Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: molu
4 Kwi 2008, 10:28
Po wyłaczeniu zapłonu resetuja sie ustawienia radia
Autor Wiadomość
Dark_Dog
[Usunięty]

Wysłany: 14 Sty 2006, 12:18   Po wyłaczeniu zapłonu resetuja sie ustawienia radia

Tak jak w temacie, po wył. zapłonu kasuja sie ustawienia bass, treble itd. i zegarek. Widac ze do radia przestaje dochodzic napiecie. Mam cos zle podłaczone, czy radio takie lipne? (jakies dewoo:P)

Radziu 

Model: Inne auto
Wersja: Trend
Silnik: Inny
Imię: Radek
Wysłany: 14 Sty 2006, 14:33   

Napwno masz kabel od pamieci podlaczony pod zaplon zamiast pod stale zasilanie!

Jest Focus 00r. kombi 1.8 TDDI

I Kaczka 99' 1.3

cinot
[Usunięty]

Wysłany: 14 Sty 2006, 15:32   

to to co pisze radziu sprawdz podlaczenia a jak nie miesz to zglos sie do jakiegos zakladu ca to ci zrobia za piwo 3 minuty roboty

Rafal1504
[Usunięty]

Wysłany: 14 Sty 2006, 17:35   

Napewno są dwa przewody plusowe jeden powinien być podłączony pod zapłon a drugi na stałe do napięcia, a w twiom przypadku przewód od pamięci podłączony jest pod zapłon i wówczas jest wymazywana pamięć, może na obudowie radia jest schemat łączeniowy, jeśli nie masz instrukcji.

Moby 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
Wysłany: 15 Sty 2006, 22:56   ;)

To ja tez sie wypowiem : pewnie masz podlonczeone radio tak ze jak nie przelonczysz zaplonu to nie gra - dla mnie lipa. ale to jest kwestia przepięcia jednego kabelka jeśli masz kostke ISO w aucie zrobioną to zobacz gdzie jest ciągle prąd (w którym kablu) ale pewnie w tym Najgrubyszm (czerwony albo brązowy niekiedy) jest zawsze prąd. Najlepiej miec miernik i przykladać i patrzysz czy jest napiecie czy nie ;) a jak nie masz miernika to mozna sie poratować dwoma drucikami i zaróweczką na 12V ;) pzdr ;)

CB <<Moby>>

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 15 Sty 2006, 23:53   

Z plusem są dwa kable - jeden stały, a drugi z zapłonu. Wiekszosc aut ma tak, ze stały jest w miejsce stałego i zapłon w miejsce odpalenia radia - i dla mnie jest tak najwygodniej, bo radio sie wlacza samo i wylacza samo. Ale mozesz tez wlaczyc recznie kiedy chcesz.
A dużo osob daje stały plus na obydwa kable i w tedy mozna wlaczac kiedy sie chce i wylaczac - ale automatycznie juz sie nie wlaczy ani nie wylaczy.

A tutaj, Dark_Dog ma pewnie pomylone kable - i zamiast stałego plusa, ktory ma dostarczac prad podczas grania i podtrzymywac pamiec stacji, ma kabel z zapłonu, i dzieki temu jak przekreci kluczyk to gra, a jak wylaczy to wyłacza sie - ale nie mozna właczyc bez kluczyka, oraz znikają stacje z pamieci.

Bongo 

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
Wysłany: 16 Sty 2006, 14:09   

zamienic kabel czerwony z żółtym ...czyli podlaczyc na odwrót i bedzie hasać aż milo :)
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI +
Profil Facebook

Dark_Dog
[Usunięty]

Wysłany: 16 Sty 2006, 16:23   

Kacper napisał/a:
Z plusem są dwa kable - jeden stały, a drugi z zapłonu. Wiekszosc aut ma tak, ze stały jest w miejsce stałego i zapłon w miejsce odpalenia radia - i dla mnie jest tak najwygodniej, bo radio sie wlacza samo i wylacza samo. Ale mozesz tez wlaczyc recznie kiedy chcesz.
A dużo osob daje stały plus na obydwa kable i w tedy mozna wlaczac kiedy sie chce i wylaczac - ale automatycznie juz sie nie wlaczy ani nie wylaczy.

A tutaj, Dark_Dog ma pewnie pomylone kable - i zamiast stałego plusa, ktory ma dostarczac prad podczas grania i podtrzymywac pamiec stacji, ma kabel z zapłonu, i dzieki temu jak przekreci kluczyk to gra, a jak wylaczy to wyłacza sie - ale nie mozna właczyc bez kluczyka, oraz znikają stacje z pamieci.

dokładnie, przekrece kluczyk do pozycji "1" to gra a wylacze calokowicie to nie gra :)

[ Dodano: Sro Mar 15, 2006 17:00 ]
moze ktos mi wytlumaczyc dlaczego jak zaminilem czerwony z zołtym to mi dym z radia poszedł??

Odpowiedz do tematu