| Przesunięty przez: molu 27 Wrz 2008,  17:49
 | Wymiana głośników. | 

| Autor | Wiadomość | 

| GilU   
 Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: CL
 Silnik: 1.8D/60KM

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  10:04   Wymiana głośników. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, ostatnio moja fiesta byla u 'blacharza' - w cudzyslowie bo okazal sie zwyklym partaczem..ale to zupelnie inna sprawa. Chodzi mi o to ze od kilku miesiecy mialem z tylu glosniki Blaupunkt GTx 132  KLIK ale ten wlasnie blacharz przy okazji robot naprawczych klapy bagaznika mi je zepsul i dzis ma oddac kase...Zalozmy ze dostane 100 zl, co polecacie mi w to miejsce kupic w podobnej cenie? Czy pozostac przy tych glosnikach czy moze polecicie cos lepszego? Bo tak czy siak cos chce kupic tylko mam dylemat
   Pozdrawiam i dzieki za pomoc
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Crash_1 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  11:16 |   
 |  
               | 
 |  
               | najpierw to napisz co to za "zepsucie"  bo jesli to tylko kosmetyczne uszkodzenie to nie widze powodu zeby je wymieniac ( ma grac a nei wygladac)  i mozesz sobie w drzwiach wymienic za ta kasae glosniczki   |  | 

|   |  | 

|  | 

| GilU   

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  11:20 |   
 |  
               | 
 |  
               | USterka niestety nie jest kosmetyczna. Koles jak tam robil przy blachach- spawal, szlifowal i bog wie co tam sie jeszcze dzialo nie zabezpieczyl z tylu glosnikow i nalecialo do nich (miedzy cewke a magnes) pelno kawalkow rdzy, opilkow, wszystkiego co latalo w otoczeniu i efekt jest taki ze w jednym z glosnikow membrana wogole sie zablokowala a drugi niemilosiernie charczy. Jak probowalem recznie ruszyc membana to slychac tylko zgrzytanie zlomu...:/ Probowalem jakos wykalaczka wydlubac te metalowe smieci ale magnes je trzyma i raczej to sie nie uda.. |  | 

|   |  | 

|  | 

| jaczylibodzio [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  11:31 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie dlub tam, jak do karkasu wpadly opilki to amen... Cewka jest napewno porysowana i do nawiniecia od nowa, a magnes do wyczyszczenia, a to sie nie oplaca robic. Ja bym poszukal w miare malo uzywane jakies, nie wiem moze MacAudio, czy Signat... |  | 

|   |  | 

|  | 

| GilU   

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  11:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | A moze jakies konkretne linki do konkretnych modeli? Powiedzmy ze moglbym przeznaczyc 150zl...w porywach do 200 ale wolalbym nie ;] Jesli chodzi o tamte raczej napewno amen bo tego ani rozebrac ani nic wiec..pojda w kosz chyba ze znajde dla nich jakies inne zastosowanie  Ale tak ogolnie to co wogole sadzicie o tych blaupunktach ktore mialem jeszcze do niedawno i co jest od nich lepszego w tej cenie ktora podalem powyzej? Bo skoro i tak mam kupowac to juz chcialbym dobrze zainwestowac te pieniadze   Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Crash_1 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  14:26 |   
 |  
               | 
 |  
               | w sklepach mediamarkt mozna kupic za ok 150zl glosniki magnat  6na9 cala,  nie jest to zadna rewelka ale jesli nei jestes audiofilem to powinienes byc z nich zadowolony graja dosc przyzwoicei w stosunku do ceny   |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  21:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ale 13cm w plastiki z tylu wlazi, a mniemam ze o to mu chodzi... |  | 

|   |  | 

|  | 

| Crash_1 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 29 Lip 2006,  21:50 |   
 |  
               | 
 |  
               | myslalem ze to w pulce bylo z tylu  :-/ a nei w fabrycznych miejscach   |  | 

|   |  | 

|  | 

| GilU   

| 

|  Wysłany: 30 Lip 2006,  12:05 |   
 |  
               | 
 |  
               | jaczylibodzio ma racje  chodzilo mi o fabryczne miejsca z przejsciowka na 13...:) |  | 

|   |  | 

|  | 

| kratek   

Model: Ford Fiesta Mk3`95
 Wersja: Inna
 Imię: Michał

| 

|  Wysłany: 31 Lip 2006,  09:54 |   
 |  
               | 
 |  
               | ja bym polecil jakies 6x9" - jesli nie dysponujesz zbyt wielką kwota to dosc tanio mozna dostac jakies w miare dobre glosniki http://www.allegro.pl/ite...gwar_od_ss.html

bo za podobne pieniądze nic lepszego nie kupisz. a wg. czego mozna oczekiwac z 13 cm glosnika...tym barzdziej ze te fabryczne miejsca we fiescie do najlepszych nie naleza - zero wygluszenia itd...dlatego mysle ze lepszym rozwiazaniem jes 6x9 w polce...ale to moje zdanie i ktos moze sie z tym nie zgodzic
  pozdro |  
				| _________________ ..:::Projekt Futura:::.
 ..:::Diesel TEAM:::...
 ..:::Fabka TDI:::.....
 ..::WIELKOPOLSKI SQUAD FKP::..
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.