u mnie? czy ktorys z elementow rozruchowych wymaga wymiany?AAAa.... i tez, od kilku dni, pierwszy kilometr co pokonuje an benzynie to mi zaczol silnik gasnac :/ Mianowicie - odpalilem juz, zwalniam gaz do zera... silnik pracuje, ale jak proboje dodac gazu to gasnie :( Zaznaczam, ze to tylko na oko pierwszy kilometr po nocy. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |