Zamknięty przez: Żółwik Tuptuś 7 Sie 2006, 21:17 |
Swapik |
Autor |
Wiadomość |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 19:24
|
|
|
A ja powiem ci jak ja zrobilem... Fiesta jezdzila tak dlugo az nie padl silnik... gdzie pod koniec jego zywota uzyskanie 100km/h graniczyla cudem...do tego problemy z cisnieniem oleju bo panweki byly wywalone...jak silnik padl to trzeba bylo poszukac inny lepszy i turbodoladowany...
To ja mam takie pytanie skoro..."nie luibisz diesla" to po co kupowales klekota ?
Cytat: | a co w takim razie mozna zrobic przy tym silniczku??
moze jakis stozek cos pomoze czy tez nie warto w niego inwestowac?? |
jesli chodzi o TDi to sam storze nic nie pomoze... do tego trzeba zrobic uklad wydechowy 2,5" zwiekszyc doladowanie i dawki... co juz w serii tych 88KM i 178Nm daje rade w fiescie zwazajac ze Mondeo wazy 1300KG a fiesta kolo 940KG to masz malego scigacza ktory legitymuje sie spalaniem na miescie rzedu 5 do 8 litrow
Ale wybor nalezy do ciebie co zrobisz...
Pozdrawiam |
|
 |
Bazyss [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 19:39
|
|
|
loading... |
Ostatnio zmieniony przez Bazyss 7 Sie 2006, 21:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xr2fun
Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Xr2
Silnik: 1.6/96KM
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 19:48
|
|
|
Sprzedaj to auto i kup sobie inne z takim silnikiem jaki ci się podoba. Swap się nigdy nie opłaca ma natomiast inną zaletę robisz to długo, ciągle będąc bez auta i pieniędzy. Ja uważam ten wątek za zakończony. |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 19:49
|
|
|
Heh to jak silnik byl za 1000zl TD czy tez TDi to lipa straszna z tego silnika musiala byc...a roznica miedzy wolnossacym dieslem a TD jest taka ze na 97r odbyla sie modernizacja ukladu rozrzadu no i do tego troche elektroniki i dodatkowej elektryki... z reszta zobacza sam... --->>
a ja wiem co zrobic zeby nie trzeba bylo miec przeplywki, elektroniki itd, i silnik odpala z zimnego po jednym obrocie walem bez zaciagnietego ssania ktore tez bylo sterowane poniekad elektronicznie
Pozdrawiam |
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 20:59
|
|
|
żółw..........patrzysz i nie grzmisz
zaczynam rozumiec osoby które nerwowo reaguja na następny topik poświęcony "SWAPOWI"
A do kolegi Bazyssa. Najpierw zabezpiecz się finansowo bo mierzysz wysoko ale marzysz ze koszta będa promocyjne i do jasnej cholery poczytaj nasze forum ..poczytaj ,dowiedz się i zrozum co łączy się z zamontowaniem 130 konnego zetecka do słabej fiesty ...poczytaj bo tematów opisujących procesy odbudowy ,modyfikacje czy swapy było multum -jak juz będziesz wiedział i jak załatwisz swoje sprawy rodzinne ..o których tez musiałes wspomnieć ..to załóż jeszcze raz temat -ale tym razem konkretniejszy. |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
Bazyss [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 21:12
|
|
|
LOY napisał/a: | żółw..........patrzysz i nie grzmisz
zaczynam rozumiec osoby które nerwowo reaguja na następny topik poświęcony "SWAPOWI"
A do kolegi Bazyssa. Najpierw zabezpiecz się finansowo bo mierzysz wysoko ale marzysz ze koszta będa promocyjne i do jasnej cholery poczytaj nasze forum ..poczytaj ,dowiedz się i zrozum co łączy się z zamontowaniem 130 konnego zetecka do słabej fiesty ...poczytaj bo tematów opisujących procesy odbudowy ,modyfikacje czy swapy było multum -jak juz będziesz wiedział i jak załatwisz swoje sprawy rodzinne ..o których tez musiałes wspomnieć ..to załóż jeszcze raz temat -ale tym razem konkretniejszy. |
luzik co sie wkurzasz! nie karzdy jest tak oblatany ja ty w temacie mechanicznym... |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
Silnik: Inny
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 21:33
|
|
|
Bazyss napisał/a: |
luzik co sie wkurzasz! nie karzdy jest tak oblatany ja ty w temacie mechanicznym... |
Ale chyab każdy posiadł umiejętność przynajmniej elementarnego czytania po polsku ze zrozumieniem ?
Swap , przekładka , archiwum , szukaj - napisz którego z powyższych słów nie jesteśw stanie zrozumieć lub przeczytać ( podobno mam fatalny charakter pisma ) ?
LOY napisał/a: | żółw..........patrzysz i nie grzmisz
LOY ja jużpo prostu nie wiem co mam z nimi robić . Ostrzeżenia nie pomagają , paraolimpiada w pełni , Archiwum wszyscy mają w ciulu ( choć jest ocdzyszczone a topiki są takie aby łatwo było odnaleźć treść dzięki słowom-kluczom i to wszystko na nic .
Jakbym chciał reagowaćtak jak powinienem to połowa topików TM była by zamknięta lub usunięta . Myslałęm że pozamykane topiki kogoś odstraszą ale nic z tego .
Po prostu kończą mi sie pomysły na Batonów . |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.