|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Bieg jałowy zimny silnik chwilowe duszenie sie skok obrotow
Xsmichal - 9 Lip 2025, 13:48 Temat postu: Bieg jałowy zimny silnik chwilowe duszenie sie skok obrotow Witam przesyłam film dotyczący mojego problemu otóż na zimnym silniku auto odpala bez problemu chodzi okej aż do domentu gdy obroty spadają około 1000 wtedy zaczyna chwile się dusić po chwili nagly skok obrotow do 1200 i już jest okej. W momencie duszenia auto nie reaguje na gaz , wymieniony czujnik cieczy i map sensor, będę wdzięczny za pomoc
https://youtu.be/sxo-xoIY_Y0?si=5E309pc9TYkinTRu
damianisko5 - 10 Lip 2025, 10:11
Po co wymieniłeś czujnik (masz na myśli czujnik temperatury?) cieczy i map sensor, komp wskazał takie błędy? A przepustnica sprawdzona? Co to znaczy "W momencie duszenia"?
Xsmichal - 10 Lip 2025, 13:52
Właśnie też myślę że to przepustnica , dzis zostawilem auto w warsztacie dam znać co to bylo
damianisko5 - 10 Lip 2025, 14:05
Ok, czekamy na info.
Xsmichal - Dzisiaj 9:32
Był u drugiego mechanika , komputer nic nie pokazuje , wszystkie odczyty są w normie ..
Xsmichal - Dzisiaj 9:32
Był u drugiego mechanika , komputer nic nie pokazuje , wszystkie odczyty są w normie ..
damianisko5 - Dzisiaj 10:52
Nie musisz pisać dwa razy, komp (jeśli się nie mylę) nie pokaże usterki/błędu przepustnicy.
Xsmichal - Dzisiaj 11:56
Okej dzięki za info , a czy po wymianie musze robic adaptacje przepustnicy przez kompa czy ona manualnie się ustawi ?
|
|