| Przesunięty przez: molu 27 Wrz 2008,  16:50
 | Orginał czy ma wyjście na 4 głośniki ? | 

| Autor | Wiadomość | 

| olijacek [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  09:52   Orginał czy ma wyjście na 4 głośniki ? |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam 
 Czy oryginalne radio forda ma wyjście na 4 głośniki ?

A i czy żółty kabelek od głośnika to plus a biały to minus ?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| abla [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  14:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | Raczej na dwa (są różne oryginały ale z tych starszych to większość ma na dwa). A z kabelkami od głośnika to w zasadzie nie ma większego znaczenia, tylko przy obu głośnikach musisz przyjąć tak samo , np. że żółty to plus. |  | 

|   |  | 

|  | 

| olijacek [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  15:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | mam radio z datą 1997 może ma ? A gdzie wychodzą ewentualnie kabelki od tylnych głośników ? |  | 

|   |  | 

|  | 

| abla [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  15:11 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja też miałem radio Forda z 97 r. i było na dwa głośniki. I niestety fabrycznie instalacji do tylnych głośników nie miałem poprowadzonej. Jeżeli Ty masz, to przewody powinny wychodzić z tyłu tam gdzie są miejsca na fabryczne głośniki. Ale masz wersję C więc raczej nie ma instalacji na tył. |  | 

|   |  | 

|  | 

| DERFORM [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  15:20 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cytat: |  	  | mam radio z datą 1997 może ma ? A gdzie wychodzą ewentualnie kabelki od tylnych głośników ? 
 | 

Aby podłaczyc radio do głosników potrzebna jest wtyczka taka jaka pasuje do danego radio to wlasnie z niej wychodza kabelki do głosników
 Praktycznie bez znaczenia czy Zółty to + a biały to - gdy podłaczysz jenakowo po obu stronach
 Ale prawidłowo to zółty +
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kacper [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  15:26 |   
 |  
               | 
 |  
               | po dacie radia Ci nic nie powiem. To tak jakbyś napisał "mam auto z 95 roku, ile mam koni mechanicznych" podaj model radia, tam napewno pisze np 3000 5000 6000...wtedy się wszystko wyjaśni
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| andrew [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  15:57 |   
 |  
               | 
 |  
               | ogólnie przyjete w oznaczeniach jest tak ze oznaczenie przewodu kabla glosnikowego jet takie ze kabel dwu kolorowy to jest minus a jedolity plus ale w zaleznosci jak ty masz podlączone radio i jego wyjscie to podlacz w taki sam sposob a na  pewno zachowasz dobra jakosc  dzwieku . a CZY ORYGINALNE RADIO FORDA MA WYSCIE 4 KANALOWE    to juz musisz zobaczyc jaki model radia jest bo w kazdej wersji jest inny model zapewne masz z stereo radio 2002z keycodei zobacz na wiazke jaka wychodzi jezeli dwie tylko to mozesz zmostkowac a cztery to wiesz juz co   |  | 

|   |  | 

|  | 

| jackrzec   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.25Duratec/82KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 2 Mar 2006,  23:23 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | andrew napisał/a: |  	  | ogólnie przyjete w oznaczeniach jest tak ze oznaczenie przewodu kabla glosnikowego jet takie ze kabel dwu kolorowy to jest minus a jedolity plus ale w zaleznosci jak ty masz podlączone radio i jego wyjscie to podlacz w taki sam sposob a na  pewno zachowasz dobra jakosc  dzwieku . a CZY ORYGINALNE RADIO FORDA MA WYSCIE 4 KANALOWE    to juz musisz zobaczyc jaki model radia jest bo w kazdej wersji jest inny model zapewne masz z stereo radio 2002z keycodei zobacz na wiazke jaka wychodzi jezeli dwie tylko to mozesz zmostkowac a cztery to wiesz juz co   | 

We fieście oryginalne kable są dwukolorowe, z tym że np zółto-brązowy to +, a biało-brąz to -, Zawsze jest żółty z czymś i biały z takim samym jak w tym żółtym - wiem o tym na 100%, bo mam fabryczną instalację w aucie. A radio Ford2004 ma wyjście na 4 głośniki.

|  
				| _________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
 Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| andrew [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 5 Mar 2006,  05:47 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | jackrzec napisał/a: |  	  |  	  | andrew napisał/a: |  	  | ogólnie przyjete w oznaczeniach jest tak ze oznaczenie przewodu kabla glosnikowego jet takie ze kabel dwu kolorowy to jest minus a jedolity plus ale w zaleznosci jak ty masz podlączone radio i jego wyjscie to podlacz w taki sam sposob a na  pewno zachowasz dobra jakosc  dzwieku . a CZY ORYGINALNE RADIO FORDA MA WYSCIE 4 KANALOWE    to juz musisz zobaczyc jaki model radia jest bo w kazdej wersji jest inny model zapewne masz z stereo radio 2002z keycodei zobacz na wiazke jaka wychodzi jezeli dwie tylko to mozesz zmostkowac a cztery to wiesz juz co   | 

We fieście oryginalne kable są dwukolorowe, z tym że np zółto-brązowy to +, a biało-brąz to -, Zawsze jest żółty z czymś i biały z takim samym jak w tym żółtym - wiem o tym na 100%, bo mam fabryczną instalację w aucie. A radio Ford2004 ma wyjście na 4 głośniki.

[url=http://img486.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
 | 
 ta moja wypowiedz dotyczy jakie kolory sa zachowane i oznaczenia w wiazce z radia
  a i tak jezeli kolega chce miec jaki kolwiec dzwiek to nie na tych oryginalnych i o takim przekroju przewodzie |  | 

|   |  | 

|  | 

| jackrzec   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.25Duratec/82KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 5 Mar 2006,  09:16 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | andrew napisał/a: |  	  | a i tak jezeli kolega chce miec jaki kolwiec dzwiek to nie na tych oryginalnych i o takim przekroju przewodzie | 
 to jest inna sprawa. Chociaż te przewody mają przekrój 0,5. Żeby odczuć różnice na innych przewodach, musiałby mieć sprzęt z naprawde wysokiej półki i super wytłumione auto. Wg mnie przewody te nie są takie najgorsze, i dla "zwykłego" użytkownika w zupełności wystarczą
 |  
				| _________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
 Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.