Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
Przycisk od szyby elektrycznej |
Autor |
Wiadomość |
Kamil

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 5 Wrz 2006, 09:21 Przycisk od szyby elektrycznej
|
|
|
Witam.
Przepaliły się jakimś cudem styki w guziku otwierania i zamykania szyb.Orginalny przycisk ma 7 wsówek na przewody.Mam przycisk na 5 wsówek i nie mogę dojść jak z 7 zrobić na 5.Wiem jak podłączyć "+" i "-" żeby szyby sie zamykały i otwierały czyli 4 kabelki odchodzą.Czy może ktoś mi podpowiedzieć co i jak?
Za podpowiedz z góry dziękuje i pozdrawiam. |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 5 Wrz 2006, 12:58
|
|
|
a wepnij go normalnie w kostke - poprostu podświetlenie przycisku będzie sie palić cały czas a nie dopiero po zapaleniu świateł
(o ile to jest też fordowski przycisk) |
|
 |
Kamil

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 5 Wrz 2006, 13:47
|
|
|
no właśnie żecz polega na tym,że nie jest to fordowski przycisk tylko można go nazwać uniwersalnym i ma 5 końcówek na wsóki a fordowski ma 7.Żeby go podłączyć musze wywalić kostke co wchodzi w przełącznik bo ten uniwersalny ma ułożone miejcca na wsówki jedno za drugim nie tak jak orginał.Przez to musze z 7 kabelków zrobić 5 i jeszcze musi działać. |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.