|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Montaż tarczówek od focusa
Boss* - 9 Lip 2025, 18:03 Temat postu: Montaż tarczówek od focusa Siemano, montował ktoś tarczowe hamulce od st150 lub focusa na tył? potrzebuje wiedzieć czy przewody hamulcowe mają takie same gwinty i czy potrzeba dłuższe? bo na weekendzie raczej się za to będe brał a potrzebuje to wiedzieć bo nie wiem czy kupować i szukać coś dłuższego, czy co?
Marcin - 10 Lip 2025, 21:50
Może na weekend będę robił przymiarkę, ale z tego co pamiętam to chyba jest różnica w gniazdach, a już na pewno musisz mieć drugie linki do ręcznego.
Boss* - 10 Lip 2025, 22:57
Jakich gniazdach? O linkach od ręcznego to wiem że początkowa zostaje od fiesty a środkowa od focusa bo ja już mam przymierzone do belki więc nie wiem jakie gniazda
JoeMix - 11 Lip 2025, 00:45
Boss* napisał/a: | potrzebuje wiedzieć czy przewody hamulcowe mają takie same gwinty |
Marcin napisał/a: | z tego co pamiętam to chyba jest różnica w gniazdach |
myślę że chodzi o gniazdo w które wkręcasz przewód,,,
Boss* - 11 Lip 2025, 01:03
A mnie się tak nie wydaje, fiesta ma m10x1.0mm a focus m10x1.0mm więc jeden czort no ale poczekajmy na wypowiedź kolegi, mi się wydaje że to jeden i ten sam piernik
Marcin - 11 Lip 2025, 21:14
Przewód hamulcowy będzie pasował (te same gwinty), ale raczej będzie za krótki z powodu umiejscowienia zacisku.
Boss* - 12 Lip 2025, 08:32
jasne, w takim razie osobiście zrobie tak że kupie przednie przewody hamulcowe elastyczne z fiesty i zamontuje je na tył, są one dłuższe jakoś 10cm co za tym idzie raz że stykną a dwa ja mam dystanse między belką a czopem hamulca więc akurat będzie fajny zapasik
Boss* - 12 Lip 2025, 08:36
co myślicie?
https://allegro.pl/oferta/2x-przewody-hamulcowe-elastyczne-automega-przod-l-p-do-ford-fiesta-17159907860
|
|