| 
| 

| 

|  
 |  

| sprzkiwacze reflektorow mkIV fiesta |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | przemekGT   
 Model: Ford Fiesta Mk4`99
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 6 Paź 2007,  16:20   sprzkiwacze reflektorow mkIV fiesta | 
 |  
               | 
 |  
               | witam wlasnie jestem tydzien w norwegi i co memu zdziwieniu wszystkie mkIV maja na wyposazeniu spryskiwacze reflektorow..moja goraca mk IV nie ma oczywiscie na wyposazeniu czy ktos przerabial.. wstawial instalacje..znajac zycie wystarczy podlaczyc silnik i przewody plus dysze..pozdrawiam |  
				| _________________ .................życie to nie czas by umrzeć.............
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Parch   
 Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 6 Paź 2007,  17:36 | 
 |  
               | 
 |  
               | Nie wiem na ile jest to prawda, ale tak mi się coś kołacze po głowie, że w Skandynawii samochody muszą być wyposażone w spryskiwacze reflektorów. Dlatego są specjalne pakiety Fiest dedykowane na kraje skandynawskie (spryskiwacze, podgrzewane fotele, ogrzewane przednie szyby w standardzie, ...) 
 Można się pokusić o montaż spryskiwaczy na własną rękę - jeśli miałoby to wyglądać jak oryginał, to trzeba kupić "rogi" z dyszami i wstawić inny zbiornik płynu do spryskiwacza. Zapewne instalacja też byłaby zmodyfikowana jakoś, ale nie bardzo się orientuję jak działa spryskiwanie reflektorów w Fieście. Np. w VW spryskiwacz reflektora włącza się na 1 sek. jeśli wajcha od spryskiwacza szyby przedniej jest przyciśnięta przez 2 sek. i dodatkowo układ załącza się tylko przy włączonych światłach mijania.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | odyniec   

Model: Inne auto
 Wersja: Ghia
 Silnik: Inny
 Imię: B.

| 

|  Wysłany: 6 Paź 2007,  21:14 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Parch napisał/a: |  	  | Nie wiem na ile jest to prawda, ale tak mi się coś kołacze po głowie, że w Skandynawii samochody muszą być wyposażone w spryskiwacze reflektorów. Dlatego są specjalne pakiety Fiest dedykowane na kraje skandynawskie (spryskiwacze, podgrzewane fotele, ogrzewane przednie szyby w standardzie, ...) 
 Można się pokusić o montaż spryskiwaczy na własną rękę - jeśli miałoby to wyglądać jak oryginał, to trzeba kupić "rogi" z dyszami i wstawić inny zbiornik płynu do spryskiwacza. Zapewne instalacja też byłaby zmodyfikowana jakoś, ale nie bardzo się orientuję jak działa spryskiwanie reflektorów w Fieście. Np. w VW spryskiwacz reflektora włącza się na 1 sek. jeśli wajcha od spryskiwacza szyby przedniej jest przyciśnięta przez 2 sek. i dodatkowo układ załącza się tylko przy włączonych światłach mijania.
 | 
 mk3 w fabryce z norwegii mialo spryskiwacze reflektorow i podgrzewane siedliska...

a z kupnem tego szajsu mozesz miec problem bynajmniej w polsce... do mondzia taki bajer kosztuje 1000pln
 |  
				| _________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
 Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm)
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | firefighter1 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2007,  23:13 | 
 |  
               | 
 |  
               | ja mam właśnie taki zderzak zamontowany w swojej po spotkaniu z psem, ale spryskiwaczy nie mam w nim, ciągle chce coś w te dziury wstawić |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |