Przesunięty przez: molu 4 Kwi 2008, 10:28 |
Po wyłaczeniu zapłonu resetuja sie ustawienia radia |
Autor |
Wiadomość |
Dark_Dog [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sty 2006, 12:18 Po wyłaczeniu zapłonu resetuja sie ustawienia radia
|
|
|
Tak jak w temacie, po wył. zapłonu kasuja sie ustawienia bass, treble itd. i zegarek. Widac ze do radia przestaje dochodzic napiecie. Mam cos zle podłaczone, czy radio takie lipne? (jakies dewoo:P) |
|
|
|
 |
Radziu
Model: Inne auto
Wersja: Trend
Silnik: Inny
Imię: Radek
Wiek: 38 Dołączył: 19 Wrz 2005 Posty: 105 Skąd: Nakło n/ Not.
|
Wysłany: 14 Sty 2006, 14:33
|
|
|
Napwno masz kabel od pamieci podlaczony pod zaplon zamiast pod stale zasilanie! |
_________________ Była Fiesta MK3 89r. czerwona 1.1 LPG full wypas;)
Jest Focus 00r. kombi 1.8 TDDI
I Kaczka 99' 1.3 |
|
|
|
 |
cinot [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sty 2006, 15:32
|
|
|
to to co pisze radziu sprawdz podlaczenia a jak nie miesz to zglos sie do jakiegos zakladu ca to ci zrobia za piwo 3 minuty roboty |
|
|
|
 |
Rafal1504 [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sty 2006, 17:35
|
|
|
Napewno są dwa przewody plusowe jeden powinien być podłączony pod zapłon a drugi na stałe do napięcia, a w twiom przypadku przewód od pamięci podłączony jest pod zapłon i wówczas jest wymazywana pamięć, może na obudowie radia jest schemat łączeniowy, jeśli nie masz instrukcji. |
|
|
|
 |
Moby

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 15 Sty 2006, 22:56 ;)
|
|
|
To ja tez sie wypowiem : pewnie masz podlonczeone radio tak ze jak nie przelonczysz zaplonu to nie gra - dla mnie lipa. ale to jest kwestia przepięcia jednego kabelka jeśli masz kostke ISO w aucie zrobioną to zobacz gdzie jest ciągle prąd (w którym kablu) ale pewnie w tym Najgrubyszm (czerwony albo brązowy niekiedy) jest zawsze prąd. Najlepiej miec miernik i przykladać i patrzysz czy jest napiecie czy nie a jak nie masz miernika to mozna sie poratować dwoma drucikami i zaróweczką na 12V pzdr |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Sty 2006, 23:53
|
|
|
Z plusem są dwa kable - jeden stały, a drugi z zapłonu. Wiekszosc aut ma tak, ze stały jest w miejsce stałego i zapłon w miejsce odpalenia radia - i dla mnie jest tak najwygodniej, bo radio sie wlacza samo i wylacza samo. Ale mozesz tez wlaczyc recznie kiedy chcesz.
A dużo osob daje stały plus na obydwa kable i w tedy mozna wlaczac kiedy sie chce i wylaczac - ale automatycznie juz sie nie wlaczy ani nie wylaczy.
A tutaj, Dark_Dog ma pewnie pomylone kable - i zamiast stałego plusa, ktory ma dostarczac prad podczas grania i podtrzymywac pamiec stacji, ma kabel z zapłonu, i dzieki temu jak przekreci kluczyk to gra, a jak wylaczy to wyłacza sie - ale nie mozna właczyc bez kluczyka, oraz znikają stacje z pamieci. |
|
|
|
 |
Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 16 Sty 2006, 14:09
|
|
|
zamienic kabel czerwony z żółtym ...czyli podlaczyc na odwrót i bedzie hasać aż milo |
_________________ Silnik 1.1 gaźnik 35kkm przebiegu - 200 pln
FULL CZESCI MK3
Jest: Fiesta mk3 1.1 CTX
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI + |
|
|
|
 |
Dark_Dog [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Sty 2006, 16:23
|
|
|
Kacper napisał/a: | Z plusem są dwa kable - jeden stały, a drugi z zapłonu. Wiekszosc aut ma tak, ze stały jest w miejsce stałego i zapłon w miejsce odpalenia radia - i dla mnie jest tak najwygodniej, bo radio sie wlacza samo i wylacza samo. Ale mozesz tez wlaczyc recznie kiedy chcesz.
A dużo osob daje stały plus na obydwa kable i w tedy mozna wlaczac kiedy sie chce i wylaczac - ale automatycznie juz sie nie wlaczy ani nie wylaczy.
A tutaj, Dark_Dog ma pewnie pomylone kable - i zamiast stałego plusa, ktory ma dostarczac prad podczas grania i podtrzymywac pamiec stacji, ma kabel z zapłonu, i dzieki temu jak przekreci kluczyk to gra, a jak wylaczy to wyłacza sie - ale nie mozna właczyc bez kluczyka, oraz znikają stacje z pamieci. |
dokładnie, przekrece kluczyk do pozycji "1" to gra a wylacze calokowicie to nie gra
[ Dodano: Sro Mar 15, 2006 17:00 ]
moze ktos mi wytlumaczyc dlaczego jak zaminilem czerwony z zołtym to mi dym z radia poszedł?? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.